ZÍTRA POKRAČUJE ŽBL

ZÍTRA POKRAČUJE ŽBL

Po odloženém utkání minulého týdne pokračuje 9.kolem ŽBL. Do Nymburka přijede lepšící se nováček z Ostravy. Zápas začíná jako vždy ve 14:00 hodin. 

Daniel Kurucz

Ostrava má velký počet cizinců, kteří hrají na svých postech naprosto klíčové role. Může se klidně stát, že v určité chvíli nastoupí jen cizinky. Tým Ostravy trochu známe, protože jsme tam hráli přípravu. Výrazně jsme vyhráli, jenže Ostrava v té době sestavovala tým a bylo na nich hodně vidět, že nejsou sehraní. Především v obraně nás nechali nastřílet hodně bodů. V poslední době je hodně vidět, jak se Ostrava od našeho zápasu hodně zlepšila. Jako nováček má dvě vítězství a to je dobrý výsledek.


Ostrava má velice dobré pivoty typově podobné našim a my se můžeme těšit na souboj pod košem, který podle mě bude kořením zápasu. Věřím, že budeme lepší z perimetru a budeme schopni využít naplno výhodu domácího prostředí. Ještě jsme tu neprohráli.

  

Jsme připraveni hrát hodně rychle, chci do zápasu zařadit hodně mladých hráček. Zatím nevím, jak to bude s Darinou Mišurovou. Otazník visí nad Monikou Hamplovou, která se zranila při utkání B-týmu. Při vyhazování z autu si přivodila výron v kotníku. Včera teprve začala trénovat Anežka Skokanová, které se vrátila chřipka. Chtěl bych, aby alespoň jedna z hráček byla připravena zasáhnout do zápasu. I přes toto malé omezení si myslím, že máme lepší tým a že to ukážeme i na palubovce


Darina Mišurová

Tým Ostravy má hodně cizinek, je nově poskládaný a zpočátku nehráli tak dobře, protože se teprve sehrávali. V posledních zápasech už ukázali svou sílu a zlepšují se zápas od zápasu. Podle mě, mohou překvapit kohokoliv, vždyť vyrovnaně hráli minulý týden i se Žabinami.

Už z nich nebudou ořezávátka na konci tabulky, už budou stoupat výše. Ve druhé polovině soutěže už budou schopni vzít body všem týmům, asi s výjimkou USK,… doufám že i nás. 

Krátce o historii týmu SBŠ Ostrava

Zkratka SBŠ znamená Sportovní Basketbalové Škola a klub byl založen v roce 1999 jako dívčí basketbalový klub, který má za úkol pečovat o mladé a talentované hráčky z celé Ostravy.  


Tým žen SBŠ Ostrava hrál až do sezony 2008/09 druhou ligu a v roce 2009 skončil na čtvrtém místě. Příští rok však startoval v první lize, protože koupil licenci od postupujícího klubu BK Tábor. V první sezoně v první celostátní lize vybojovaly hráčky SBŠ tři výhry, ale to stačilo jen na 11 místě z dvanáctičlenného pelotonu. Ve skupině o 9. až 12.místo si hráčky Ostravy ještě o jedno místo pohoršily, ale ani tentokrát do nižší soutěže nespadly. Zachránila je Nová Paka, která do druhé nejvyšší soutěže nechtěla, byť si postup vybojovala. Druhá sezona v první lize byla úspěšnější, Ostrava uhrála 7 vítězství a tentokrát to na udržení stačilo, byť z jedenáctého místa po nadstavbě.


V sezoně 2011/12 skončilo SBŠ na 4.místě se čtrnácti výhrami. V play-off ale nestačilo na pátou Spartu Praha a po pětizápasové sérii prohrálo 2-3, když poslední zápas skončil o deset. V následující sezoně se Ostrava rozhodla kromě první ligy v Česku startovat ještě v nejvyšší soutěži Slovenska. V české lize stačily výkony Ostravy na 5.místo a v následném play-off pak hráčky Ostravy podlehly ve čtvrtfinále Basketbalové škole míčových her (BŠMH) Brno 1-3 na zápasy. Ve slovenské lize obsadily ženy Ostravy osmé místo, když podle očekávání nestačily ve čtvrtfinále na euroligové Dobré Anděly Košice.


V minulé sezoně se družstvo SBŠ Ostrava účastnilo opět jen první české ligy a končilo na 6.místě. V play-off pak došlo ve čtvrtfinále opět na souboj s BA Sparta Praha (jako v sezoně 2011/12) a výsledek byl stejný. Ostrava prohrála 2-3 na zápasy a poslední skončil také o deset bodů pro Spartu.


V letošní sezoně je SBŠ Ostrava je nováčkem ŽBL, když koupila licenci od BŠMH Brno. 


 
vloženo: 05.12.2014 10:20 / přečteno: 31482x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.