NÁROČNÝ PRODLOUŽENÝ VÍKEND

NÁROČNÝ PRODLOUŽENÝ VÍKEND

Naše ženské áčko čekají opravdu čtyři opravdu perné dny, během nichž sehrají celkem šest přípravných zápasů s těžkými soupeři ve dvou městech dvou zemí!

Potkáme se s třemi mistry svých zemí, dvěma euroligovými a dvěma eurocupovými týmy. A jen co se v neděli vrátíme, čeká nás v úterý na Královce Mistr ČR z USK Praha,“ naznačil kvalitu soupeřů trenér Daniel Kurucz. Podle kvality soupeřů se dá usuzovat, že nymburské hráčky si za poslední dva roky udělaly svými výkony dobré jméno v basketbalovém světě.


Náročný program startuje v Trutnově ve čtvrtek 8.9. hned dvěma zápasy. Nejprve v půl druhé potkáme maďarského semifinalistu ligy PINKKI 424 Pécsi (Eurocup) a od sedmi večer mistrovský tým Německa, také eurocupový, Wasserburg.


Následující den, v pátek 9.9. sehrajeme nejprve od 10:30 utkání o umístění v Trutnově, kde můžeme potkat některého z trojice Halle (Německo), Sokol Hradec Králové nebo pořádající Trutnov. Ještě ani neoschnou dresy a už budeme znovu na cestě. Čeká nás více než 400 kilometrů do polského Krakowa, kde se představíme na turnaji s dalšími skvělými soupeři: nejprve, hned tentýž den od 20:00, mistr Slovenska, loni na Slovensku neporažený a Euroligový tým GOOD ANGELS Košice, v sobotu od 16:00 čtvrtfinalista polské ligy LOTOS 90 Gdynia a vrcholem bude nedělní zápas s dalším euroligistou, mistrem Polska, týmem Wisla CAN-PAK Krakow.


V podobném rytmu budou ženy pokračovat i dále, když v dalším týdnu sehrají čtyři zápasy. V úterý 13.září, zajíždí Středočešky do Prahy na Královku k přípravnému utkání proti mistrovskému ZVVZ USK Praha. Zápas má svůj rozskok v 17:00 hodin, v pátek od šesti se stejní soupeři utkají v odvetě v Nymburce.


S vyslanci švédského království týmem UDOMINATE Umea, švédským vicemistrem a účastníkem Eurocupu jsou o víkendu v plánu dva zápasy. První v sobotu ve sportovním centru o 19:00 hodin a v neděli v hale ZŠ Komenského od 16:00 hodin. Družstvo Udominate využilo pozvánky našich žen na soustředění.


Po těchto zápasech přijde už první předehrávaný mistrovský zápas Bonver ŽBL proti velice silnému týmu VALOSUN Brno. O síle soupeře z moravské metropole svědčí to, že budou usilovat v kvalifikaci o postup do FIBA Eurocup. Navíc první utkání vždy bývá trochu ošidné.


A aby toho neměly nymburské ženy málo, hned v pátek 23.9. odjíždí opět na turnaj a opět do Polska. Cílovou stanicí je tentokrát Wroclaw, kde ho čekají další tři kvalitní zápasy, proti vicemistru Polska, týmu SLEZA Wroclaw nebo proti zkušenému euroligovému týmu CCC Polkowice a v neděli proti dalšímu polskému družstvu Ostrow Ostrowiec.


Hlavní trenér vidí tuto mimořádnou porci zápasů pozitivně: „V minulých sezonách jsme tolik zápasů nehráli, spíše jsme se připravovali na tréninku. Nebylo to rozhodně špatné, ale hráčkám chyběla zápasová zkušenost. Vloni, naší dosud nejúspěšnější sezoně, (vicemistr ČR, vítěz Českého poháru a čtvrtfinalista Eurocupu – pozn.) jsme zvolili přípravu s 12 zápasy a vyplatilo se to. Letos máme opět velmi obměněný tým, a proto si myslím, že je pro hráčky důležité hodně hrát. Přeci jen v utkání se sehrají nejlépe. I když celkem 17 zápasů za 30 dnů a v následujících 18 dnech 13 zápasů je opravdu hodně a bude to skutečně náročné, děvčata však přišla po létě dobře kondičně připravena a zatím se zdá, že takový model přípravy jim svědčí,“ vysvětlil Daniel Kurucz.


Vše však není tak růžové, jak se zdá. „Bohužel hrajeme jen v deseti, protože se brzy po příjezdu zranila pivotka Elisabeth Pavel a druhá pivotka Oksana Stepaniuk stále čeká na udělení víza. Musím ale říci, že jsem na svoje hráčky hrdý, její přístup k tréninku je opravdu příkladný. A co je ještě důležitější, tvoří se dobrá parta,“ těší nejvíce trenéra Kurucze.


Nová kapitánka týmu Nymburka, Alena Huňková, jež vystřídala Veroniku Bortelovou k zápasové smršti dodala: „Na turnaje do Trutnova i do Krakowa se těšíme, i když to bude nesmírně náročné. Čekají nás velmi těžcí soupeři a v prvních dvou dnech dokonce dva zápasy denně. Myslím, že to dokonale prověří naši připravenost  a naše možnosti. Já věřím, že to zvládneme, jak mohu sledovat, jsme na tom kondičně dobře. Zkoušku ohněm ještě přitvrdí náročné cestováni a málo času na regeneraci. I když nás v sezoně taková porce zápasů v rychlém sledu nečeká, jednoduchá rozhodně nebude.“




Nymburský tým žen, který bude obhajovat vysoké pozice v BONVER ŽBL, Českém poháru i FIBA Eurocupu má toto složení:


rozehrávačky

  9 - Lenka Bartáková

  6 - Kateřina Zavázalová

14 - Eliška Mircová


křídla

13 - Alena Huňková - kapitánka

24 - Sonia Ursu (ROM)

23 - Kateřina Křížová

5 - Monika Hamplová


pivoti

12 - Lenka Šípová

15 - Petra Bakajsová

  8 - Míša Mocová

22 - Sasha Khomenchuk (UKR/RUS)

10 - Oksana Stepaniuk (UKR)

 4 - Elisabeth Pavel (ROM)


realizační tým:

Dan Kurucz (hl. trenér)

Jiří Havran (asistent)

Tomáš Laš (ved.družstva)



rozpis přípravy DSK Basketball Nymburk:


Trutnov  8.9. 13.30 PINKKI PECS (Maďarsko) - Nymburk

Trutnov  8.9. 19:00 WASSERBURG (Německo) - Nymburk

Trutnov  9.9. 10:30 (HALLE, HRADEC KRÁLOVÉ nebo TRUTNOV) - Nymburk

Krakow  9.9.  20:00 GOOD ANGELS KOŠICE - Nymburk

Krakow  10.9. 16:00 LOTOS 90 GDYNIA (Polsko) - Nymburk

Krakow  11.9. 14:00 WISLA CAN-PACK KRAKOW (Polsko) - Nymburk

Praha     13.9. 17:00 ZVVZ USK PRAHA - Nymburk (Královka)

Nymburk 16.9. 18:00 Nymburk - ZVVZ USK PRAHA  (Sportcentrum Nbk)

Nymburk 17.9. 19:00 Nymburk - UDOMINATE (Švédsko) (Sportcentrum Nbk)

Nymburk 18.9. 16:00 Nymburk - UDOMINATE (Švédsko) (ZŠ Komenského Nbk)

Brno 21.9. VALOSUN BRNO - Nymburk (Bonver ŽBL; Brno, Vodova ul.)

Wroclaw 23.9.  18:00  Nymburk - SLEZA WROCLAW (Polsko)

Wroclaw 24.9.  16:00  Nymburk – Ostow Ostrowiec (Polsko)

Wroclaw 25.9.  11:00  Nymburk - CCC POLKOWICE (Polsko)

 
vloženo: 08.09.2016 10:28 / přečteno: 31417x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.