V HRADCI JSME USPĚLI

V HRADCI JSME USPĚLI

Zápas s Hradcem Králové v prvním poločase potvrzoval slova našeho trenéra o těžkém zápase, ve druhém jsme už byli na koni my. Po vítězství 75:57 jsme s definitivní platností obsadili po základní části druhé místo v tabulce ŽBL.

„Třicet osm minut jsme hráli skvěle,“ byla první slova našeho trenéra po utkání. Chybějící čas, to byly dvě úvodní minuty. Ty jsme totiž prohráli 0:10. Začali jsme ztrátou, kdy Veronika Bortelová vymyslela akci, se kterou se útoku nepočítalo, a tak přihrávka na Šípu zamířila příliš vysoko. Domácí to potrestali trojkou Staré. Za chvíli po trojce další hráčky, o které trenér v předzápasovém rozhovoru mluvil, Křížové už vedli domácí 8:0. Našim hráčkám chyběl důraz, přesnost střelby a útočný doskok. Nebylo divu, že si trenér Kurucz vzal už po dvou minutách oddechový čas. „Během time outu jsem řekl: Jestli chcete prohrát jako v Miškolci, jste na dobré cestě!,“ prozradil náš trenér zásadní slova první zápasové porady. Jak další průběh ukázal, naše hráčky nechtěly. Zlepšily obranu, v její tvrdosti, ovšem bez faulů, se domácím vyrovnaly a především výrazně zlepšily útočné doskakování. Hradec se stále snažil najíždět do vymezeného území, ale zde kralovaly obě naše podkošové hráčky. Na útočné polovině se nejprve prosadila Tee Taylor a po ní většina ostatních hráček základní pětice. Po sedmi minutách se skóre téměř vyrovnalo, po koši s faulem Jess Kuster to bylo 12:11 pro domácí. Sokolky nebo nově Strojařky ještě zásluhou Staré a poté trojky Hartigové, která překvapila Sašu, vedli o čtyři body. Poslední dva zásahy koše však přišly z ruky Saši Chomenčuk a znamenaly vyrovnání na 17:17. Největší nepoměr ve statistice byl v počtu doskoků. Domácí prohrávali 6:15, z toho na útočné 1:8. Vliv útočných doskoků na vývoj skóre dokazuje 7 bodů nastřílených ze druhé šance.

 

Do extrémně vyrovnané druhé čtvrtiny jsme vstoupili košem Jess Kuster, která si sama vybudovala vhodnou pozici pro střelbu ze stínu. V první čtvrtině „obtěžovalo“ naše děvčata slunce nízko nad obzorem, které posílalo své paprsky do očí našich hráček při střelbě na koš. Fotograf Luboš byl určitě spokojenější než naše hráčky :-). V průběhu celé druhé čtvrtiny se rozdíl ve skóre nedostal z rozmezí +3 až -1 bod (z našeho pohledu). Domácím odešla střelba z trojkové vzdálenosti. Ke třem z první čtvrtiny ve druhé nepřidali ani jednu trojku a celkově neproměnili 6 pokusů v řadě. Ve druhé čtvrtině se hradecké Lvice dostaly na chvilku do vedení, když se Effangová uvolnila ke koši a přehrála Álu Huňkovou. To se stalo 1:24 před koncem prvního poločasu. Poslední slovo však měla Egle a upravila na 31:32.

 

Na úvod třetí čtvrtiny si Saša Chomenčuk připsala svou třetí osobní chybu, když podle rozhodčích v útoku faulovala Křížovou. Jen sama hráčka padlá na zem ví, zda se skácela skutečně po ataku naší pivotky. Po koši Staré, která naposledy poslala domácí do vedení, se nejprve neprosadila Tee. Jenže úspěšný útočný doskok Jess Kuster domácí zastavili jen faulem a místo dvou bodů Tee jsme dali „and one“ Kuster (33:35). Až v polovině třetí čtvrtiny jsme poprvé skórovali za tři body. Trojku pak po nepovedené střele domácích potvrdila Tee. Díky těmto dvěma košům jsme se dostali do nejvyššího vedení o 5 bodů (35:40). Domácí si vzali time out, ale rozevírající se nůžky rozdílu ve skóre nedokázali zastavit. V posledních čtyřech minutách si zařádila Šípová, která šesti body pomohla k dvoucifernému vedení 39:49 po třech čtvrtinách.

 

Poslední desetiminutovku zahájila trojkou Bortelová. Pak se postupně prosadila Bartáková (v zápase poprvé), své třinácté body v zápase si připsaly Saša Chomenčuk a Lenka Šípová a rozdíl ve skóre se dostal na 21 bodů. To už byl signál pro našeho trenéra, aby začal stahovat hráčky prvního sledu a postupně je nahrazovat lavičkou. „Přál jsem si, aby v zápase proti třetímu týmu tabulky ŽBL mohly nastoupit všechny hráčky z lavičky a jsem rád, že se to povedlo,“ pochvaloval si náš trenér. Dokázali jsme na hradeckou tvrdost odpovědět ještě větší tvrdostí. Ovšem až do poslední čtvrtiny jsme si kontrolovali, kdy faulovat a kdy ne, že domácí poprvé stříleli trestné hody až ve 35.minutě.

 

„Kromě základní pětky se herně chytla Bartáková, skvěle zahrála Saša Chomenčuk, nakonec 13 bodů a šest doskoků. Na hru domácích platila svou silou a chytrostí Lenka Šípová. Mohu ale říct, že kdokoliv nastoupil, hrál dobře. Věřím tomu, že kdybychom na palubovce podrželi déle základní pětku, nedal Hradec ani 50 bodů,“ shrnul utkání trenér Daniel Kurucz.

 
Body: Bura 8, Effangová, Křížová, Hartigová, Stará po  7, Zavázalová 6, Andělová 5, Kuthanová 5 (7 doskoků - nejvíce v HK), Rosenbaumová 3, Matušková 2 - Kuster 17 (8 doskoků, 3 zisky, 6 získaných faulů), Šípová 13 (valorizace 19, 4 doskoky, 5 získ.faulů), Chomenčuk 13, Šikšniute, Bortelová a Taylor po 8, Hlaváčová, Verlíková, Bartáková a Hamplová po 2, střelba za 2 body: 47/18:58/28, trojky: 19/5:11/2, TH: 7/6:19/13, doskoky: 31:49, zisky: 6:10, ztráty: 15:14, fauly: 21:16, body po útočném doskoku: 6:17, body z vymezeného území: 22:46, čtvrtiny: 17:17, 14:15, 8:17, 18:26 
 
vloženo: 08.02.2016 02:49 / přečteno: 32573x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.