IMOS ANI JEDNOU NEVEDL

IMOS ANI JEDNOU NEVEDL

Naše hráčky zcela ovládly utkání s euroligovým BK IMOS Brno a ani na vteřinu nepustily hostující hráčky do vedení. Po vyrovnaném prvním poločase udeřily na začátku třetí čtvrtiny a v poklidu si došly pro vítězství 67:58.

Hostujícím hráčkám se nedařilo střelecky. Zaostaly ve dvoubodové i tříbodové střelbě, horší úspěšnost měly i z čáry trestných hodů. Podle očekávání nestačily na naše podkošové hráčky a prohrály i na doskoku. O body v utkání se staraly hlavně hráčky základní pětky, střídající hráčky na straně domácích zaznamenaly pouze čtyři body, na straně hostů šest.

 

Utkání nebylo nijak rychlé a možná ani tolik pohledné, ale v sázce nebylo málo. Potřebovali jsme vyhrát o více než čtyři body, abychom při případné rovnosti bodů byli lepší při porovnání vzájemného skóre. Tomu musela odpovídat i taktika zápasu. Velice důležité bylo, abychom se nedopouštěli zbytečných ztrát míče, které by mohly pramenit ze zbrklého útoku a snahy o rychlé zakončení. Získaných míčů by zkušené hráčky, kterými Brno disponuje, mohly využít ke snadnému skórování. To se nakonec povedlo velice dobře. Dopustili jsme se jen deseti ztrát, z toho šesti v prvním poločase. Hostující hráčky měly ztrát celkem patnáct. Ovšem pokud byla příležitost o rychlé a hlavně bezpečné přenesení hry, neváhali jsme. Skoro desetina našich bodů padla po rychlém protiútoku.   

 

V prvních třech minutách jsme neminuli koš. Dvěma body ze střední vzdálenosti otevřela skóre Rolle, z čáry trestných hodů přidala dva body Taylor, po ní dva body zajistila i Monroe a trojkou se připomněla Bortelová. Na straně hostů se za tři trefila Smith a dva body dala Hindráková. Po třech minutách byl stav 9:5. Potom jsme ale udělali tři chyby v krátkém časovém sledu, když jsme se snažili najít Waltii v podkošovém prostoru a hosté toho využili k vyrovnání skóre na 9:9. Na to však hned odpověděla Bortelová průnikem a koš s faulem znamenal hned zase mírný náskok pro nás. Když dala Mišurová trojku na konci 7. Minuty, vedli jsme 17:13. Pak se Iva Peklová výborně zorientovala v podkošovém prostoru a přidala další dva body. Po jedné šestce Bortelové jsme vedli už 20:13 na konci 9.minuty. Domácí sice snížili na 20:18 a tak skončila první čtvrtina.

 

S proměněnou sestavou jsme vstoupili i do druhé čtvrtiny. Opět výbornou střelbou jsme si vypracovali až osmibodové vedení 28:20. Pak jsme ale na půlce chybně přihrávali. Monika Verlíková ve snaze zachránit situaci faulovala a podle rozhodnutí rozhodčích se jednalo o nesportovní chybu. Hosté ji sice potrestali jen jedním bodem, ale pocit křivdy naše hráčky možná trochu rozhodil. Brno se dotáhlo až na rozdíl jediného bodu, ale do vedení jsme ho nepustili. Bodově nejchudší úsek plný nepovedených střel dovedl druhou čtvrtinu k remíze a to znamenalo, že nám zůstal dvoubodový náskok z první části zápasu.

 

Trenér Kurucz během poločasové přestávky změnil způsob obrany a hostující hráčky na to nedokázaly zareagovat. Stereotypně se snažily dobývat náš koš, ale až do poloviny třetí čtvrtiny téměř beznadějně. Za pět a půl minuty zaznamenaly pouze dva body, zatímco my čtrnáct. Rozdíl ve skóre se natáhl nad deset bodů (49:35) a ve dvouciferných hodnotách se držel až do 32.minuty. Náš kouč držel na palubovce stále silnou sestavu, která si nad stále unavenějšími hosty držela převahu jak v kvalitě výkonu, tak ve skóre. Konečný účet se psal za stavu 67:58, čímž jsme si nejen oplatili Brnu jejich domácí výhru, ale také jsme převrátili skóre vzájemných zápasů na svou stranu. 


Nejlepší střelkyní byla Waltia Rolle s 18 body a díky deseti doskokům si připsala double double. Třináct bodů zaznamenaly hned tři hráčky Jacinta Monroe (+ 9 doskoků), Veronika Bortelová (2 trojky) a Darina Mišurová (3 trojky, 7 asistencí a 7 doskoků). Šest bodů přidala Theairra Taylor. Na straně hostů získala double double za 14 bodů a 13 doskoků Jenna Smith (odehrála 40 minut), 13 bodů připsala Kateřina Hindráková a Michaela Stejskalová. Devět bodů další nestřídající hráčka Ivana Jalčová.  

 
vloženo: 21.02.2015 22:15 / přečteno: 32384x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.