DNES PODRUHÉ V BRNĚ

DNES PODRUHÉ V BRNĚ

Po dvou kolech je v lize pět neporažených týmů. Po dnešních zápase v Brně jeden ubyde. My věříme, že to bude domácí tým BK Handicap Brno.

Kromě názvu provedl brněnský klub ještě jednu výraznou změnu. Na trenérském postu vystřídal legendárního Jana Bobrovského (71) o čtyřicet jedna let mladší Viktor Průša (30). Poprvé ve třiadvacetileté historii klubu Jan Bobrovský není hlavním trenérem, ale „jen“ asistentem.

 

Pryč by měly být také finanční problémy z minulých let, které vyvrcholily nepostupem Žabin, poprvé v historii české ligy, do play-off v uplynulé sezoně. Pochopitelně došlo také ke změnám v kádru. Volání klubu ze Žabovřesk neodolaly tři hráčky konkurenčního Valosunu (dnes KP Brno) Kateřina Sedláková, Pavla Švrdlíková a Beáta Adamcová. Pod košem operuje zkušená slovenská reprezentantka Regina Palušná, která ve své kariéře vystřídala Ružomberok, Valencii, Pecs, Nantes, Spišskou Novou Ves a Namur. Z týmu Handicap Tišnov se trenér Průša přivedl Janu Hausknechtovou. Vyjmenováním pěti nových posil jsme zároveň vyjmenovali pět nejvíce využívaných hráček soupeře. Lehce pod dvacet minut na zápas mají Kašpárková a Stoupalová z původního kádru.

 

BK Handicap Brno má za sebou dva vítězné zápasy. V prvním kole jen těsně vyhrál doma nad Ostravou 62:61, když převážná část první půle patřila hostům, od 18. minuty už byly ve vedení domácí hráčky. V jednu chvíli až od 10 bodů, ale nakonec ještě musely o vítězství tvrdě bojovat. Několik vteřin před koncem Canty z Ostravy trojkou snížila na 62:61 a na otočení skóre jim nezbyl čas. Ve druhém utkání proti KP Brno bylo utkání až do 26.minuty vyrovnané. Rozdíl ve skóre se pohyboval do šesti bodů. Díky delším obdobím, kdy KP Brno neskórovalo, se Handicap dostal do vedení, neustále ho navyšoval a nakonec udržel až do konce (57:68).

 

S týmem kolem trenéra Bobrovského jsme sehráli celkem osm zápasů, z nichž šest bylo vítězných. Prohráli jsme pouze v prvních dvou vzájemných zápasech. O deset v přípravném před sezonou 2014/15 a pak těsně o 3 body v prvním mistrovském zápase v Brně. V sezoně 2014/15 jsme také přehráli Brno ve čtvrtfinále a poprvé v historii nepustili Žabiny do bojů o medaile. V minulé sezoně jsme sice oba dva duely také vyhráli, ale především z prvního zápasu v Brně bychom si příklad brát neměli. Ještě pět a půl minuty před koncem jsme prohrávali o deset (55:65), ale nakonec jsme závěrečnou stíhačkou 15-0 dovedli zápas do vítězného konce 70:65. „Takový závěr nesmíme dopustit. Při síle jejich současného kádru, by se to nemuselo letos povést. Myslím, že by takovému průběhu vůbec nemělo dojít,“ řekl při vzpomínce na zatím předposlední měření sil asistent trenéra Jiří Havran.

 

Jiří Havran před zápasem:

Nebude to vůbec jednoduchý zápas. Handicap hodně posílil a zkvalitnil jednotlivé posty. Jak měly Žabiny vloni dobrou první pětku, tak letos mají devět vyrovnaných hráček. Vypadá to, že zlepšili střeleckou potenci a bude na nás, abychom jim v tom zabránili a hráli na doraz. Musíme být pozorní a nekompromisní v obraně, protože soupeř hraje v útoku hodně silově. V našem týmu jsou hráčky, které mají parametry na to, aby svou protihráčku zastavily. K utkání musíme nastoupit s respektem k soupeři, ale beze strachu o výsledek. Minulá sezona nás naučila vyhrávat. Sebevědomí týmu i jednotlivých hráček je v psychice týmu hodně důležitá vlastnost.      

Má soupeř nějakou hráčku, která by ostatní vyloženě převyšovala?
Kádr Brna je vyrovnaný. Dá se předpokládat, že budou hrát týmově, stejně jako my.

 
 
vloženo: 05.10.2016 08:01 / přečteno: 33270x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.