U LABE ZAZPÍVAL KANÁR

U LABE ZAZPÍVAL KANÁR

Od páté minuty se v utkání Nymburka a Ostravy hrálo jen podle domácích not. Ve druhé čtvrtině dokonce dostala Ostrava kanára, když nedala ani jeden jediný bod, přičemž bodové sucho trvalo ještě o šest minut déle.

Stěžejním částí zápasu byl úsek od šesté minuty do dvacáté druhé. Na jeho začátku byla využitá naše ztráta míče. Ostravská Allen proměnila rychlejší přenesení hry ve dva body na 9:11 a ona, ani nikdo v hale netušil, že na 16 minut to bude poslední střelecký úspěch hostů. Až minutu a šest sekund po začátku druhého poločasu posunula Hilliard skóre svého týmu o dva body na 44:13. Tento úsek má několik superlativů. Spojitá bodová šňůra našich děvčat byla 35 bodů (z 9:11 na 44:11). Za tu dobu naopak SBŠ Ostrava vypálila 18 střel z pole, dva trestné hody a její hráčky ztratily tucet míčů.Procento úspěšnosti střelby kleslo u hostů na 19% (Novikava 10/1 z pole), trojky byly 8/0 a šestky 5/1. I když se v této části podařilo jednou procedit míč obroučkou, koš nebyl uznán pro přešlap hráčky střílející trestné hody.  
 

Hostující trenér nasadil do zápasu pětici zahraničních hráček a prvních pět minut bylo vyrovnaných, dokonce byla po většinu doby bodově těsně vpředu Ostrava. My jsme naopak utkání začali trochu těžkopádně především v útoku. Možná to byl důsledek delší bezzápasové přestávky. Chyběl nám účinný doskok, přesvědčivá nebyla ani střelba z pole. Ovšem ani hosté nepřišli s nějakou rychlou hrou a v útočení „do plných“ jen těžko hledali volnou pozici. Výsledkem pomalejšího pohybu byly tři fauly už po dvou minutách. O minutu později si Jacinta Monroe připsala už svůj druhý faul. Žádný z těchto negativních jevů nevyvedl trenéra Kurucze z klidu. Trenér hostů však asi očekával více a po polovině první čtvrtiny za stavu 11:11 si vzal oddechový čas. Hned z následujícího útoku pročistila vzduch Veronika Bortelová trojkou a pak se asi na dvě minuty bodový příděl zastavil. První se probudila Rolle, která zužitkovala zisk své krajanky Monroe a nymburský válec se pomalu dostával do obrátek.

 

Na úvod druhé čtvrtiny se z čáry trestných hodů prosadila Verlíková, do loňska hráčka právě SBŠ Ostrava, a upravila rozdíl poprvé do dvouciferné hodnoty. Bojovnost našich hráček prezentovala Iva Peklová, která se vrhla na neutrální míč a vybojovala rozskok. K vidění byly také pěkné přihrávky v podkošovém prostoru mezi Peklovou a Monroe. Do hry se v 17.minutě dostala Darina Mišurová a hned se prezentovala pěknými dlouhými přihrávkami i nějakým ziskem. Naše obrana pracovala výborně. I když hosté nedali ani bod, my měli dlouho nula faulů. Po prvním a jediném nedovoleném zákroku ve druhé čtvrtině se na čáru trestných hodů postavila Garcia Lima. Nedala ani jeden.

 

Do třetí čtvrtiny nastoupili hosté přeci jen o trochu razantněji. Snažili se tlačit více pod koš a nutit naše hráčky k faulům. Fauly posílaly hostující hráčky na šestkovou linii, ale při úspěšnosti 50% jim body přibývaly pomalu. U nás trochu povadla bojovnost, což při třicetibodovém vedení lze snadno pochopit. Navíc trenér Kurucz míchal sestavou a opět zkoušel možné varianty svých hráček. V útoku jsme akce solidně připravovali a ukazovali jsme velký přehled na hřišti. Potlesk si vysloužila například prudká, křižná přihrávka přes celou bednu od Bortelové na Horákovou, která nabídku přetavila v koš za dva body. Ostrava nerezignovala, ale moc šancí neměla.

 

Do poslední části nastoupila ryze česká sestava a zaujaly v ní určitě tři trojky Verlíkové, která se problémech s patou vrací do pohody. Pěkné byly i asistence nakrátko mezi Hamplovou a Rejchovou nebo Mišurovou a Rejchovou, které nenechaly basketbalového fanouška chladným. Hosté se sice od druhé čtvrtiny zlepšovali při střelbě z pole, ale jejich ztráta už byla tak hrozivá, že znamenala jen snížení rychlosti při budování našeho náskoku. Na straně Ostravy se začala prosazoval Hillard, která nedala za první poločas ani bod, ve druhém nastřílela patnáct z šestadvaceti svého týmu. 

 
vloženo: 06.12.2014 23:27 / přečteno: 33362x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.