ULOVILI JSME BRONZ JAKO VLONI

ULOVILI JSME BRONZ JAKO VLONI

Utkání o bronzové medaile jsme měli celé ve své režii. Jen jednou za zápas jsme ztráceli půdu pod nohama, ale více než snížení na třináctibodový rozdíl to Slavii nestačilo. DSK Basketball Nymburk : BLK Slavia Praha 90:68.

Pro našeho soupeře bylo dobrou zprávou, že se jejich úzký kádr oproti semifinále přeci jen rozrostl. Do hry byla připravená Angelika Theiner a Tereza Sedláčková, ta se vrátila z lyžařského výcviku. Navíc my jsme v sobotu hráli až pozdější semifinále a museli jsme s KP Brno bojovat až do prodloužení.

 

Slavia si vzala ponaučení ze semifinálového souboje s Hradcem a nenechala si utéct začátek klání. Naopak vedla a nám chvíli trvalo, než jsme rozběhali nakumulovanou únavu. Možná trochu překvapivě, i když s ohledem na šířku kádru možná pochopitelně, Slávistky nenaháněly naši rozehrávku po celém hřišti. Když jsme se dostali do provozní teploty, převzali jsme otěže utkání. Díky malému tlaku na rozehrávku jsme omezili ztráty, za poločas jen tři, a díky tomu jsme si mohli budovat vedení.

 

Slavia nás sice v posledním kole základní části ŽBL přehrála, ale dnes neměla co nabídnout. Karlovarský turnaj Pražanky nezastihl v dobrém rozpoložení. Posledních pět minut prvního poločasu navíc Slavii hrubě nevyšlo a vzalo jí reálné šance na obrat v zápase. V tom čase jsme proměňovali důležité střely, brali výborně na záda a znemožňovali Slavii body ze druhé šance. Poločasové vedení 50:31 dávalo tušit bezproblémový druhý poločas.

 

Ten jsme navíc zahájili velice dobře, natáhli jsme vedení skoro na 30 bodů, ale Pražanky přitlačily v obraně. Dosud nejlepší naši hráčku si do defenzivní parády vzala Angelika Theiner a naše děvčata prožívala v útoku krizi. Naopak Slavia zlepšila efektivitu v zakončení a dostala se až na rozdíl 13 bodů. Slávistický rozlet zchladila trojkou se sirénou na konci třetí čtvrtiny nymburská Reynolds z dobrých devíti metrů.

 

To definitivně zašlapalo odpor Pražanek do země. V závěrečném dějství už se nedokázaly dostat zpět do hry, i když ani my jsme nijak svým výkonem neoslnili, leč hráli jsme to, co bylo pro bezproblémové udržení náskoku dostačující. Soupeřky se dostaly do problémů s fauly. Hned na několika z nich viselo prakticky po celou závěrečnou čtvrtinu nebezpečí vyfaulování. Zápas se tak pouze dohrával.

 

V zápase jsme nastoupili v bílých dresech, ale v oficiálním zápise jsme byli vedeni jako hosté, proto i statistiky jsou „obráceně“

Body: Burdgess 14, Vondráčková a Jindrová po 12, Koop a Beynon po 9, Pohunková 5, Theiner 4, Bakajsová 3, Sedláčková 0 - Reynolds 18, Hošková 15, Bellock a Krakovičová po 13, Huňková 11, Chomenčuk 10, Stehlíková 5, Krejzová 3, Delič 2, Sklenářová, Dvořáková a Paris 0, TH: 24/19:23/20, trojky: 3:10, doskoky: 39:47, zisky: 10:8, ztráty: 15:18, asistence: 11:15, fauly: 22:24, čtvrtiny: 14:22, 17:28, 20:17, 17:23.

Stanislav Onuška, BLK Slavia Praha: „Hlavním limitujícím faktorem u nás byl počet hráček – včera sedm a dnes jsme to prakticky odehráli s osmi hráčkami. Druhý moment, který nás zde zlobil byl ten, že jsme včera i dnes prospali první poločas.“


Daniel Kurucz, BS DSK Basketball Nymburk KV: „My jsme sílu do dnešního zápasu vzali už minulý týden, kdy Slavia zranila Chloe Wells. Řekli jsme si, že Slavii chceme porazit sportovním přístupem, a to jsme zvládli. Chtěl bych poděkovat svým novým rozehrávačkám, které to dneska zvládly dobře. Jak je vidět, tak speciálně Reynolds je na rozehře zápas od zápasu lepší, takže čtvrtfinále ŽBL ještě může být zajímavé. Při složení bez rozehrávaček je pro nás bronz úspěch. Na víc jsme neměli. KP Brno nás sportovně porazilo v prodloužení. Mám radost ze 3. místo. Je to maximum, co jsme zde mohli dosáhnout.“

 
 
 
vloženo: 11.03.2019 00:05 / přečteno: 24736x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.