LENKU ZASTAVILA ZLOMENÁ KOST

LENKU ZASTAVILA ZLOMENÁ KOST

Lenka Bartáková se o víkendu zúčastnila přípravného turnaje reprezentace v Hradci Králové, ale druhý zápas bohužel nedohrála kvůli zranění. Pokud půjde vše bez komplikací, bude mít Lenka zápěstí zpevněné zhruba 4 týdny.

Běžela třetí čtvrtina zápasu s Rumunskem, ve které česká reprezentace vedla už pohodlně o dvacet bodů. Lenka najížděla zprava do koše, když do ní ve výskoku drkla jedna ze soupeřek. Postrčení naši rozehrávačku rozhodilo a spadla na zem. „Dívala jsem se, jestli míč padne do koše a ve vzduchu jsem se trochu přetočila a spadla. Ani nevím, že bych si levou ruku nějak přisedla nebo na ni upadla. Cítila jsem, že mě pobolívá zápěstí a nevypadalo to nijak tragicky,“ popsala první momenty Lenka Bartáková.
 

Trenér Blažek vzhledem k náskoku nechtěl nic riskovat a Lenku stáhl z hřiště. Od realizačního týmu dostala led a zápas sledovala ze střídačky. Jenže do konce utkání se zraněná ruka přihlásila o slovo. „Po poslední čtvrtině, když jsem ledový obklad sundala, jsem měla ruku jako bambuli,“ překvapilo naši hráčku a bylo jasné, že to žádná naraženina nebude. 

Lenka Bartáková po utkání s Rumunskem

Teprve v této chvíli se objevila slaná perlička v Lenčiných očních koutcích. „Jak se mi to stalo, nebrečela jsem. Když jsem ale uviděla otok, bylo jasné, že je zle a že to taková banalita nebude… nějak to na mě dolehlo,“ řekla Lenka a vysvětlila proč: „Mám naběháno (vzpomínka na karlovarský maraton - pozn.), naposilováno a dařilo se mi i herně. Když jsem odcházela z placu, říkal komentátor, že jsem za 13 minut na hřišti stihla 8 asistencí… a já jsem najednou měla strach, aby se zápěstí nemuselo sešroubovat.“

 

Se smíšenými pocity odjela Lenka na první vyšetření do hradecké nemocnice. Rentgen však ukázal „jen“ čistou zlomeninu jedné z dlouhých kostí předloktí. „Kost je zlomená dobře. Obejde se to bez operace, bez šroubů s fixací tak na čtyři týdny,“ prozradila Lenka v neděli prvotní diagnózu už jednoznačně v lepší náladě. Určitý stín očekávání se nad rukou naší rozehrávačky bude rozprostírat ještě do úterý, kdy půjde Lenka do Motola na kontrolní vyšetření. Do té doby, než splaskne otok, bude mít Lenka ruku na dlaze, pak přijde buď sádra nebo pevná ortéza. „Sádra na léto není úplně ideální,“ doufá s lehkou obavou v hlase Lenka.

 

Zranění ji pochopitelně vyřadí z dalšího programu reprezentace. „Chtěla jsem ještě absolvovat soustředění v Jindřichově Hradci a Praze, z toho ale sešlo. Klubovou přípravu, která začíná ve druhé polovině srpna, bych měla stihnout už bez problémů,“ uklidňuje svého trenéra Dana Kurucze, který ji kontaktoval v neděli hned brzy ráno. Pokud vše proběhne podle plánu, bude ruka čtyři týdny fixovaná, pak přijdou čtyři týdny rehabilitace a stále ještě do začátku přípravy budou nějaké dny zbývat. Více Lenku straší, aby na svou dovolenou u moře nemusela odjet se sádrovou ozdobou ruky: „Podle všeho by mi měli sádru nebo ortézu sundat tři dny před odletem!“

 

My všichni držíme Lence palce, aby byla do začátku přípravy zcela zdravá a hlavně aby si dovolenou užila už jen se vzpomínkou na zraněnou ruku.   


Foto: Václav Mudra / ČBF

 
vloženo: 13.06.2016 02:40 / přečteno: 29298x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.