KURUCZ: MNOHO NEVYNUCENÝCH ZTRÁT

KURUCZ: MNOHO NEVYNUCENÝCH ZTRÁT

Dejme ještě slovo oběma trenérům, kteří zhodnotili první finálové utkání. Se svými postřehy přišly také Tereza Vyoralová, nejlepší hráčka utkání a naše kapitánka Veronika Bortelová.

Natálie Hejková

Byl to pro nás těžký zápas, protože náš tým je skutečně hodně unavený a mohl to dnes každý vidět. Má však svůj charakter, a byť jsme protočili celou desítku hráček, vysoko jsme vyhráli.

Překvapil vás průběh utkání?

Čekali jsme, že utkání nebude z naší strany ideální, ale nakonec jsme ho zvládli poměrně bez větších komplikací.

Přičítáte úvodní pasáž menšímu soustředění nebo únavě?

To bylo zapříčiněno únavou a to nejen fyzickou, ale i psychickou. Už v prvním poločase jsme začali šlapat lépe a dostali jsme se lépe do rytmu. Pravdou je, že ty hráčky, které odehrály na Final Four hodně minut, zase dneska dobře nehrály. Je to finále, vyhráli jsme o čtyřicet, tak jim nadávat nemohu.

V čem jste se po první čtvrtině zlepšili, že jste zápas „utrhli“?

Jednoznačně obranou. Nebýt toho, že jsme na konci druhé čtvrtiny dostali laciných osm bodů, byl by rozdíl v poločase mnohem větší a možná by se domácí nedostali ani nad čtyřicet bodů.  

 
Dan Kurucz

Myslím, že to byl pěkný zápas. První i druhá čtvrtina byla vyrovnaná. I když jsme prohráli půlku o 13 bodů, nebyl náš výkon v obraně špatný. Drželi jsme USK docela dole a slušně jsme skórovali. Pak se ukázala síla lavičky USK, která umožnila soupeři hrát i po vystřídání minimálně stejně dobře. Naše první osmička snese pochvalu.

Kdy se podle Vás zápas rozhodl?

Ve třetí čtvrtině. Nastoupili jsme poměrně slušně, ale potom jsme měli hodně zbytečných ztrát, celkem v zápase pětadvacet. I když USK hrálo výborně, většina našich ztrát bylo nevynucených. Sedm ztrát jsme měli při akci high – low (přihrávka do podkošového prostoru z oblasti čáry trestných hodů – pozn.). I před několik time outů, kdy jsme si jasně říkali, že tuhle akci hrát nebudeme, jsme ji přesto zkusili.

V čem byl ve hře největší rozdíl? 

USK dokázalo zastavit naše náznaky rychlých protiútoků i za cenu faulu ale už na půlící čáře. My jsme tohle nedokázali, byť jsme se na to připravovali. Druhou klíčovým prvkem byl jejich výborný doskok z křídel. Třeba Palau měla šest doskoků.

Zdálo se Vám, že naše hra, bez ohledu na aktuální sestavu, byla nevyrovnaná?

Ano, naše hra byla ve vlnách. Naše hráčky měly velký respekt k soupeři. Při veškeré víře ve schopnosti mého týmu, bylo jasné, že výhra by byla velkým překvapením. Zpočátku se nám ale dařilo, jenže jak jsme dostali dva, tři koše za sebou, už si holky řekly: „Už je to tady!“ a přestaly hrát. Musel jsem vzít rychle time out a dostat je zase do pohody. Možná, kdybych měl k dispozici deset time outů, byl by průběh vyrovnanější. Pokud jsme hráli v plné sestavě, byli jsme vyrovnaným soupeřem.        

 
Tereza Vyoralová

Začali jsme soustředěně v obraně, i když to bylo zpočátku trochu nervóznější. Možná se projevovala únava po Final Four. Zápas byl vyrovnaný do druhé čtvrtině, kdy jsme přitlačili v obraně, získali jsme docela dost balónů a díky protiútokům jsme se dostali do vedení kolem dvaceti bodů. To nás uklidnilo. Začali jsme dávat i nějaké střely z dálky. Právě střelba z delší vzdálenosti byla naše slabina v prvním poločase. Druhý poločas byl už v naší režii. Vyhráli jsme o čtyřicet bodů, což je rozdíl, který jsem čekala.

Čtyřicet bodů rozdílu, to je vaše norma?

Když dobře bráníme a plně se soustředíme na naši hru, tak musíme o tolik jasně vyhrát.

Je těžké se soustředit v české lize s vědomím tak výrazné převahy nad ostatními soupeři?

Je to těžké, ale je to finále a naše, doufejme, poslední tři zápasy v této sezoně, takže bychom si je všichni měli užít bez zranění.

Jak jste přijali, že se vyměnilo pořadatelství prvního zápasu?

Nám to nevadilo. Alespoň budeme poslední dva zápasy hrát doma.      

 
Veronika Bortelová

Bylo jednoznačné, že USK vyhraje. Měli jsme hodně ztrát a víc k tomu není co říct. Kdybychom udělali méně ztrát a hráli v útoku aktivněji, mohl výsledek vypadat jinak. O dnešním zápase se dá říct, že ho vyhrál celý tým USK. Když postupem času nastoupila česká sestava, která byla méně unavená, měli jsme s jejich hrou větší těžkosti. Cizinky v USK se hodně trápily, asi byly hodně unavené.

V čem byl mez oběma týmy největší rozdíl?

Ve ztrátách a v obraně. Soupeř bránil daleko tvrději a nepustil nás do žádných jednoduchých střel. Dali jsme 44 bodů a to je hodně málo. Na druhou stranu 82 bodů od USK není špatný výsledek, ale čtyřicet je málo…

Do podkošového prostoru nás soupeř moc nepouštěl a z dálky se nedařilo…

Přesně tak, body z dlouhé vzdálenosti nám chyběly. Nám se ale z dálky nedaří celou sezonu. Nebylo mnoho zápasů, když jsme z dálky stříleli hodně dobře.

 
 
vloženo: 22.04.2016 11:09 / přečteno: 28775x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.