UVAŘÍME SLOVANKU VE VARECH?

UVAŘÍME SLOVANKU VE VARECH?

Dnes zamíří hráčky DSK k dalšímu zápasu ŽBL. I když to bude domácí utkání, budou na něj cestovat 200 km do Karlových Varů. Soupeřem jim bude Slovanka MB.

Slovanka nás zatím porazila v 17 utkáních jen dvakrát a to ještě v předsezonní přípravě a průměrné skóre vzájemných zápasů je 81:63. Jenže první letošní zápas skončil výhrou pouze o 5 bodů a možná si pamatujete i trápení ve čtvrtfinále minulého ročníku ŽBL. Nicméně kvalita kádru, i přes nepřítomnost Romany Stehlíkové, by měla být na naší straně.

 

Kromě Romany však musíme oželet i Crystel Bittar, která v tomto týdnu ukončila smlouvu v Nymburce a odjela domů. „Čekal jsem to už delší dobu a po odjezdu její švédské spoluhráčky Prytz, jsem vnímal ještě více, že Crystel není v Česku ve své kůži,“ poznamenal k odchodu rozehrávačky trenér Kurucz. Náhrada je na cestě, ale administrativní komplikace a také cestovní příhody ji do dnešního zápasu nepustí. V minulém utkání v Trutnově chyběla i první rozehrávačka Chloe Wells, ta s týmem již trénuje a neměla by ve Varech chybět, pokud se nestane ještě něco neočekávaného.

 

Slovanka, která vyhrála v ŽBL naposledy zápas začátkem prosince s Ostravou a 17.kolo proti Strakonicím má odložené, je aktuálně na 8.místě tabulky se 4 výhrami. Bodově ji vedou zkušené hráčky Satoranská (12,9 bodů / zápas), Vorlová (12,9), Harapesová (12,5), Motyčáková (10,1). Všechny také hrají podstatnou část zápasu, kromě Vorlové více než třicet minut na zápas. Nejužitečnější hráčkou je Monika Satoranská, kterou na výsluní posouvá i větší množství doskoků, konkrétně 7,4 na zápas. V závěsu na doskoku je Mariana Opočenská, ta však letos ještě do zápasů nezasáhla.

 

I nás čeká v Karlových Varech od 15 hodin důležitý zápas. V tomto kalendářním roce se nám moc nedaří. Ze sedmi zápasů v lize i Eurocupu jsme prohráli šest, včetně nepříjemné porážky v Hradci a ještě smutnější v Trutnově. Je potřeba úvodní formu restartovat a před Final 4 českého poháru a play-off najít ztracenou tvář. Času je ještě hodně a výsledky v lize někdy postrádají logiku. Držte nám palce. 

 
vloženo: 09.02.2019 08:27 / přečteno: 25156x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.