VÉRA: CHCEME VYHRÁT

VÉRA: CHCEME VYHRÁT

Ve finálovém turnaji nemůže mít žádný tým jiné přání než vyhrát. To stejné si přeje jedna z nejzkušenějších našich hráček, rozehrávačka Veronika Bortelová.  

Veronika Bortelová, zkušená rozehrávačka s bohatými mezinárodními zkušenostmi a vicemistryně světa z roku 2010, patří už třetím rokem neodmyslitelně k hlavním tahounkám týmu, který letos přešel pod hlavičku Basketball Nymburk. Poprvé od svého návratu ze zahraničí tak zažívá i prozatím velmi úspěšnou klubovou sezónu. Dalším střípkem do letošní nymburské skládačky je účast ve Final 4 Středoevropské ligy (CEWL), které navíc Středočešky odehrají na domácí půdě

Veronika Bortelová
Veronika Bortelová si umí svoje spoluhráčky dirigovat

Účast ve Final 4 jste si zajistily až v posledním zápase v prodloužení po jednobodovém vítězství v Trutnově. Jak jste postup slavily? 
Upřímně, zatím moc ne. Bylo nám slíbeno šampáňo, ale na to se asi zapomnělo. (smích) Možná, že se s tím čeká až po Final 4... Radost z postupu ale byla. 

Hraje se v Nymburce. Může být domácí prostředí velkou výhodou?  
Každé domácí prostředí je výhoda, i když Final 4 nebudeme hrát ve své tradiční hale. Hlavní však je, že za turnajem nemusíme cestovat 14 hodin. 

Co je vlastně nymburským cílem? 
Myslím, že hlavním cílem byl postup ze skupiny. Každá výhra teď už bude bonus. Jsme ale ve Final 4, takže cíl musíme mít stejný jako všechny ostatní týmy, a to vyhrát. Nebuďme skromní. 

Jak velkou roli může pořadatelství Final 4 hrát při pronikání ženského basketbalu do přízně nymburských fanoušků? 
Nymburský basket všeobecně nepotřebuje větší propagaci díky mužskému týmu. To, že jsme letos přešly pod hlavičku Nymburka, zapůsobilo. Na naše zápasy chodí víc lidí, i někteří fanoušci od chlapů, za což všem děkujeme. Nicméně taková akce jako Final 4 našemu basketu určitě pomůže. 

Vy jste v klubu už tři roky a zažila jste, když se tým ještě coby DSK Basketball pohyboval na ligovém chvostu. Je pro Vás letošní sezóna „zadostiučiněním“? 
Nenazvala bych to zadostiučiněním. Letos je to ale o něčem jiném. Hraje se jinak, když prohráváte, a jinak, když jste na čtvrtém místě tabulky. Posílily jsme, máme další čtyři velmi kvalitní hráčky. Pozvedne vás to i po psychické stránce. I když nechcete a snažíte se tomu bránit, tak prohry a baráž vás ubíjí. 

Nejen letos hrají v CEWL hodně vysoko rumunské kluby. Dokážete odhadnout, kam by se svou kvalitou zařadily v ŽBL? 
Arad ještě popravdě moc nastudovaný nemám, takže vůbec nevím. Alba Iulia by se, myslím, v ŽBL pohybovala podobně jako my. Alespoň tak soudím podle toho jednoho zápasu, který jsem s nimi v Nymburce odehrála. Patřilo by jim 3. - 5. místo. 

Čekají vás dva zápasy ve dvou dnech. Většinou hrajete v široké rotaci. Může to pro vás v nedělním utkání být výhoda? 
Ostatní týmy zátěž tolik nerozdělují... Velká rotace je vždycky výhoda. Člověk si pak může na chviličku odpočinout, navíc pokaždé se někdo z lavičky v zápase chytne.
 
vloženo: 04.03.2015 03:22 / přečteno: 30059x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.