PŘEPADENÍ ZE ZÁLOHY

PŘEPADENÍ ZE ZÁLOHY

Ve Švýcarsku jsme připravili domácím druhou prohru a sobě druhou radost z vítězství ve FIBA Eurocupu Women, když jsme porazili Fribourg o dvacet 74:54. Jazýčkem na vahách úspěchu byly ve středečním večeru „záložní“ hráčky z lavičky.

„Dneska jsme podali opravdu výborný, taktický výkon a díky týmovému duchu jsme nedali soupeři šanci,“ radoval se po utkání s Fribourgem Daniel Kurucz. Jakou roli sehrály hráčky střídající základní pětku, svědčí poměr bodů jimi dosažený. Zatímco se na 54 bodech domácích podílela základní pětka padesáti a střídající hráčky čtyřmi (7%), u nás se na 74 bodů složila zahajovací sestava šestačtyřiceti body a střídající hráčky dvaceti osmi (38%).
 

I když se na úspěchu v zápas podílely i podkošové hráčky, to nejdůležitější se odehrálo ve vzdálenosti větší než 6,75 metru od koše, tedy za trojkovým obloukem. „Domácí byli na hru našich pivotů připraveni a naše hráčky zdvojovali až ztrojovali,“ naznačil taktiku soupeře kouč Kurucz. Jenže my jsme byli v taktické přípravě o krok dále a odhadli jsme způsob hry domácích. „Čekali jsme to a nabádali jsme naše hráčky pod košem, aby při zdvojení neváhaly vyhodit míč na perimetr, kde byla připravena naše děvčata se střelou za tři body. Domácí se nedokázali přizpůsobit,“ vypíchl ústřední taktickou variantu Dan Kurucz. Naše hráčky nakonec v zápase našoupaly domácím deset trojek ze třiceti pokusů. „V této variantě útoku sehrála klíčovou roli Alena Huňková, která rozvlnila síťku čtyřmi trojkami. Zpočátku nedávala, ale postupem času mířila lépe a pokusy proměňovala,“ pochválil Álu trenér Kurucz.

 

V těžkých chvílích nás podržela Jessica Kuster, které se sice nedařily trestné hody, ale i přesto se stala nejlepším střelcem našeho týmu s 15 body. Není možné zapomenout na Lenku Bartákovou, která pobyla na palubovce 40 minut a především ve druhé polovině hrála excelentně v obraně. Další důležitou hráčkou v defenzivě byla Monika Hamplová. „Monča nedovolila hráčkám, které bránila, skórovat a ani pořádně přebrat míč. Především Santiago byla za její hry vyřízená,“ pokračoval s výčtem rozhodujících hráček Daniel Kurucz: „Klíčovými hráčkami byly ty, od kterých se to tolik nečekalo,“ dodal kouč.   

 

Do utkání jsme vstoupili přímo excelentně, než uběhly tři minuty, vedli jsme 8:0. Jednu trojku trefila Bartáková a druhou Taylor. Teprve poté se prosadili domácí. Těm se sice povedlo především zásluhou Correal a Santiago vyrovnat na 14:14, ale do druhé desetiminutovky jsme šli po koši Chomenčuk s náskokem dvou bodů my. Zkraje druhé čtvrtiny se za tři trefila Bartáková a také střídající Verlíková a náskok už začínal dýchat na desítku. Stále to však nebyl ten rozdíl, který by domácí paralyzoval. V dresu Fribourgu se začala prosazovat Davis nejlepší střelec domácích, jediné čtyři body střídajících hráček zaznamenala Cutunic a naše vedení se scvrklo na pouhé dva body (29:31). Egle snahu Fribourgu odrazila a hřebíčky do rakve přibila dvěma trojkami Huňková. Po koši Kuster necelé dvě minuty před koncem první poloviny se naše vedení poprvé dostalo nad 10 bodů. Domácí sice zásluhou pěti bodů Davis, dotáhli rozdíl na sedm bodů, ale stále to bylo vedení, které dávalo dobrou naději na úspěch.

 

Ve druhém poločase jsme už průběh zápasu a výsledek kontrolovali. Domácí se snažili s vývojem zápasu něco udělat, ale během utkání nepřišli na nic, čím by nám výraznějším způsobem komplikovali hru. Ve třetí čtvrtině jsme se dostali na rozdíl 13 bodů, v té době nejvyšší v utkání. V poslední čtvrtině se náskok ještě navýšil. Zásluhou buzzer beatu za tři body Bartákové po zisku Hamplové jsme zaokrouhlili vedení na dvacet bodů. Nakonec jsme tak neprohráli ani jednu čtvrtinu a celkové výrazné vítězství je možná překvapením, ale bylo vzhledem k předvedené hře naprosto zasloužené.

 

Body: Santiago 23, Davis 17, Correal 7, Cutunic 4, Rol 3 – Kuster 15, Huňková 14 (4 trojky), Bartáková 13 (3 trojky), Šikšniute 8 (13 doskoků), Chomenčuk 6 (7 doskoků), Taylor 6 (6 doskoků), Verlíková 5, Šípová 4, Hamplová 3, střelba za 2 body: 47/19:41/19, trojky: 13/2:30/10, TH: 15/10:11/6, doskoky: 31:53, asistence: 13:18, ztráty: 11:16, zisky: 8:4, fauly: 14:15, čtvrtiny: 16:18, 22:27, 8:14, 8:15 

 
vloženo: 05.11.2015 06:08 / přečteno: 31544x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.