HLÁSÍME Z FRIBOURGU

HLÁSÍME Z FRIBOURGU

Naše hráčky včera ráno odletěly ke svému prvnímu utkání v evropském poháru FIBA Eurocup na venkovní palubovce do švýcarského Fribourgu.

Ranní odlet z Prahy byl poněkud komplikovanější, protože nad Ruzyní se rozprostřela mlha. Hodinu a půl pak blokovala odlet spoje do Düsseldorfu, kudy vedla cesta našich hráček do Curychu a pak dál do Fribourgu. Už to vypadalo, že let bude zrušen. „Báli se toho i zaměstnanci letiště a začali jsme řešit, jak nás dostanou jinou cestou do Curychu,“ vzpomíná trenér Kurucz na nepříjemné okamžiky před odletem. Když se ale počasí umoudřilo, vyrazilo letadlo na svou cestu. Ze tří a půl hodiny čekání při přestupu v Düsseldorfu zbyla jen hodina a deset minut, což nakonec nebylo vůbec na škodu. Přestupní nuda se tak nekonala a pak už probíhalo vše bez problémů. „Od okamžiku odletu z Prahy už všechno klapalo jako švýcarské hodinky,“ ohlásil stylově z alpské země trenér Kurucz.

 

Ubytování v hotelu jen pár minut od haly je příjemné, i když si Švýcaři asi na jídlo moc nepotrpí. „Vzpomínáme na naše Sportovní centrum v Nymburce,“ povzdechl si trochu kouč. Starostlivé matky i přátele našich hráček mohou být v klidu. „Hlady netrpíme a starají se o nás dobře!“ uklidňuje kouč všechny, kteří by si mysleli, že děvčata strádají.

 

Večerní trénink začínal v čase zápasu, tedy v půl deváté večer, což je čas pro naše hráčky nezvyklý a navíc po dlouhé cestě byly hodně unavené. „Prakticky jsme po většinu tréninku rozhýbávali zdřevěněné nohy a hodně jsme stříleli,“ prozradil kouč.

 

Dnes, v den zápasu, mají děvčata další trénink od deseti, který už bude zaměřen na taktiku večerního duelu. V půl dvanácté proběhne poslední porada s videorozborem zápasu Fribourg  - Basket Landes. Tréninky proběhly v městské hale ve Fribourgu. „Mají tu fantastickou městkou sportovní basketbalovou halu z roku 2011 se třemi kurty a s automaticky vysouvacími tribunami. Prostě paráda. Takovou halu jsem u nás nikde neviděl,“ líbilo se trenérovi. Co se mu však nelíbí, je začátek zápasu ve 20:30. „V takový čas nejsme zvyklí ani trénovat ani hrát. Stěžovat si ale nemůžeme, zkrátka se hraje v půl deváté a tečka,“ obrátil list Dan Kurucz.

 

Pozitivní je, že všechny hráčky, kromě Veroniky Rybové a Veroniky Bortelové, která s týmem necestovala, jsou v pořádku a v dobré náladě. „Pro výhru uděláme vše, i když to rozhodně nebude snadné,“ řekl odhodlaně Daniel Kurucz.  Že je však čeká kvalitní soupeř, jen dokazuje, že Fribourg v domácí lize ještě neprohrál. „Hrají tvrdě a rychle a mají opravdu dobrou rozehrávačku Davis,“ vypíchl nás kouč.

 

Jazmine Davis, členka týmu Washington Huskies v WNBA nasázela v minulém utkání francouzskému favoritovi skupiny ECW celkem 26 bodů, k tomu přidala 8 asistencí a 4 doskoky. Pravdou je, že odehrála 40 minut. „Pro Lenku Bartákovou to bude další těžký zápas. Když to s pomocí celého týmu zvládne, vyhrajeme, protože si myslím, že máme širší lavičku a to rozhodne,“ věří trenér Kurucz.

 

Hra Fribourgu se opírá také o švýcarskou reprezentantku Alexii Rol (26 let – 181 cm), operující na pozici tři, která v minulém utkání odehrála 37 minut a dala 10 bodů. Pod košem bude tvrdit muziku Američanka Kristina Santiago (26 let – 190 cm), který si v minulém utkání připsala double-double za 12 bodů a 14 doskoků a rovněž odehrála 40 minut. Druhým pivotem je také Američanka Emily Correal (25 let – 190 cm), která za 33 minut utkání s Landes zvládla 14 bodů a 5 doskoků. „Čeká nás tvrdý boj, který chceme pochopitelně vyhrát. Držte nám palce alespoň na dálku,“ vyzývá alespoň k morální podpoře zpod švýcarských horských masivů trenér Dan Kurucz.

 
 
vloženo: 04.11.2015 09:40 / přečteno: 29047x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.