VÉRA A TEE POKRAČUJÍ

VÉRA A TEE POKRAČUJÍ

K již dříve avizovaným hráčkám, které budou z loňského kádru pokračovat, přibyly další dvě: hrající legenda Veronika Bortelová a sympatická Američanka Theairra Taylor.

Veronika Bortelová

"Dohodnout se s Vérou na pokračování i v další sezoně byl náš prvotní cíl,“ prozradil trenér Dan Kurucz. Veronika předváděla v minulé sezoně výborné výkony. Její přehled a zkušenosti byly v klíčových momentech zápasů přidanou hodnotou výkonu celého týmu. Je až neuvěřitelné, kolik energie naše rozehrávačka měla. Byla naší jedinou hráčkou, která nastřádala v ŽBL více než 1000 minut, což je 31 minut na zápas. Vytíženější v lize byla už jen Pazderová z Trutnova (1154 minut). Po Waltii Rolle byla naší druhou nejproduktivnější hráčkou s 11,3 bodů na zápas (30. v ŽBL). A ten nejskvostnější údaj na konec. Véra byla nejlepší hráčkou ŽBL v počtu finálních přihrávek s průměrem 5,03 asistencí na zápas. Jako jediná překonala metu sta asistencí (celkem 166!!). Výjimečnost potvrzuje i fakt, že šestá hráčka v počtu asistencí (absolutně) dokázala za sezonu nasbírat přesně polovinu toho, co Veronika Bortelová.  

 

„Skvělé výkony Véry v minulé sezóně nás dovedly ke 4.místu v lize a Véru zpátky do reprezentace a rovnou do role její kapitánky. Byť se národnímu týmu na ME příliš nedařilo, Véra odehrála Mistrovství výborně a patřila k několika málo hráčkám ve výběru, které byly na špičkové evropské úrovni. A protože náš ženský tým bude hrát v nadcházející sezoně premiérově Eurocup, budeme Véřiny zkušenosti nadmíru potřebovat.  Upřímně, neznám lepší dirigentku hry než je právě naše Véra. Věřím, že ji vydrží po celou sezonu zdraví a bude opět klíčovou hráčkou týmu,“ věří náš kouč.


 
Tee Taylor

Komplikovanější, než se mohlo na první pohled zdát, bylo angažování Američanky Theairry Taylor. Vše vysvětlil Dan Kurrucz: „Rozhodnutí znovu angažovat Theairru, která se u nás prezentovala v loňské sezoně jako výborná basketbalistka základní pětky, bylo paradoxně nejkomplikovanější, a to z naší strany. "Tee" již od konce předešlé sezony avizovala, že by se do Nymburka ráda znovu vrátila. Tým i město jí přirostly k srdci. Ale eurocupové omezení na pouhé dvě hráčky ze zámoří bylo dost limitujícím faktorem, zvláště když jsme velmi rychle po skončení sezony angažovali skvělou Američanku Jessicu Kuster, nejlepší střelkyni CEWL. Původně jsme počítali, že druhou zámořskou hráčkou bude pivotka, ať už Waltiea Rolle nebo jiná hráčka, takže by pro Tee nezbylo na soupisce místo. To nás ale mrzelo natolik, že jsme začali shánět evropskou pivotku, protože jsme nechtěli o služby Tee přijít. Nakonec se nám to podařilo, takže jsme s Tee mohli k radosti naší i její podepsat další sezonu.“

 
Tee se v Nymburce neztratila. Při své první sezoně za mořem se rychle adaptovala na evropský styl a především v zápasech play-off byla velkou posilou. Na palubovce v minulé sezoně pobyla průměrně 25,7 minuty, což jí řadí na 45.místo v žebříčku ŽBL. Ve 33 zápasech nastřílela 316 bodů. Její velkou předností byly doskoky. Z pozice křídla dokázala doskočit v průměru 5,55 míčů na zápas, což jí v absolutním pořadí ligy posunulo na 26.místo . Pro letošní sezonu čeká na Tee trochu jiná práce. Více už trenér Kurucz: „Samozřejmě hru Tee známe a ona zná náš tým, což bude velkou výhodou. Tee se vzhledem ke složení nového týmu bude moci více věnovat rozehrávce a driblinku a zřejmě bude mít na sebe menší a lehčí soupeřky, což by mohla být její velká výhoda nejenom v obraně, ale třeba i na útočném doskoku, který patří k opravdu silným zbraním slečny Taylor.“
 
vloženo: 13.07.2015 00:23 / přečteno: 30795x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.