UTRHLI JSME 9.KYTIČKU VÍTĚZSTVÍ

UTRHLI JSME 9.KYTIČKU VÍTĚZSTVÍ

V sobotu večer ukázaly naše hráčky, jak lze soupeři vyrvat z rukou téměř vyhraný zápas. I když jsme byli v hale Rosnička ve vedení jen něco málo přes minutu, stačilo to na vítězství nad BK Žabiny Brno 70:65.

V utkání jsme bojovali s velkým počtem ztát. Jen v první čtvrtině jsme ztratili míč sedmkrát a za první poločas jedenáctkrát. Byly to nejen ztráty, které přicházely po aktivitě soupeře, ale bylo to také hodně nevynucených ztrát. „Chtěli jsme dávat finální přihrávky i z dobrých pozic a tím jsme hodně předržovali míč. Umožnili jsme domácím, aby účinně bránili naše pivoty, a zároveň jsme neměli otevřené střely,“ poznamenal k tomu trenér Kurucz. Ruku v ruce s tím šlo dolů i procento střelby především ze střední vzdálenosti. Kdybychom odečetli body dosažené z bezprostřední blízkosti koše, za první poločas jsme proměnili z pole pouze čtyři pokusy.

 

Naopak nás v utkání držely trestné hody. Neproměnili jsme jen dva z jedenadvaceti pokusů, zatímco Žabiny nedaly devět šestek. „Velice dobrá střelba trestných hodů nás jednak hodně uklidňovala, že dokážeme dát body, i když se nám z pole tolik nedaří a navíc domácí nás nemohli faulovat, protože takové počínání nepřinášelo ten správný efekt,“ řekl po utkání trenér Kurucz.

 

Domácí byli na úvod zápasu mnohem aktivnější, ale bodově se v první čtvrtině utrhli jen na vzdálenost pěti bodů. I přes horší střelbu jsme se dokázali bodově držet, i když nám soupeř nedával šanci na naši nebezpečnou spolupráci s dlouhými hráčkami pod košem. Skóre zápasu se po deseti minutách zastavilo na hodnotě 19:16. Na úvod druhé čtvrtiny Žabiny odskočily až na osm bodů rozdílu (27:19) ale kapitánka Bortelová dvěma trojkami nedovolila dostat vedení domácích nad deset bodů. I přes trochu zlepšenou střelbu z pole se nám nepodařilo náskok snížit. Naopak domácí o poločase už vedli 39:32. Asi nejvíce se na naší průběžné prohře podepsalo 11 ztracených míčů a 12 bodů Brna z rychlých protiútoků, většinou po dobrém obranném doskoku nebo zisku míče.

 

Celou třetí čtvrtinu jsme se snažili dotahovat vedení Žabin, ale úspěšní jsme byli jen částečně. V průběhu třetího hracího období se nám podařilo snížit na rozdíl tří bodů, ale po 30.minutách zápasu na ukazateli skóre svítilo 56:49 a bylo jasné, že jsme z náskoku domácích vůbec nic neubrali. I ve čtvrté čtvrtině jsme dokázali nejprve redukovat náskok Žabin, ale pak jsme neubránili několik útoků a domácí se dostali do desetibodového vedení. Situace už začala být kritická. Stav 65:55 a do konce zápasu zbývalo jen něco málo přes 4 minuty. Trenér Kurucz poslal na hřiště menší sestavu a vytáhl obranu. Domácí se snad zalekli možnosti, že by mohli být první, kdo Nymburk porazí a přepustili aktivitu nám. Tři minuty trvalo, než jsme vyrovnali na 65:65, a když pak Veronika Bortelová trefila svou třetí trojku (ze 4 pokusů) bylo jasné, že mocnému finiši domácí zcela podlehli. Žabiny nedokázali za posledních pět a půl minuty dát ani bod a to je stálo v dobře rozehraném utkání dva body za vítězství.     


Podrobnější popis zápasu a statistiky najdete zde  

 
vloženo: 07.11.2015 22:37 / aktualizováno: 08.11.2015 11:10 / přečteno: 30757x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.