UHROVÁ: ROZEHÁVAČKA DĚLÁ TÝM

UHROVÁ: ROZEHÁVAČKA DĚLÁ TÝM

Přečtěte si, jak uvažují před dnešním utkáním Nymburka a Slovanky MB oba trenéři. Bývalá reprezentantka Michaela Uhrová na straně boleslavského týmu a Daniel Kurucz na straně domácích.  

Michaela Uhrová
Michaela Uhrová

Bývalá česká reprezentantka, která ještě vloni hrála za Slovanku, pro letošní sezonu plně přešla do trenérského štábu. Kromě trénování hraje za Čelákovice v krajském přeboru. Nymburský tým C, který hraje také krajský přebor, už měl v prvním kole Čelákovice na lopatě. Jenže do druhého poločasu na chvíli nastoupila hrající trenérka Uhrová a bylo srovnáno. „Její přehled a zkušenosti byly ihned zúročeny a domácí tým během třetí čtvrtiny srovnal,“ zavzpomínal trenér Lambert.

 

Jak náročný zápas proti Nymburku očekáváte?

Očekávám velice těžký zápas proti týmu, který je aktuálně ve velmi dobré formě. Oproti loňsku významně posílil. Rádi bychom v zápase domácí překvapili, protože máme na kontě jen jednu výhru a už bychom se potřebovali chytit. Liga je vyrovnaná a myslím, že kromě USK může každý porazit každého a zápasy budou buď o momentální formě soupeřů nebo také o štěstí, komu budou padat body a komu ne.


Jaké jsou největší zbraně nymburského týmu?

Každá hráčka může klidně dát dvacet bodů. Není to jako momentálně u nás, kdy pouze dvě hráčky jsou schopny nastřílet více než deset bodů. V týmu Nymburka je opravdu těžké najít ty, které je nutné bránit s větší péčí. Kromě výborných podkošových hráček, má Nymburk dobré a zkušené obě rozehrávačky. Tak dobrou dvojici v lize asi jiný tým nemá.

 

Hráli jste s Nymburkem dva přípravné zápasy. Jaké závěry z nich použijete při přípravě na ligové utkání?

Já jsem bohužel ani na jednom nebyla, ale to zase tolik nevadí. Právě sedím u videa a dívám se na hru Nymburka v posledních zápasech. V přípravě nebyl ani jeden tým v kompletní sestavě. My jsme od té doby obměnili tým, máme dvě nové Chorvatky. 

 

Cituji z článku před loňským zápasem DSK a Slovanky uveřejněného na serveru iBasket.cz: Talentovaným hráčkám dominují zkušené rozehrávačky s reprezentační minulostí. Na straně Slovanky Michaela Uhrová, na straně DSK Veronika Bortelová.

"Přemýšlela jsem nad tím už před minulým zápasem s Hradcem, za který hraje Darina Mišurová, také zkušená hráčka," podotýká Uhrová. "Základ je tu druhou vymazat ze hry."

Co na to, teď už coby trenérka, říkáte, když Nymburk má obě?

No právě!! (smích)
 

Stále si myslím, že je důležité je vymazat ze hry?

Ano, i jako trenérka si to myslím. Dobré rozehrávačky dělají dobrý tým. Čtyři výborné hráčky a špatná rozehrávačka je velká slabina toho týmu. Ano, toto je klíčový post. Stačí se podívat do statistik Veroniky a Dariny, že kromě bodů mají i hodně asistencí. Pokud by Nymburk neměl tak skvělé rozehrávačky, pivotky by nebyly tak dobré.

 

Jak je to ve vašem týmu na pozici střední rozehrávačky?

S touto pozicí zatím teď u nás bojujeme.
 
Daniel Kurucz

Slovanka bude podobný soupeř jako VŠ Praha.  Myslím, že se bude snažit hrát rychlé protiútoky a bude spoléhat na dobrou střelu Harapesové a Minarovičové z dálky. V posledních zápasech hrála výborně i Sarina Simmons. Našim úkolem bude pokrýt především tyto hráčky. Hrajeme doma a nemůžeme chtít nic jiného než vítězství.

 

Co by mohlo v zápase rozhodovat?

Chceme zapojit co nejvíce hráček do hry, abychom dokázali využít našeho širokého kádru. To by mohlo být tím pověstným jazýčkem vah.

 
Co víte o soupeři?

Slovanka má výbornou první pětku, u střídajících vidím trochu větší odstup než u nás. Předpokládám, že naše hráčky budou mít na závěr více sil díky šířce kádru, který máme.

 

Se Slovankou jste sehráli dva přípravné zápasy. Co jste si z nich odnesl?

Dvakrát jsme je porazili v přípravě a poměrně výrazným rozdílem. Je třeba říct, že oni nebyli v kompletní sestavě. Nehrála Simmons, respektive se v našem druhém zápase objevila na palubovce poprvé.  Slovanka bude silnější, kompaktnější a nebude to lehký zápas. Sehráli několik dobrých zápasů, i když je nakonec prohráli, proto si myslím, že musíme pracovat koncentrovaně od začátku do konce.

 

Zápas se přesunul o den dopředu, jak vás to ovlivnilo?

Je to pro nás pochopitelně nepříjemné, protože nevíme, kolik přijde lidí. To nás mrzí nejvíce. Fanoušci si začínají zvykat na sobotní odpoledne a najednou je to v pátek a večer. Za druhé nám bude chybět jeden trénink.

 

Možná by se toho dalo využít, aby hráčky měly celý víkend volno bez tréninku?

To by sice mohly, ale asi to nevyjde. V pondělí totiž hrajeme pohárové utkání proti Sokolu Hradec Králové, a proto je v plánu na neděli trénink.
 
vloženo: 14.11.2014 07:29 / přečteno: 34051x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.