PROHRA S LOKO NÁS MŮŽE HODNĚ MRZET

PROHRA S LOKO NÁS MŮŽE HODNĚ MRZET

Do utkání proti Trutnovu jsme museli nastoupit bez tří hráček a to se nakonec projevilo především tím, že jsme si nevybudovali náskok, aby byl závěr zápasu v klidu pod naší kontrolou. Loko Trutnov : DSK Nymburk 82:79.

Do zápasu proti Trutnovu jsme nemohli zapojit tři hráčky. Jednak dlouhodobě zraněnou Romanu Stehlíkovou, jejíž svalové problémy ji zatím do zápasů nepustí. Zranění ramene vyřadilo také Chloe Wells a nemocná byla Nikolina Delić.

 

Utkání jsme nezačali vůbec dobře a až příliš připomínalo čtvrtfinále Českého poháru, které se na stejné palubovce hrálo před několika dny. Díky výškové a silové převaze Chomenčuk a Paris pod košem jsme se snažili dostat míč do podkošového prostoru. Trutnov však byl na naší hru připravený a zdvojováním podstatně ztěžovat úspěšnost střelby. Chyběla nám i střelba ze střední vzdálenosti. Naopak domácí po doskoku dokázali rychle přenést hru a využili našeho pomalejšího návratu do obrany k snadnému skórování. Když se k tomu ještě přidá horší obrana na střelce z perimetru, v úvodu zápasu především na Annu Rylichovou, je problém na světě. Za stavu 11:3 ve prospěch domácího Trutnova, kdy jsme měli jednu jedinou úspěšnou střelu, jsme si vzali oddechový čas. Z náskoku jsme dokázali ubrat horko těžko jen tři body a Rylichová druhou trojkou ze dvou pokusů všechnu naši práci zhatila. Nedokázali jsme s domácími držet krok a to vyhráli první čtvrtinu 21:12.

 

Ve druhé čtvrtině jsme opustili stereotyp útoků přes podkošové hráčky, pustili jsme se do nájezdů do podkošového prostoru. Kamila Hošková, Crystel Bittar nebo Simona Sklenářová se pouštěly na výlety až do trutnovské kuchyně a skórovaly dost často ještě s faulem. Po třech minutách druhé čtvrtiny bylo vyrovnáno 23:23. Jenže dvě střely, které jsme minuly, a pět bodů Trutnova v řadě zase poslalo do trháku domácí. Ti vedli nakonec o sedm 32:25 a co hůř, jedna z klíčových hráček Kamila Hošková si udělala čtvrtou osobní chybu. Po krátké mezihře, kdy ani jeden tým nedal ani bod, přišla naše povedená minutovka. Nejprve proměnila Alena Huňková střelu ze střední vzdálenosti. Pak Simona získala na půlce míč a sólo zakončila dvěma body. Domácí hráčky nedaly a po obranném doskoku Paris se za tři prosadila Alena Huňková a když proměnila Ashley obě šestky, dostali jsme se poprvé v zápase do vedení (34:32). Ovšem závěr poločasu jsme zcela propadli. Nechali jsme si nastřílet osm bodů v řadě včetně dvou trojek!!

 

Úvod třetí čtvrtiny byl ze strany domácích neplodný, zato my jsme se díky dvěma bodům Míši, rozložené trojce (koš s faulem) Kamily a „opravdové“ trojky Ály dostali znovu do vedení. Až do poslední minuty třetí čtvrtiny jsme se drželi před domácími. Průniky Kamily zaměstnávaly obranu Trutnova a v obraně jsme dokázali domácí držet na uzdě. V podkošovém prostoru se prosadila Eliška po útočném doskoku Saši a minutu a 50 sekund před koncem čtvrtiny jsme vedli 54:46. Jenže v poslední půlminutě jsme opět neubránili za clonou Rylichovou a ta se nemýlila. Pak uspěchala poslední střelu Tereza a airball dal na posledních 18 sekund útoku domácím. Ti je využili a dvěma trestnými hody se přiblížili na rozdíl 3 bodů. I když nám zbylo 3,8 sekundy na útok a dokázali jsme za tu dobu přenést míč až ke trojce, Eliška těžký pokus neproměnila.

 
Do poslední čtvrtiny jsme měli míč díky alternativnímu držení my a Kamila se opět prosadili jako už mnohokrát svým průnikem. Trutnov trojku nedal, ale na druhé straně jsme neuspěli. Škoda, že přihrávka Saši na Kamilu nebyla o pár centimetrů nižší. Trest přišel od Vašákové, která zcela sama ze střední vzdálenosti skórovala. Trojka Saši dala zapomenout na minulou chybu v obraně. Pak jsme měli zisk, ale rychlý protiútok dokázaly hráčky Trutnova pokrýt. Pak přišel možná osudový okamžik. Kamila Hošková musela vypomáhat na volnou hráčku na perimetru, která však posunula míč ještě na nabíhající Rylichovou. Ta v běhu vystřelila trojku a při svém pohybu ve směru ke koši narazila na Kamilu, která nijak nezměnila směr svého pohybu do strany. Bohužel velká ochrana střelců znamenala faul Kamily a tři trestné hody. To však nebyl jediný temný bod akce. Pro Kamilu, která už od druhé čtvrtiny hrála se čtyřmi fauly a byla nejlepší hráčkou, to znamenalo povinný odchod na lavičku. Rylichová proměnila všechny tři šestky a po chvíli proměnila Carter ještě další dvojku (60:61). 

Atak domácích odrazila trojkou Ála a když dala v končící 34.minutě Eliška dvoubodový koš, vedli jsme o šest. Domácí však pomalinku stahovali náš náskok a čtyři a půl minuty před koncem se dostali do vedení 69:68. Urputný boj, ve kterém byly domácí hráčky stále kousek ve vedení, dovedly oba týmy k vyrovnání na 76:76 necelou minutu před koncem. Hlavní strůjce trutnovského vítězství Rylichová však z pravého rohu trojku proměnila díky většímu odstoupení její obránkyně. Z průšvihu nás vytáhla Ashley, která svou první trojkou za dobu, co hraje za Nymburk, vyrovnala. Do konce zbývalo 4,5 sekundy. Domácí kouč si vzal oddechový čas. Domácím, bohužel pro nás, vystřelila vítězství Kozuplíková trojkou z nějakých osmi metrů. Do konce zbývalo 0,6 sekundy. Stihli jsme vystřelit, ale naděje takového pokusu byla mizivá. 
 
vloženo: 03.02.2019 19:14 / přečteno: 23947x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.