TREFIT SE DO TVRDÝCH OBROUČEK

TREFIT SE DO TVRDÝCH OBROUČEK

V sobotu naše ženy odjíždí do Prahy na Folimanku k zápasu 5.kola ŽBL. Soupeřkami jim budou Vysoké školy Praha s trenérem Petrem Tremlem a asistentem Pavlem Kubálkem.

Začala se hrát ženská Euroliga a program ŽBL zvolnil na frekvenci pouze jednoho zápasu týdně. „Bral bych kompromis, v jednom týdnu dva zápasy ve druhém jeden. Když jsou dva za týden, trenéři nadávají, že není moc času trénovat a že je to od zápasu k zápasu. Jednou týdně je to zase pro hráčky hrozně dlouhé čekání,“ zamýšlel se nad termínovým plánem trenér Vysokoškolaček Petr Treml.
 

Vezmeme-li do úvahy ranking, v sobotním měření sil si to rozdají týmy z opačného pořadí ligových klubů. Nymburk je na druhém místě s průměrem 82,5 bodů a VŠ Praha jsou předposlední s průměrem 57,25 bodů. „Bojujeme s velkým množstvím ztrát,“ trápí Petra Tremla. Jeho VŠ je v této činnosti druhým nejhorším v lize (19,25). Ovšem ani naše hráčky zrovna v této statistice na tom nejsou nejlépe. S průměrem o 2 ztráty na zápas menším jsou na 8.místě.

 

Co tedy pomáhá vylepšovat pořadí v rankingu? Jednoznačně doskoky. V této disciplíně jsme nejlepší v lize s průměrem 44,5 doskoků na zápas. Pražanky jsou osmé s průměrem 31,75 doskoků na zápas. Přesto Eva Horáková bere jako jeden klíč k vítězství zlepšení doskoků. „Pod košem máme hodně vysoké hráčky a máme schopná křídla, která mohou doskakovat. Čím více budeme mít balónů, tím víc se dá hrát protiútoků a tím více budeme mít druhých šancí,“ říká Eva.

 

Trenér Treml však vidí výhody Nymburka nejen pod košem: „Nymburk má výborně poskládaný tým. Není to jen velká síla pod košem, ale i zkušenost obou rozehrávaček. Není možné se připravovat jen na jednu pozici pod košem. Vyváženost týmu, to je jedna z vlastností nymburského týmu letos. Tři dobré Američanky, tři zkušené hráčky na křídle a rozehrávce a do toho namixované mladé nadějné hráčky na všech pozicích.“   

 

Oba týmy jsou nově poskládané. V družstvu VŠ Praha je šest nových hráček. A jak je to s jejich integrací podle kouče Vysokoškolaček? „Zatím nejsme, kde bychom chtěli být. Bohužel je to vidět ve chvílích, kdy se rozhoduje. Máme několikaminutové výpadky, kdy najednou prohrajeme 0:12 a to se těžko dohání. Ve všech třech prohraných zápasech nás taková šňůra potkala. Potřebujeme mít rovnoměrný výkon po celých 40 minut.“

 

I s tímto ohledem je pro sobotní zápas mírným favoritem Nymburk. „Všechno se ukáže na hřišti. Kdo je favorit, je jen na papíře a do papírových předpokladů se nepropíše super dobrý nebo super špatný den. Důležité je nepodcenit soupeře,“ zamýšlí se nad rolí favorita Eva Horáková. „Oproti loňskému roku se role vyměňují, letos je Nymburk družstvo, které myslí na první čtyřku. Bude to pro nás těžký zápas,“ usoudil trenér Petr Treml.

 

A co je jednoznačným klíčem k vítězství? „Klíčem k vítězství je, když se hraje na Folimance, trefit se do těch tvrdých obrouček,“ smála se Eva Horáková a její spoluhráčky kolem ní jen souhlasně přikyvovaly. „K vítězství vede kolektivní výkon a dobrá obrana. Když se bude dařit v obraně, v útoku to půjde mnohem lépe,“ dodala už s vážnou tváří Horáková, které je jedno, zda první zápas se soupeřem hrajeme doma nebo venku: „Když je to třetí, čtvrtý zápas sezony je jedno, kde ho hrajeme. Horší bylo hrát první zápas sezony venku a ještě k tomu na Valosunu. Ale zvládli jsme ho!“   

 

Výsledky VŠ Praha v letošní sezoně.

Karlovy Vary : VŠ Praha  83:87 pp

BLK Slavia Praha : VŠ Praha  87:74

VŠ Praha : Slovanka MB  77:82

BK IMOS Brno : VŠ Praha  65:49

 
vloženo: 07.11.2014 07:53 / přečteno: 35775x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.