2:48 PŘED KONCEM JSEM VĚDĚL

2:48 PŘED KONCEM JSEM VĚDĚL

Až těsně před koncem zápasu věděl najisto trenér Kurucz, že důležité utkání proti IMOSu Brno vyhrajeme a navíc ještě dostatečným bodovým rozdílem.  

Jan Bobrovský - trenér Brna

Jan Bobrovský

Myslím si, že jsme málo bojovali na to, jak důležité utkání to bylo.


Myslíte, že hráčkám v souboji s Nymburkem chybělo sebevědomí?

Naše zkušené hráčky jsou sebevědomé dostatečně, ale s takovým střeleckým procentem nemůže vyhrávat zápasy.

 

Co vám kromě bojovnosti chybělo?

Výška našich hráček. Vyšší domácí hráčky získaly pod košem daleko více míčů. Také nás trápila Veronika Bortelová. Když to bylo na vážkách, dala koš, najela do průniku. 

 

Kdy se zápas lámal?

Vstup do druhé půlky pro nás byl hodně špatný. Ztráta se dostala až na 14 bodů a bylo rozhodnuto. Sice jsme se ještě na chvilku ztopořili na šest, ale dál už to nešlo.

 

Nemohla se v tom projevit únava?

Nymburk hrál ve středu zápas a má v sestavě také dospělé (volný překlad – starší) hráčky. 


Daniel Kurucz

Byl to těžký zápas s vyrovnaným soupeřem, který hrál Euroligu. Byť tam žádný zápas nevyhrál, hráčky euroligové zkušenosti získaly. My jsme prohráli v Brně o tři body, a tedy doma jsme chtěli vyhrát nejlépe o čtyři a více bodů. Dobře jsme se na jednotlivé hráčky i hru celého týmu připravili. Hráli jsme opatrně, bez velkých ztrát, ale na druhou stranu trochu chyběl pohyb v útoku. My jsme se snažili využívat podkošové hráčky, které se z bezprostřední vzdálenosti koše nevzdalovaly a tím jsme nemohli tak často najíždět do koše, protože prostor tam byl ucpaný. Zase byla výhoda, že budeme mít útočný doskok. Velmi dobře jsme bránili a soupeř se nedostal k otevřeným střelám.

 

Soudě podle vašeho klidu v průběhu zápasu, jste byl s taktickou hrou hráček spokojený…

Přesně tak, po velkou část zápasu jsme hráli přesně podle plánu. Je dobré vědět, že když se hraje podle plánu, přináší to své ovoce.   

 

Podobně jako v zápase se Slovankou jste tolik nestřídal.  Neměl jste obavy z únavy?

V případě Brna tolik ne, protože ani soupeř nemá hodně hráčů na střídání. Já jsem měl stále jistotu, že mohu protočit více hráček než hosté.

 

Co vám v naší hře chybělo?

Programově jsme hráli na pivoty a chybělo mě častější vyhození na volný prostor na perimetru.

 

Změnil jste něco ve hře do druhé půle nebo naše výraznější převaha byla způsobena již únavou soupeřek?

Změnili jsme způsob odstupování od hráček s míčem a připravil jsem speciální obranu na jednu z hráček soupeře, která se hodně povedla. Hostující hráčky i po změně stran se snažily hrát stejně, ale při jiném způsobu naší defenzívy jim to přinášelo ztráty a nám rychlé protiútoky.

 

Od kdy jsi věřil, že vyhrajeme o více než tři body?

Od stavu 0:0 (úsměv). Ostražitý jsem ale zůstal i tři a půl minuty před koncem. Při time oitu  Wal a J (Monroe) chtěly střídat, říkal jsem jim, aby ještě minutu vydržely. Jistý jsem si byl v čase 2:48, to jsem se zrovna podíval na hodiny a věděl jsem, že to když tak „utajmuju“ až do konce.      


Zleva: Hindráková, Křivánková a Smith 

Kateřina Hindráková

Náš výkon byl takový unavený, měli jsme problémy ubránit střely z venku i hru podkošových hráček Nymburka. Bohužel nemáme ani jednu tak vysokou pivotku. Hodně nepříjemné bylo, že jsme neproměňovali ani jednoduché pokusy kolem koše. Ve druhém poločase jsme už nestíhali, protože hrajeme opravdu v úzké sestavě, ještě užší než Nymburk


Našla jste na hře nějaká pozitiva?

Povedlo se nám pár akcí, při kterých jsme dokázali na sebe natáhnout domácí hráčky do bedny a po vyhození jsme proměnili střelu z volné pozice. Střely z dálky byly dnes úspěšnější než střely zpod koše.


Měli jsme před zápasem s Nymburkem určitě obavy o výsledek?

Určitě. Nymburk má momentálně velice kvalitní tým a má za sebou dobrá utkání. Od našeho prvního zápasu se herně zlepšil. Navíc má vysoké podkošové hráčky a takový tým má pak v souboji s námi navrch. Bojovností se všechno zvládnout nedá.

 

Věděli jste, že pokud byste měli prohrát, tak ne rozdílem vyšším než tři body?

My hráčky jsme to věděly, ale v konci se náskok domácích už nedal dotáhnout  

 

Blok nymburských cizinek

Theairra Taylor
Tee Taylor

Ukázali jsme skvělý potenciál našeho týmu, jak umíme běhat a agresivně útočit. Dneska se mi hrálo dobře. Dříve jsme měla problémy s kolenem a byla jsem trochu dole, ale teď je to dobré

Waltiea Rolle

Věděla jsem, že vyhrajeme, protože minulý zápas chyběla Darina a dneska s námi byla. Dneska se mi hrálo opravdu dobře. Holky mi dobře přihrávaly pod koš.

Jacinta Monroe

Věděla jsem, že vyhrajeme, protože jsme hráli energicky. I když mohli mít vyšší sebevědomí, protože hrají Euroligu, dokázali jsme je bez problému porazit. Já jsem ráda, že jsem nebyla tolik limitovaná zdravotními problémy. Hra mě potom baví o hodně více.

 
Darina Mišurová

Co hovořilo v náš prospěch a co se nám nepovedlo?

My jsme měli lepší obranu, více doskoků a spoustu zisků. Na druhou stranu jsme měli zbytečné ztráty, hlavně při pokusu o high – low nebo jsme se několikrát dopustili kroků.

 

Více chyb jsme měli v první půlce…

Soupeřky po pár minutách třetí čtvrtiny viděly, že jdeme do výraznějšího náskoku, ztrácely víru, byly statické a nenutily nás k chybám.  

 

Kalkulovali jste s nutností výhry vyšší než tříbodové?

Věděli jsme o tom, ale v průběhu zápasu se na rozdíl nedá hrát. Až možná v koncovce může člověk přemýšlet, zda vystřelí trojku nebo dvojku či bude dlouho držet míč.

 

Ve druhé čtvrtině byl proti nám odpískán úmyslný faul, po kterém se hosté dotáhli? Nerozhodil nás, řekněme, diskutabilní výrok rozhodčích?

Myslím, že ne. Byla to jen shoda okolností, zrovna jim padly nějaké body.  

 

V které části se zápas definitivně zlomil?

Na úvod třetí čtvrtiny jsme nastoupili v základní pětce a oni nám nedali až do prvního time outu ani bod. Šnůra 10:0 dala klid do naší hry. Bylo ale důležité, že jsme nepolevili, ono devět bodů není velký náskok. Stačí dvě rychlé trojky a je to.

 

Bylo dnešní vítězství příjemnou vzpruhou?

Ano, je to dobře. To, že jsme upevnili čtvrté místo, je hodně důležité. Musím říct, že se hraje úplně jinak, když jsou všichni zdraví.


Darina Mišurová překonala obranu K.Hindrákové

 
vloženo: 23.02.2015 19:45 / přečteno: 30367x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.