LOS NILFISK ČESKÉHO POHÁRU

LOS NILFISK ČESKÉHO POHÁRU

V sídle dánské společnosti Nilfisk, generálního partnera NILFISK Českého poháru, se úterý uskutečnilo losování Poháru, které připravilo dvě atraktivní dvojice soupeřů.

Předně je skvělé, že se k této akci, která je po Ženské basketbalové lize druhou významnou soutěží,  uskutečnilo losování v přímém přenosu na sociální síti Facebook a následná tisková konference přinesla kromě rozhovorů přímo na místě možnost ptát se pomocí telefonického Skype mostu na názory loňského vítěze Basket Žabiny Brno. Věřme, že se i takové akce dostanou ještě více do zájmu novinářské veřejnosti. Jak jinak propagovat náš krásný sport než dobře připravenou akcí.

 

Na losování se kromě Mariána Pagáče, ředitele společnosti Nilfisk zúčastnila i Veronika Bortelová,  bývalá kapitánka reprezentace ČR, dlouholetá hráčka DSK Karlín nebo později DSK Nymburk, která je asistentkou trenéra Svitka u reprezentace České republiky žen. Z Brna mohli přítomní novináři oslovit trenéra Žabin Viktora Průšu a hráčku stejného týmu Pavlu Švrdlíkovou. Věříme, že u přímého přenosu na sociální síti sledovaly losování další desítky zájemců. Bylo to důstojné losování. 

 
Jak už všichni víte, byly vylosovány tyto dvojice:
 
Basket Žabiny Brno - KP Brno
 a
DSK Basketball Nymburk - Sokol Nilfisk Hradec Králové
 

Ti kdo sledují ženský basketbal pozorněji vědí, že se prvním semifinále od 15:00 hodin utkají loňští finalisté z turnaje v Brně a ve druhém od 18:00 hodin předloňští finalisté z turnaje v Karlových Varech.

 

Jak hodnotí los náš trenér, především naši dvojici? „Zatímco z pozice guvernéra  nejvyšší ženské soutěže jsem s losováním spokojen, protože se bude hrát brněnské derby a naše tradiční derby s Hradcem, jako trenér domácího Nymburka už tolik spokojený být nemůžu. Když nebudeme počítat ZVVZ USK Praha, které se NILFISK Českého poháru neúčastní, tak v semifinále proti sobě nastoupí dva aktuálně nejlepší české týmy - Nymburk (v tabulce ŽBL za USK druhý) a Hradec Králové (v tabulce ŽBL třetí) a  ve druhém semifinále nastoupí aktuálně páté KP Brno proti šestým Žabinám Brno,“ okomentoval Dan Kurucz. 

 

„Nymburk – Hradec  to je také derby, stejně jako první zápas brněnských týmů. V této sezoně jsme Hradec už porazily, takže máme nad nimi v hlavě navrch. Umíme na ně hrát, navíc máme dvě velmi dobré pivotky, které nám proti nim určitě pomohou," řekla Alena Huňková, která se losu zúčastnila za náš tým. Tabulka však naznačuje, že se jedná o nejtěžšího soupeře, to ale naše kapitánka nijak neřeší. „Chceme vyhrát celý pohár?“ položila si Alena Huňková otázku a hned odpověděla: „… pak musíme porazit všechny.“ Přesto do případného finále Nilfisk Českého poháru by si Alena Huňková přála více Žabiny. Její trenér favorizuje z druhého semifinále letos zkušenější KP Brno. „Věřím, že se ve finále utkáme s KP Brno, které soutěž ještě nevyhrálo a mohlo by tak mít velkou motivaci. To by pochopitelně slibovalo atraktivní souboj," dodal trenér Kurucz, který pochopitelně věří v postup svých hráček: „Kdybych nevěřil, nemohl bych trénovat,“ odůvodnil.

 

Nymburk se chtě, nechtě musí počítat mezi favority. Jednak kvůli postavení v tabulce, dále hraje na domácí palubovce a také všechny tři soupeře v tomto ročníku porazil. I když trenér Kurucz ví o ošidnosti domácí palubovky více: „To jsme si konečně zažili v boji o třetí místo v ŽBL v roce 2015 i 2017,“ připomněl dvě série, kdy jsme nakonec skončili bez medaile.

 
Nakonec citujme přání našeho trenéra: „Musíme se velmi pečlivě připravit, zůstat zdraví (důrazně) a soustředit se na každou minutu obou zápasů. Teprve pak budeme moci pomýšlet na vítězství.“ Zdraví, to je bezesporu přání všech trenérů, kteří se Final Four Nilfisk Českého poháru na konci února zúčastní. 

Aktuální dění můžete sledovat také na webových stránkách basketbalovypohar.cz
 
vloženo: 24.01.2018 16:43 / přečteno: 29101x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
1213141516 1718
192021222324 25
262728    
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.