S JISTOTOU ČTVRTÉ

S JISTOTOU ČTVRTÉ

Ženská basketbalová liga má do konce základní části před sebou dvě kola. Zatímco o některých místech je rozhodnuto, o jiná se bude bojovat.

Připomeňme, že po základní části nepokračují žádné nadstavbové skupiny, ale přímo se startuje play-off (prvních osm týmů) a play-out (poslední čtyři týmy). Prvních šest týmů už teď má jasno o své účasti v play-off. Jsou to ZVVZ USK Praha, Sokol Hradec Králové, Valosun Brno, Basketball Nymburk, BK IMOS Brno a Kara Trutnov.


Týmy na sedmém až devátém místě, v zatímním pořadí Slavia Praha, SEV-EN Strakovice a VŠ Praha, mají ještě šanci se do vyřazovacích bojů podívat. Podle dosavadních výsledků má největší naději na konečné sedmé místo Slavia Praha, protože v posledních dvou kolech hraje v Ostravě a hostí Karlovy Vary. Zatímco v Ostravě by mohly nastat problémy, v zápase s Karlovými Vary to bude pravděpodobně lehčí. Strakonice mají za soupeře venku IMOS a doma Nymburk. Uspět v Brně budou mít těžké a my věříme, že neuspějí ani ve druhém zápase. Vysokoškolačky mají o jednu prohru více než Strakonice i než Slavia a utkají se s těžšími soupeři. Hrají sice oba zápasy doma, ale hostí jisté účastníku play-off Trutnov a Hradec Králové. Pokud se jim však podaří jednou vyhrát a Strakonice prohrají oba duely, při rovnosti bodů hovoří rozhodujícím hlasem lepší vzájemné skóre pro VŠ Praha.


Naše hráčky si vítězstvím v Ostravě zabezpečily čtvrté místo. Máme totiž o dva body více než pronásledovatel IMOS Brno a o tři více než Kara Trutnov. Tím, že do konce základní části zbývají jen dva zápasy, Trutnov zůstane pod námi. Přeskočit nás nemůže ani IMOS Brno, protože i při rovnosti bodů máme s tímto soupeřem aktivní bilanci vzájemných zápasů. Při rovnosti bodů za výhry a prohry (1:1), máme lepší vzájemné skóre (-3 a +9). Čistě teoreticky bychom mohli postoupit i na třetí místo, ale porazit USK při plné sestavě je nad reálné možnosti našeho týmu.


Našim hráčkám bude patřit při premiérové účasti v ŽBL čtvrté msto po základní části. Soupeřem pro čtvrtfinále jim bude buď Kara Trutnov nebo BK IMOS Brno. Už teĎ je jasné, že první zápas čtvrtfinále se bude hrát 25.března v Nymburce.  

 
vloženo: 03.03.2015 22:18 / přečteno: 30894x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.