KOREA STŘÍDÁ ČÍNU

KOREA STŘÍDÁ ČÍNU

Po delší době (zapříčiněno špatným internetem) se opět hlásí z dalekého Východu Lenka Bartáková. Koho naše děvčata potkala, proč měla roušku a co se prodává v obchodech, najdete v pokračování Lenčina „deníčku“.

Dvě nymburské hráčky Lenka Bartáková a Naďa Salačová jsou už skoro 14 dní poblíž Východočínského moře. Společně s univerziádním týmem absolvovaly druhý turnaj v Číně a od středy jsou v dějišti Světové univerziády 2015 v Gwangju, šestého největšího města jižní Koreji.

 
 

Jak šel čas na zájezdu…. (ve fotogalerii najdete dalších pár fotografií)


4. DEN (23.6)

Naším úterním soupeřem byl výběr z USA. Tým USA nás čeká i ve skupině na Univerziádě, avšak jak jsme později zjistili, USA vyslalo na univerziádu jiný výběr. V pondělí jsme viděli hrát USA s Čínou první poločas. USA hrál typický americký basketbal s častou hrou jedna na jedna. Co nás ale překvapilo, že celý zápas bránili zónovou obranou. Čína nakonec Spojené státy porazila.

My jsme do zápasu nastoupili velmi špatně a díky naším nepřesným střelám v prvních čtyřech minutách jsme prohrávali 0:12. Do poločasu jsme srovnali krok a jejich náskok se příliš nezvyšoval. V druhé půli jsme měli několik výpadků, kdy se soupeř dostal až do dvacetibodového vedení. Na konci jsme však zabrali a zápas skončil o 11 bodů pro USA.

 

5.DEN (24.6)

Čína - žabky

Poslední hrací den ve stejném městě jsme měli volnější. Zrušil se ranní trénink a jeli jsme se podívat do města. Viděli jsme od klasického obchodního domu, přes supermarket až po typicky čínské pouliční stánky v zapadlých uličkách, kde se prodává, na co si vzpomenete. Největším překvapením pro nás byli živé ropuchy prodávané v supermarketu, které si můžete udělat k večeři. Město je celkem moderní a nové, a tak zde chybí historické centrum města a nějaké starší památky.

Odpoledne nás čekal domácí výběr Číny. Tento výběr se skládal z hráček U19, které se připravují na MS U19 v Rusku. Číňanky hrály celý zápas zónovou obranu se zónovým presinkem po celém hřišti. Utkání bylo po celou dobu vyrovnané, až na konci se nám podařilo bodově odskočit. Tento náskok jsme udrželi a tak jsme brali vítězství o 8 bodů.

Turnaj skončil v konečném pořadí :
  1. KANADA (3 vítězství, 0 porážek)
  2. USA (1v, 2p)
  3. ČR (1v,2p)
  4. ČÍNA (1v , 2p)
 

6.DEN (25.6)

Mapa

Vstávali jsme velmi brzy, jelikož nás čekal přesun do dalšího čínského městečka. Cesta na letiště trvala asi tři hodiny, kde se všechny týmy společně odbavily. Po zhruba hodinovém letu jsme přistáli ve městě Ganzhou.

Přijeli jsme na hotel, naobědvali jsme se, po krátkém odpočinku jsme se jeli proběhnout a protáhnout do haly. Po večeři jsme všichni zalehli do postelí a nabírali sílu na další turnaj v podobě 3 dny 3 zápasy.

 

7.DEN (26.6)

Den začínal jako obvykle snídaní a pak tréninkem. První den jsme hráli netypicky už ve tři hodiny odpoledne. Takže po obědě jen krátký odpočinek a šli jsme na to. Naším soupeřem byl tým USA. Myslím si, že tým i trenéři jsme věřili ve vítězství, protože z předchozího utkání jsme věděli, že se s nimi dá hrát. Avšak opak byl pravdou. Začátek jsme tentokrát nezaspali, ale jejich náskok stoupal pozvolna celý zápas, až se skóre zastavilo na čísle -28 z našeho pohledu.

 

8.DEN (27.6)

Turnaj pro nás nezačal zrovna vesele, po prohře o 28 bodů s USA. Proto jsme si chtěli spravit chuť v zápase s Čínou, se kterou jsme měli jediné vítězství z předchozího turnaje. První polovina zápasu byla vyrovnaná a v poločase svítilo na tabuli skóre 31:30 pro Čínu. Ve třetí čtvrtině jsme začali trošku ztrácet, a tak do poslední čtvrtiny jsme šli s desetibodovou ztrátou. Naší zlepšenou obranou a osobním presinkem po celém hřišti jsme získali několik míčů, a díky tomu dali několik jednoduchých košů. Skóre se až do konce přelévalo ze strany na stranu. Necelou půl minutu před koncem jsme vedli o bod, avšak nedokázali jsme ubránit a dostali jsme koš za 3 body. Na poslední útok jsme měli sedm sekund, ale nedokázali jsme už odpovědět.  S Čínou jsme tedy v druhém zápase prohráli o dva body.

 

9.DEN (28.6)

Dnes nás čekal další zápas od tří odpoledne, a proto nám trenér zrušil ranní trénink (včerejší zápas s Čínou se hrál až od 19:30). Posledním soupeřem a zároveň v posledním přípravném utkání nás čekala Kanada. Na obou stranách byla znát značná únava z předchozích utkání (6 zápasů v sedmi dnech). Důsledkem bylo hodně chyb na obou stranách. Věděli jsme, že kdo jich v součtu udělá méně, vyhraje.  Bohužel výpadek ve třetí čtvrtině nás stál celkové vítězství. Utkání skončilo -11 z našeho pohledu.

 
Zlatá socha

10.DEN (29.6)

Jelikož odjezd na letiště byl až v šest odpoledne. Domluvili jsme si výlet do centra města. Po návštěvě obchodního domu jsme se přesunuli do historické části města, kde se nacházeli chrámy. Počasí bylo nádherné, teploměr ukazoval téměř 40 stupňů. Vešli jsme po schodech do prvního chrámu, kde byli nádherné sochy v nadživotní velikosti, za nimi byl východ a schody do dalšího chrámu. V horách nad těmito pozoruhodnými chrámy stála obrovská zlatá socha. Byla ženského pohlaví a naše průvodkyně nám vysvětlila, že chlapi se modlí k ní a ženy k buddhovi, aby je ochraňovali. Po návratu na hotel jsme si zabalili a jeli na letiště. V jednu ráno jsme dorazili na hotel v Šanghaji.

 

11.DEN (30.6)

Logo

Ráno jsme vstali pouze na snídani, potom byl program volný. Někdo dospával včerejší náročný program, někdo se šel podívat do ulic Šanghaje. V půl jedné jsme odjížděli na letiště. Po odbavení jsme šli na kontrolu pasů a koho tam nevidím.... Říkám si: je to on, není to on?.... Byl to on!! Byl to Tony Parker. Letěl do Los Angeles, zeptal se odkud jsme a vyfotil se s námi. Milé překvapení potkat ho na druhém konci světa. Před vstupem do letadla jsme celý tým nasadili roušku (z důvodu hrozby nákazy MERS) a naše cesta do Koreje mohla začít. V Soulu místo rychlovlaku na nás čekal autobus a tím pádem společně s kanadským týmem i 4 hodinová cesta autobusem do Gwangju, dějistě Světové univerziády 2015.

 S Tony Parkerem v Šanghaji na letišti
 
vloženo: 02.07.2015 00:44 / aktualizováno: 02.07.2015 07:22 / přečteno: 30016x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.