POSLEDNÍ INFO Z UNIVERZIÁDY

POSLEDNÍ INFO Z UNIVERZIÁDY

Můžete si přečíst poslední zprávy Gwangju od Lenky Bartákové. V neděli čeká basketbalistky zápas o 5.místo s Austrálií a pak už jen balení o téměř po měsíci návrat domů. 

DEN 18 (7.7.2015)

Ve 12 hodin nás čekal poslední zápas ve skupině s USA. Myslím, že výsledek a statistiky hovoří za vše. Hlavně teda doskoky, tam jsme úplně selhali. Když utkání skončilo, už jsme věděli, že nás čeká ve čtvrtfinále Kanada. To jsme ale po zápase moc neřešili, protože jsme věděli, že nás čeká volný den a každý z nás chtěl co nejdříve zapomenout na zápas s Američankami.

Obrázek

Chtěli jsme jít na baseball, ale ten se zrušil kvůli dešti. Tak jsme šli na kávu do naší oblíbené kavárničky, kterou jsme si tady našli. Ze začátku bylo těžké se domluvit, ale nakonec rukama nohama jsme to zvládli a paní si nás do příště pamatovala tak jsme tam o volných chvílích vždycky zašli. Večer jsme se domluvili s volejbalisty, kteří měli také volno, že půjdeme podívat do města a ochutnáme jedno chlazené. :))

 

DEN 19 (8.7.2015) - DEN VOLNA :)

Prvním úkolem bylo se pořádně vyspat, protože jsme po třech ,,ranních“ zápasech byly pěkně unavené. Program byl volný, jediný společný bod byl sraz ve 14:20 na trénink. Takže například já a Péťa (Záplatová, moje spolubydlící) jsme spali až do oběda. Dali jsme oběd, trénink a večer hovory domů (tady s tím časovým posunem je komunikace dost složitá).

 

DEN 20 (9.7.2015)

Rozhodující utkání proti Kanadě nás čekalo až v šest hodin večer. Proto nás ráno čekal lehký trénink s trochou taktiky. Pak oběd, krátký spánek a coffebreak.

Zápas byl velmi vyrovnaný, ani jeden tým nešel do většího bodového trháku. Oproti turnajům v Číně jsme zlepšili obranu a doskok. Avšak rozhodovaly maličkosti a opět naše hloupé chyby jako ztráty a neproměněné šance. Prohráli jsme o osm bodů, a čekají nás boje o 5.-8.místo. I přes fanouškovskou podporu od volejbalistů náš výkon na výhru nestačil. Zklamání bylo veliké, protože každý z nás cítil, že chyběl kousek k bojům o medaile.

 

DEN 21 (10.7.2015)

Další den a další zápas. Tentokrát odpoledne v půl šesté proti Taipei (Tajwan). Trénink jsme měli tentokrát venku na ovále ve vesničce. Díky nesnesitelnému vedru jsme se jen rozběhali a protáhli. Oběd, spánek a odjezd na zápas. Stále převažovalo zklamání ze včerejšího utkání, ale nakonec jsme se dokázali dostatečně vyhecovat a namotivovat k výhře. Hlavně díky naší skvělé obraně ve třetí čtvrtině se náš náskok vyšplhal až na 20 bodů. Ve čtvrté čtvrtině jsme malinko polevili, ale výhru už jsme si vzít nenechali.

 

DEN 22 (11.7.2015)

Obrázek

Čekal nás další volný den a holky domluvily na dopoledne výlet. O výlety, na místní přírodní i architektonické památky, je velký zájem. Navštívili jsme Asian Culture Complex v centru města, dále pak Street of Art, kde jsme pokoupily suvenýry a nakonec jsme v korejské kavárničce popíjeli čaj tradičním korejským způsobem. Po příjezdu do vesničky jsme opět chtěli jet na baseball, ale bohužel zase se rozpršelo. Tak jsme se rozhodli jít na atletiku, kde jsme viděli zlatý závod naší české běžkyně Kristýny Maki na 5000m.

Večer porada a zítra nás čeká poslední zápas o 5.místo s Austrálií.

 

Po zápase máme ještě dva volné dny na poznávání místní kultury, vyměňování oblečení s jinými sportovci z různých států a nakoupení suvenýrů a dárečků pro naše nejbližší. Proto už asi nebude moc času na psaní tohoto deníčku. Tímto se tedy s Vámi loučím :). Děkujeme všem, co nám drželi palce. A už se těším na následující společnou sezonu.

 

S pozdravem z Gwangju Lenka Bartáková

 
ve fotogalerii jsme přidali další fotografie (ty nové začínají číslem 33)
 
vloženo: 12.07.2015 00:25 / přečteno: 29334x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.