PŘÍPRAVA POZVOLNA ZAČÍNÁ

PŘÍPRAVA POZVOLNA ZAČÍNÁ

Ženy, tedy alespoň ty, které mají volno, se scházejí každou středu odpoledne od pěti v Nymburce na dobrovolném tréninku. Minulý týden si ho zúčastnily také dvě nové hráčky, které vám představíme v následujícím článku.

„Hráčky chodí, aby si zlepšily individuální dovednosti a aby udržely kondici,“ řekl po tréninku trenér Daniel Kurucz. V minulém týdnu se na tréninku objevilo šest děvčat, tento týden narušila trénink nehoda na dálnici D11. Díky tomu se včas do haly dostala jen Míša Mocová dojíždějící z Kolína, a tak absolvovala opravdu individuální trénink.

 

Jak už jsme psali, v týmu budou působit dvě nové hráčky. Obě přišly z VŠ Praha, které po sezoně 2015/16 ukončilo svůj projekt a tým „sestoupil“ do první ligy. Nymburskými posilami se stala Petra Bakajsová na pozici pod košem a Eliška Mircová, která doplní naši sestavu na rozehrávce.   

 

Proč se trenér Kurucz rozhodl pro obě hráčky, vám vysvětlí sám:

Petra Bakajsová

„Od Petry Bakajsové si očekávám nejvíce práci na doskoku. Já znám jejího tatínka, když hrál za Spartu, byl mým protihráčem. Petra po něm zdědila smysl pro doskoky a věřím, že nám může pomoci nasbírat hodně míčů pod košem. Petra není vysoká, ale má dobrý cit být ve správný čas na správném místě a umí být i dostatečně tvrdá při ‚braní na záda‘ při boxoutu. Všiml jsem si, že má navíc slušnou ruku při střelbě ze střední vzdálenosti. Chtěl bych, aby k doskokům přidala i nebezpečnost z dálky, proto spolu budeme hodně pracovat na střelbě z delší vzdálenosti.“  

 
Eliška Mircová„Eliška je mladá hráčka do dvaceti let, ale na svůj věk má velmi dobrý přehled na hřišti. Když dostane šanci, může z ní vyrůst velice dobrá rozehrávačka. Navíc je schopná hrát na dvojce. My máme aktuálně výbornou dvojici Bortelová – Bartáková a myslím, že se může dobře učit od nich od obou. Rozehrávačka tvoří klíčovou roli v týmu a dobrá rozehrávačka roste především se zkušenostmi. Předpokládám, že má šanci být stavebním kamenem nového družstva. A jaké dostane minuty? V prvním roce to bude mít těžké. Eliška je na takovou situaci a já ji chci vytvořit podmínky, aby svůj čas na palubovce dostala. Pro mě to není hráčka jen pro sezonu 2016/17 ale především pro další sezony.“
 
vloženo: 20.05.2016 14:37 / přečteno: 28467x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.