UTKÁNÍ JSME SOUPEŘI DAROVALI

UTKÁNÍ JSME SOUPEŘI DAROVALI

Ani čtvrté utkání v řadě nepřineslo našim hráčkám radost z vítězství. Hra se ale zlepšuje a především ve druhém poločase by už obrana snesla přísnější měřítko.

Do poloviny první čtvrtiny získali hosté téměř desetibodové vedení (7:16), když využili několika našich chyb v útoku, kde místo koše přišla ztráta, kterou na druhé straně potrestala Slovanka košem. Ve dvou případech košem s faulem a to byla přesně ta situace, která trenéra Kurucze rozpalovala doběla. V sedmé minutě dala v rychlém sledu po jedné trojce Huňková a Rybová a zdálo se, že se vítr otočil. Hosté však byli jiného názoru a třemi koši z kratší vzdálenosti si vzali jasné vedení zpět. I ve druhé čtvrtině jsme si pomohli tříbodovými akcemi. Nejprve koš s faulem Šípové a pak trojka Verlíkové upravily na 27:28. Jenže ani tentokrát jsme nedokázali otočit kormidlo dějin přípravného zápasu v náš prospěch.

 

Vyrovnání (49:49) přinesla až šestá minuta třetí čtvrtiny, když trojkou korunovala svoje střelecké dovednosti Lenka Bartáková (od začátku čtvrtiny 7 bodů z devíti týmových). Lenka si v tomto utkání nemohla stěžovat na nedostatek příležitostí. Při absenci Veroniky Bortelové pobyla na palubovce více než 30 minut. Hosté si ale z následujícího útoku vzali vedení zpět, ale do konce čtvrtiny se odpoutali jen na čtyři body. Poslední koš zaznamenala mrštná Anežka Skokanová. Rozdíl nižší než pět bodů se pak držel až do poloviny poslední desetiminutovky. Veronika Rybová trojkou a Lenka Šípová dvoubodovým košem zajistily pro Nymburk jednobodové vedení, ale po povedené akci Minarovičová trojkou opět dostala hosty před nás. Stejná hráčka pomocí koše s faulem vedení ještě navýšila. Dvě minuty před koncem byl stav 70:75. Pak ale dala jednu trojku Skokanová, druhou Rybová a rázem jsme vedli. Pak ale naše taktické selhání darovalo koš Vorlové. Další chybička a ztráta místo nájezdu pro faul, který by se už pro čtyři týmové fauly házel, nám přichystaly jednobodovou prohru.

 

„Tentokrát nás zazdily ztráty, kterých jsme měli více než dvacet. Naopak s obranou ve druhém poločase jsem byl po většinu času spokojený. Myslím, že tým je na dobré cestě a úroveň jeho hry stoupá. Takový progres trenéra těší, ale mrzí mě, že jsme dnešní zápas soupeři doslova darovali,“ zhodnotil už mírně utkání trenér Daniel Kurucz. 

 
vloženo: 08.09.2015 08:42 / přečteno: 29962x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.