TEREZA: SOBOTNÍ ZÁPAS HLODÁ V HLAVĚ

TEREZA: SOBOTNÍ ZÁPAS HLODÁ V HLAVĚ

Bronzové medaile a třetí místo získaly na Final4 Českého poháru basketbalistky Nymburka. Středočešky se na turnaji v Karlových Varech oklepaly ze sobotní nepříjemné porážky s KP Brno a přehrály duelu třetí příčku pražskou Slavii 90:68. Lépe se tak vyrovnaly s náročným programem dvou utkání během necelých 24 hodin.

"Bylo to dneska docela těžké. Mě už je přes třicet (úsměv), tak se přeci jen hůř rozhýbává ráno, ale podmínky jsou přibližně stejné pro všechny, dva zápasy ve dvou dnech jsou náročné pro každého, takže jde jen o to, jakou má tým vůli a jak se dokáže na ten druhý zápas namotivovat,“ říká zkušená křídelnice Nymburka Tereza Krakovičová.

Středočešky využily úzké sestavy Slavie a svého soupeře přehrávaly od prvních minut a závěr měly dlouho pod kontrolou.

„Věděly jsme, že chceme vyhrát, zvlášť když ten poslední zápas proti Slavii jsme vůbec nezvládly a naštěstí se to povedlo. Podařilo se nám to zlomit prakticky do poločasu, takže o to líp. V tom posledním vzájemném zápase v Praze jsme nezačaly vůbec dobře, asi jsme to v hlavě trochu podcenily, i když jsme věděly, že na Slavii je to vždycky těžké. Dnes jsme jim nechtěly dát od začátku šanci a myslím, že se nám to povedlo. Nechtěly jsme připustit drama, na které jsme v letošní sezoně specialistky,“ směje se jedenatřicetiletá basketbalistka.

Nymburk si tak odváží bronz, což je při absencích zraněných rozehrávaček Chloe Wells a Elišky Mircové velmi dobrý úspěch, i tak ale sobotní prohrané semifinále chvíli v hlavách zůstane.

„Jsme spokojené, ale hlodá nám v hlavě ten včerejší zápas, protože jsme byly celkem blízko finále. Až jsme byly překvapené, jak dobře jsme včera hrály, protože holky, co zaskakovaly na rozehrávce se s tím popraly velmi dobře. Bronz je pro nás úspěch, ale šance tam včera prostě byla,“ dodává křídelnice známá pod přezdívkou Pecka.

Při duelu o třetí místo ji pozorně sledoval její manžel a křídelník Děčína v KNBL Jakub Krakovič, který ji pak „přepadl“ i v závěru rozhovoru.

„Kuba tady byl jenom dneska, ale já už jeho přítomnost na zápase tolik nevnímám. Snažím se si to nepřipouštět, jsem v klidu a neřeším to,“ směje se, když k ní zezadu tajně přichází Jakub Krakovič.

využit rozhovor ze serveru BASKETBALOVYPOHAR.CZ

 
vloženo: 11.03.2019 19:39 / přečteno: 23703x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.