USKÁKANÉ VÍTĚZSTVÍ

USKÁKANÉ VÍTĚZSTVÍ

Domácí premiéru v evropské soutěži jsme si po první poločas trochu komplikovali nedůslednou obranou, ale po přestávce jsme si vytvořili mírný náskok, který jsme udrželi do konce zápasu.

Trenér Kurucz se musel obejít bez Evy Horákové, které dal volno a bez Taylor, která laboruje s bolavým kolenem. Také hostující trenér Demečko nepřevezl plnou sestavu. Chyběla v ní mimo jiné nejlepší střelkyně Regina Palušná, která také nemá zcela v pořádku koleno a nevážila tak dlouhou cestu. Na cestu do Nymburka se však nevydaly ani další hráčky, a tak se na lavičce krčilo pouze sedm hráček Spišské Nové Vsi. Pohled na prořídlou sestavu možná naše hráčky trochu ukolébal a v jejich představách je utvrdilo i snadné vedení 6:0 po první minutě.

 

Jenže hosté nepřijeli do Nymburka na výlet a po dalších dvou minutách se po trojce Slimákové dostali do vedení. Bodová přetahovaná, kdy rozdíl ve skóre nebyl ani jednou vyšší než dva body, pokračovala až do druhé minuty dalšího hracího období. Pak konečně protrhly střeleckou smůlu týmu z perimetru naše Veroniky. První byla Bortelová a z dalšího útoku přidala druhou trojku Rybová. Sedmibodové vedení zdálo se být dobrým odrazovým můstkem, Spišanky si to však nemyslely. Devítibodovou šňůrou otočily na 31:33. Vedení Nové Vsi mělo jen jepičí život, ale náš výkon v obraně však stále nedovoloval, abychom se utrhli na více než tři body.

 

Do druhého poločasu jsme vstoupili s lepší obranou, ale hosté se stále drželi, několikrát měli na svém kontě o bod více. Naposledy byli hosté ve vedení ve 23.minutě. Pak se za dva body trefila dobře hrající Rybová, stejná hráčka přidala dvě šestky. Bod dala Rolle, čtyři přihodila Bortelová a když dala Monroe druhý koš v řadě, vedli jsme o 12 bodů. Šňůru 13:0 jsme stihli za čtyři minuty. Dvouciferný náskok lehce nad deseti body se držel dlouho, ale příliš se nezvyšoval. Ve čtvrté čtvrtině pak stačily dvě minuté střely a hosté se dostali pod magickou desetibodovou hranici. Tři minuty před koncem byl rozdíl pouze pět bodů. O půl minuty později usedla s pěti fauly Feketeová, ale protože už byly takto postiženy další dvě její spoluhráčky, šla Nová Ves do čtyř. Hosté hráli dlouhé útoky a naše hráčky však takovou variantu nedokázaly využít. „S takovou variantou se hráčky nesetkají ani na tréninku,“ glosoval Dan Kurucz.

 

Naše hráčky v celém utkání špatně střílely z pole. Třicet šest procent je nízké číslo. Nedařilo se jim ani ve střelbě trestných hodů, s úspěšností 63 procent (11 nedaly) zůstaly hodně pod svým průměrem. „Dneska jsme si vítězství uskákali,“ řekl v závěrečném hodnocení trenér Kurucz. Rozdíl útočných doskoků byl opravdu výrazný (21:8). Číslem zápasu byla dvacítka. Tolikrát se měnil tým v průběžném vedení, i když Spišská Nová Ves byla před našimi v součtu pouze necelých pět minut.

 
vloženo: 10.12.2014 12:22 / přečteno: 32401x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.