V ROSNIČCE DRAMA AŽ DO KONCE

V ROSNIČCE DRAMA AŽ DO KONCE

Přímý souboj o třetí místo tabulky přinesl podle očekávání vyrovnaný konečný výsledek, avšak skóre se často neměnilo, spíše to byly dva úseky, ve kterých dominoval jeden nebo druhý tým. Až zase závěr byl dramatický a v něm jsme nad Žabinami urvali výhru 77:74.

Do utkání jsme mohli zapojit i novou hráčku Jordan Reynolds, která nahradila na perimetru Crystel Bittar, jež odjela domů před zhruba týdnem. Po zranění se vrátila Chloe Wells,která byla naší klíčovou hráčkou. Ovšem vzhledem ke tříbodovému rozdílu na konci se dá říct, že každá pozitivní akce měla cenu zlata,ovšem každá chyba naopak mohla pohřbít naše šance na výhru.


Oba dva trenéři označili své týmy na lepší než soupeř a oba zároveň označili z jejich pohledu klíčový moment zápasu. „My jsme byli celý zápas lepší, kromě pětiminutovky ve druhé čtvrtině, kdy jsme trochu naivně netrefovali koše, neskákali jsme a Žabiny toho dokázaly využít,“ řekl po zápase trenér Kurucz. „Myslím, že jsme byli lepším týmem, problém jsme měli s Chloe Wells a se ztrátami,“ poznamenal Viktor Průša.


V první čtvrtině se oba týmy hlídaly, aby se rozdíl držel na únosné míře. Vstup jsme měli o trochu lepší my, když se Tereza a Chloe postaraly o pětibodové vedení. Mírný náskok od jednoho do pěti bodů jsme si udrželi v prvních pěti minutách. Když se první čtvrtina přehoupla do své druhé poloviny, dostaly se domácí hráčky do vedení. Bylo to jen na bod a na krátký úsek zároveň. Po chvíli Huňková trefila svou druhou trojku a vzali jsme si vedení zpět. Koši Wells a Krejzové jsme nabrali náskok šesti bodů. Domácí Žabiny dokázaly ještě vyrovnat na 19:19, ale poslední trojka první půle padla z rukou Míši Krejzové a zajistila nám průběžné vedení.


Druhá čtvrtina přinesla basketbal, ve které dominovala naše špatná střelba. Šest bodů za čtvrtinu je opravdu málo. Zatímco v první čtvrtině měly oba týmy shodné procento střelby z pole 47%, v poločase se hodnoty hodně rozjely. Brno se zlepšilo na 50%, my jsme si pohoršili na 30%, přičemž oba týmy vystřelily 23 dvoubodových pokusů, my jsme proměnili 8, domácí 14. Občas přišla občas chyba i v obraně a náskok domácích se vyhoupl až na 10 bodů v poločase.


Vír hry Žabin nás na počátku druhého poločasu začal stahovat ještě hlouběji pod hladinu. Už jsme prohrávali o 14 bodů a přitom naše obrana nefungovala špatně. Po minutě jsme prohrávali 28-42. „Upřímně řečeno to vypadalo, že už se nevrátíme zpátky do zápasu,“ vzpomněl si na krizový moment trenér Kurucz. Zisk Delič a následný rychlý protiútok Wells, oživilo pomalu se svěšující hlavy. Další koš Chloe znamenal snížení na 42:32. Ještě jednou se rozdíl ve skóre dostal na 14 bodů. Probíhala 25.minuta. Od té chvíle naše obrana slavila úspěch a aktivovali jsme i svoje schopnosti v útoku. Posledních 5 minut jsme vyhráli 20:10, včetně odvážné poslední trojky Chloe Wells.


Poslední čtvrtina začala za stavu 56:52. První útok Žabin skončil útočným faulem Webb a po chvíli si udělala Záplatová čtvrtý faul. Po útočném doskoku se prosadila Jordan Reynolds. Už jsme ztráceli jen dva body. Těžká obrana Krejzové na Webb sice znamenala faul, ale po rozehrání obrala Chloe Wells Dudášovou o míč a sólo přes celé hřiště zakončila košem, znamenající vyrovnání. Z trestných hodů se ujaly Žabiny vedení o bod, ale Krakovičová z otočky poslala náš tým po dlouhé době do vedení. Webb z čáry trestných hodů jen vyrovnala a Tereza z následného útoku bezpečně proměnila střelu z delší vzdálenosti. Do konce utkání už zbývalo jen 6 minut. Další zisk našich hráček znamenala vedení 64:60. Tři minuty před koncem byl po koši s faulem Kamily Hoškové stav 69:63. Žabiny se postupem času přiblížily až na rozdíl jednoho bodu 72:73 minutu a půl před koncem utkání. Minutu před koncem se nám nepodařilo vsítit koš, ale na druhé straně 56 sekund před koncem proměnila Webb dvě šestky a domácí vedli. Ale po dvou útočných doskocích se nám podařilo přidat dva body. Střelkyní byla Reynolds. Pětadvacet sekund před koncem si vzal domácí trenér za stavu 74:75 time out. Vhazování se posunulo na naši polovinu, což by znamenalo, že nám Žabiny věnovaly ještě poslední útok, díky tomu, že se čas na zakončení posunul na 14 sekund. Záplatová však měla po vyhazování problémy se zpracováním přihrávky a díky krokům jsme přišli k míči my. Sedmnáct sekund před koncem po taktickém faulu dostala Chloe příležitost z čáry trestných hodů. Trojku se Žabinám nepodařilo dát a sedm sekund před koncem zápasu jsme získali míč. Po time outu se už nic na skóre 74:77 nezměnilo.


Body: Webb 18, Zohnová 15, Matuzonyté 13, Záplatová 10, Adamcová 9, Dudášová 4, Vacková 3, Malečková 2 - Wells 29, Krakovičová 14, Krejzová 9, Hošková 8, Reynolds a Huňková 6, Chomenčuk 3, Mircová 2; střelba za 2 body: 39/23:51/25, trojky: 12/2:21/5, TH: 30/22:15/12, doskoky: 38:33, ztráty: 20:12, zisky: 3:8, čtvrtiny: 19:22, 19:6, 18:24, 18:25

 
vloženo: 17.02.2019 22:29 / přečteno: 25476x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.