VYPLATÍ SE PŘIJÍT PODÍVAT

VYPLATÍ SE PŘIJÍT PODÍVAT

Zcela jiné emoce se mísily do výpovědí obou trenérů i hráček po zápase proti Slovance MB.

Micheala Uhrová (trenérka Slovanky MB)
Michaela Uhrová

Rozhodně jsme v zápase nechtěli dopustit tak špatný začátek. Jenže po deseti minutách jsme dostali 30 bodů. Upozorňovali jsme, že hráčky na perimetru Nymburka jsou nebezpečné, přesto jsme dostali tři trojky. Zdá se mi, že naše předzápasové porady jsou úplně zbytečné.


Nemohl být špatný začátek výsledkem určité obavy vaši hráček při zápase s Nymburkem?

Nepřijeli jsme jako favorité a neměli jsme v utkání co ztratit. V posledních zápasech bojujeme se svou obranou, dostáváme příliš bodů i od slabších soupeřů. Pro souboj s týmem, který má formu, je třeba být soustředěný v obraně ještě více a to jsme dnes neudělali.


Tedy největší břímě, které vás táhlo dolů, byla obrana?

Přesně tak. Sráželo nás velké množství obdržených bodů a také jsme mohli mít z dobré obrany i hodně lehkých košů. Dalším problém byly naše nedané šestky. Jen díky Denise Harapesové, která v závěru proměnila několik trestných hodů, jsme se dostali na padesátiprocentní hranici – a to je tragédie. A poslední extrémně špatné číslo je v kolonce ztrát. S pětadvaceti ztrátami nemůžeme vyhrávat.


Trenér Kurucz postavil do základu obě zkušené rozehrávačky. Bylo to pro vás hodně nepříjemné?

My jsme očekávali body především od Dariny Mišurové, ale chytla se Veronika Bortelová. Prostě nevíte, koho dřív bránit. K tomu dvě vysoké hráčky, které si každou nedanou střelku doskočí.


Přes výškovou převahu domácích byl počet doskoků v poločase vyrovnaný. Jak si to vysvětlujete?

Bohužel doskok není vizitkou toho, že bychom byli lepší na doskoku. Nymburk v prvním poločase neměl při své úspěšnosti střelby co doskakovat.


Do jaké míry bylo rozhodující, že jste ve střelbě měli jen jednu výraznější hráčku?   

Minarovičová nás dlouhodobě bodově drží. Dneska se k ní nepřidala Simmons a nedala svých dvacet bodů. Slušný zápas po delším zranění odehrála Kracíková.

 

Daniel Kurucz (trenér Nymburka)

Daniel Kurucz

Výborně se nám povedl začátek zápasu, hráli jsme soustředěně a z deseti střel jsme minuli jen jednu. Hned první akce, kterou jsme chtěli zahrát, nám vyšla a to dalo ráz celému zápasu. Slovanka od samého začátku zjistila, že to s námi bude mít těžké. V průběhu zápasu jsme prostřídali sestavu docela výrazně, což nebylo na škodu, i když se rozdíl ve skóre tolik nezvyšoval. V útoku to nebylo špatné, v obraně se občas našla okénka, ze kterých nám Minarovičová střílela trojky. Upřímně řečeno, tolik mě to netrápilo, protože jsme vedli o třicet.


Ryze česká sestava byla plánovaná?

Ne, vyšla jen shodou okolností. Ve druhé půli, když už byl zápas jednoznačný a kdy jsem si mohl se sestavou hrát, jsem si zkoušel různé dvojice nebo trojice hráček, jak spolu mohou hrát. Po zranění dostala příležitost také Martina Rejchová. Bylo vidět, že je trochu nervózní, nakonec se ale docela chytla.


V čem se lišil, kromě výsledku, dnešní zápas od dvou v přípravě nebo od minulého ligového v Praze?

Dnešní zápas jsme měli pod kontrolou už od začátku. V přípravě jsme do utkání nestupovali moc dobře a museli jsme často ztrátu dohánět. Hráčky se také poučily ze zápasu s VŠ Praha. Kladli jsme jim na srdce, že Slovanka je podobný soupeř jako VŠ a že se nebudou chtít vzdát. Proto jsme se soustředili i na úvod třetí čtvrtiny, který nám v minulém utkání nevyšel. Ani dneska jsme zpočátku druhého poločasu nedávali koše, ale dokázali jsme soupeře ubránit.

 

Změnili jste přípravu, když se zápas přesunul o den dříve?

Ano. Obvykle jsme měli vrchol kondiční přípravy ve čtvrtek, před tímto utkáním to bylo už v pondělí a ve středu a čtvrtek jsme se věnovali nejvíce taktice. Bylo vidět, že děvčata jsou odpočinutá i že je zápas více bavil. Byli jsme aktivní a ke konci jsme měli více sil než soupeř.


Které hráčky se vám dnes hrou líbily?

Dneska zase zahrála dobře Waltia, která si v zápase s VŠ trochu odpočinula. Dneska bylo vidět, že jí to baví. Velice dobře hrála Alena Huňková. Kromě střel přidala i nějaké asistence na dlouhé hráčky. Dobrý výkon podala také Veronika Bortelová, která zkušeně dokázala hru držet na uzdě a dávala naší hře rytmus a řád.

      

Kdy vám nejvíce zaplesalo srdce?

Často. V zápase bylo hodně akcí, které byly pěkné. Těžko je teď vyjmenovat a popisovat, to se musí vidět. Jsem rád, že si diváci mohli udělat představu o tom, že se na naši hru vyplatí přijít podívat.   

 

Kristýna Minarovičová (rozehrávačka Slovanky MB)

Minarovičová

Dneska se nám nedařilo v obraně a neměli jsme dobrou střelbu. Devadesát pět bodů jasně ukazuje na špatnou obranu, šedesát čtyři v útoku není zase tak špatných.

 

Sama jste nastřílela 21 bodů. Nepodepsalo se na výsledku, že se k vám nikdo nepřidal?

Holky se snažily, ale nedařilo se… Byla bych radši, kdybych já dala méně a více holek dalo nad deset bodů.


Neměli jste přílišný respekt?

Myslím, že jsme se nebáli, ale proti podkošovým hráčkám jsme dnes neměli šanci.

 

Veronika Rybová (křídlo Nymburka)

Veronika Rybová

Jak se Ti dneska hrálo?

Jsem ráda, že jsem dostala větší příležitost a snažila jsem se jí využít. Chtěla jsem ukázat, že mám své místo na hřišti. Škoda, že mi nevyšel ten jeden nájezd.


Jaký byl soupeř?

Před zápasem jsme se dozvěděli, že mají ještě nové cizinky, a tak jsem si sama myslela, že to bude těžší zápas. Čekala jsem, že se do nás víc zakousnou. Možná je to dáno tím, že nejsou sehrané, uvidíme, jaké budou na konci sezony. Naše základní pětka na ně nastoupila takovým způsobem, že se ani nestačili rozkoukat. Úspěšnost střelby byla neskutečná. Až jsem se bála, jestli si nevystřílíme prach už v první polovině.  


Jako jedinou malou kaňku vidím v jedenadvaceti bodech Minarovičové. Proč dala tolik bodů?

Problém byl ve clonách, při kterých jsme se špatně dohodli a pustili jsme jí do střel, které pak dávala. Nikdo se k ní nepřidal a sama jedna hráčka nemůže porazit celý tým. Navíc my jsme se do listiny střelců dneska zapsaly všechny.

 

Na konci se dala překonat stobodová hranice, přesto se to nikomu nepovedlo. Proč?

Chtěli jsme a chtěli jsme asi až moc. Kdybychom hráli naši hru a nesoustředili se na to, že dáme stovku, třeba by to vyšlo líp. Snažili jsme se rychle přidat body a stříleli jsme možná méně připravené střely.

 

Jací byli dnes fanoušci?

Dneska to byla opravdu super. Snažili se nás povzbudit a škoda, že jsme jim nedokázali splnit jejich poslední přání a dát stovku. Snad příště…

 

Příště je zápas proti Sokolu Hradec Králové …

Tak to by bylo hodně troufalé říct (smích), ale proč se o to nepokusit. Buďme realisti, to bude asi podstatně těžší zápas.

 

Veronika Bortelová (rozehrávačka Nymburka)

Veronika Bortelová

Odehráli jsme dobrý zápas, i když jsme možná všichni čekali větší odpor. Hráli jsme se Slovanskou přípravné zápasy a ty neskončily zase tak vysokým rozdílem. Myslím, že jsme se na soupeře dobře připravili.

V prvním poločase nám hodně padalo, dali jsme 56 bodů a to se hned hraje líp. Myslím, že i v obraně jsme hráli dobře. Možná by se mohlo zdát podle výsledku, že bylo utkání jednoduché, ale bez dobré koncentrace a stoprocentního výkonu všech hráček by utkání nebylo tak jednoznačné. 

 
vloženo: 15.11.2014 20:04 / přečteno: 34860x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.