PRVNÍ ČTVRTINA DALA ZÁPASU RÁZ

PRVNÍ ČTVRTINA DALA ZÁPASU RÁZ

Strakonické hráčky byly i v odvetě nad naše síly. Z podšumavského města jsme si přivezli výraznou prohru 54:80, která však nic nezměnila na postavení obou týmů po základní části.

Naše hráčky i ve druhém zápase po sobě prohrály a v mnohém si oba zápasy s USK i Strakonicemi byly podobné. Po obou utkáních oba soupeři při jakémkoliv výsledku zůstali na stejném místě v tabulce. V obou zápasech se rozhodovalo v prvním poločase, po změně stran bylo utkání už v podstatě vyrovnané. Oba duely byly charakteristické naší slabou střelbou z pole. I když body nakonec daly všechny naše hráčky, do dvouciferného počtu bodů nedorostla ani jedna. Nejvíce bodů, a to osm, nastřílela Huňková a Mišurová.

 

Bohužel slabá byla i úspěšnost naší střelby z pole. Možnost dotahovat nám brala často nedůraznost v osobních soubojích, kdy míč, který jsme už měli ve své moci, nejednou domácí hráčky vyrvaly pro sebe. „Strakonické hráčky bojovaly s velkým nasazením, byť jim již bylo jasné, že do play-off nepostoupí, a to je velmi sympatické. Za svůj výkon si dnes výhru zasloužily,“ ocenil přístup domácích náš kouč.

 

Do konečného skóre zápasu nejvíce promluvilo procento úspěšnosti střelby. Na konci byla naše účinnost 25%, tedy jen každý čtvrtý míč přinesl nějaké body. Domácí sice také nestříleli příliš přesně a z 55% pro úvodní čtvrtině se postupně propadali až na 38% na konci utkání. Za našich hráček se nad třetinovou úspěšnost střelby dostala jen Skokanová, Verlíková a Huňková. Tyto tři hráčky mají na svědomí osm košů z jedenadvaceti, které jsme za zápas nastříleli.

 

Trenér Kurucz, vzhledem k tomu, že v zápase „o nic nešlo“, dal proti Strakonicím příležitost všem hráčkám z lavičky, především v podkošovém prostoru, kde Hamplová a Salačová odehrály skoro polovinu zápasu. Především pro Naďu to byl souboj s Berry v jiné váhové kategorii.

 

Vzhledem k tomu, že pod košem chyběla Wal, nedokázali jsme se více prosadit z vymezeného území. Zatímco domácí doručili z bedny 13 míčů do koše, my jen sedm. „My jsme nedávali, ale hlavní rozdíl byl v nasazení a v bojovnosti, z čehož plynuly i doskoky domácích a naše ztráty,“ pojmenoval trenér Daniel Kurucz další slabinu naší hry.

 

V konečném součtu doskočily domácí hráčky 50 míčů oproti pětatřiceti našim. Pravdou je, že poměr malinko zkresluje pouze kratší čas, který odehrála naše nejlepší hráčka na doskoku Waltiea Rolle. Z palubovky odešla těsně před koncem první čtvrtiny a už se nevrátila. „Wal je v pořádku, v zápase jsem chtěl dát příležitost jiným hráčkám,“ rozptýlil obavy trenér Kurucz. Při absenci Jacinty by to byla dost velká rána do vazu úspěšné sezony.

 

Velký rozdíl byl také v počtu trestných hodů. Strakonicím šestky přinesly 22 bodů, nám jen 8 a také úspěšnost trestných hodů domácích byla o 20% vyšší. Především v poslední čtvrtině házely Strakonice hodně šestek po našich faulech při střelbě (12/9).  

 
vloženo: 22.03.2015 00:55 / přečteno: 30738x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.