MÍSTO DÁLNICE SILNICE,

MÍSTO DÁLNICE SILNICE,

nahlásil v úterý dopoledne z cesty Daniel Kurucz. Včera večer totiž odjely ženy do Rumunska ke svému prvnímu zápasu ve Středoevropské lize. Soupeřem jim bude tým CSU Alba Julia.

Slovo „odjely“ je přesné. Naše hráčky se totiž vydaly společně s trenéry ve dvou autech pro více osob. „Cesta dlouhá více než tisíc kilometrů nám zabere asi dvanáct hodin,“ plánuje jeden z řidičů a zároveň trenér Daniel Kurucz. Řidičem druhého vozu bude asistent trenéra Jiří Havran. Původní plán odjezdu v osm večer z Prahy se poněkud zdržel kvůli chybějícím pasu jedné z Američanek. Od příjezdu na místo už budou mít holky program stejný jako třeba muži při zápasech Eurocupu. Po cestě odpočinek, večerní trénink v hale, v den zápasu v krátký střelecký trénink a pak v šest hodin místního času (hodinový posun dopředu) zápas. Po utkání se děvčata sbalí, nasednou do aut a v noci se budou vracet domů.

 

Aktuální zpráva z 9:30 říká: „Stále jedeme… Tam, kde je na mapě nakreslená dálnice, tam je normální silnice… + usmívající se smajlík“ …. jsme rádi, že to trenér Kurucz bere s humorem.

 

Kouč Kurucz však kromě náročné cesty bude řešit ještě komplikace se sestavou. Do Rumunska odjel bez rozehrávaček základní sestavy. Darina Mišurová je zraněná a Veronika Bortelová nesehnala hlídání pro dítě. „To bude citelná ztráta pro tým. Téměř celý zápas bude muset odtáhnout Anežka Skokanová, což při jejích zdravotních omezeních bude obrovsky těžký úkol,“ děsí se kouč Kurucz. Na soupisce bude chybět další matka Eva Horáková, školní povinnosti nepustí Naďu Salačovou a Veronika Rybová musela zájezd oželet kvůli akutnímu problému se zubem. „Navíc ještě Waltii bolí záda a nejsem si jistý, jak se na nic podepíše dlouhá cesta autem. Třeba budou v Rumunsku kostrbaté silnice a bude to fungovat jako masáž,“ dodává s humorem (co jiného zbývá) trenér Dan Kurucz.

 

V devíti lidech mohou kromě únavy nastat i problémy s fauly. „Nasadíme zónu, nic jiného nám asi nezbyde,“ obává se trochu kouč. Prohra však nemusí náš tým tolik mrzet, ze skupiny postupují dva týmy do Final Four a Alba Julia má zatím dvě vítězství doma nad Trutnovem (v prodloužení 86:81) a nad Spišskou Novou Vsí (95:52). I přes případnou prohru nemusí být Nymburk ze hry o postup vyřazen, pochopitelně skalp lídra by se dost hodil, ale zajíci se počítají až po honu.  

 

Vloni druhý tým po základní části nejvyšší rumunské ligy z univerzitního městečka v centrální části země Alba Julia bojuje v popředí domácí ligy i letos. Ze třinácti odehraných kol našel přemožitele ve dvou případech a s bilancí 11-2 je na třetím místě, ovšem první a druhý tým ligy má stejnou bilanci. Alba si v letošní sezoně už připsala dva trojciferné výsledky. V jednom zápase porazila Galati 102:74 a ve druhém o tomto víkendu předposlední Craiova 101:56.  

 

Tým kolem srbského trenéra Miroslava Popoviče je národnostně různorodý. Kromě tří Američanek, které všechny přišly před touto sezonou, je v týmu jedna Kanaďanka, které přišla z Duquesne (NCAA1) a jedna Bosňanka, která v minulé sezoně hrála za Crvenou Zvezdu Bělehrad. K bodovým tahounům patří Američanka Kuster s průměrem 18 bodů na zápas a je také nejlepší na doskoku s 8,8 získanými míči na zápas. Druhá střelkyně Agunbiade z Kanady má průměr jen o 0,4 menší a v počtu doskoků zaostává také jen o 0,5. Na třetím místě pořadí střelkyň se drží Alexandra Uiuiu s 12 body a poslední dvojcifernou střelkyní je Američanka Price s 10,4 bodů na zápas.

 

Držíme tedy palce celé výpravě, aby se dostala bez problémů do cílové destinace, aby nenastaly další problémy zdravotního rázu a aby zápas proběhl v klidu a pohodě. 

 
vloženo: 25.11.2014 09:56 / přečteno: 45021x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.