VÝVOZ BASKETBALU DO SADSKÉ

VÝVOZ BASKETBALU DO SADSKÉ

Další "domácí" utkání našich žen proti Technicu Brno se v sobotu 10.3. od 16:00 neodehraje v centrální hale Sportovního centra Nymburk, ale v tělocvičně základní školy v SADSKÉ.

„Důvodem je projekt tzv. vývozu ŽBL, kde chceme prezentovat vrcholový ženský basketbal ve městech a obcích, kde se dnes ŽBL nehraje, ale existuje tam silná základna ženského resp. dívčího basketbalu,“ řekl za vrchní vedení trenér našeho týmu Dan Kurucz, který je zároveň guvernérem Asociace ženských basketbalových ligových klubů (AŽBLK). A tomuto kritériu přesně odpovídá právě Sadská. V místním klubu SBŠ Sadská se věnuje basketbalu téměř 100 holčiček a dívek ve věku od 7 do 18 let a v žákovských kategoriích slaví družstva ze Sadské úspěchy na celorepublikové úrovni. 

Navíc je Sadská velmi blízko Nymburka, doslova "co bys kamenem dohodil", takže o domácím prostředí pro naše hráčky by nemělo být pochyb. 

 

Celou akci podtrhuje projekt BCM Nymbursko, tedy projekt pro mladé hráčky basketbalu do 20 let. Projekt basketbalového centra mládeže je navázán na ženský A-tým DSK Basketball Nymburk, v němž hrají dvě mládežnice do 20 let, Patricia Gallasová a Karolína Šotolová a do B-týmu (2.liga) hostuje Denisa Caňkářová. Ženský A-tým Nymburka má svoje tzv. "mládežnické paprsky" jednak v přípravce v Nymburce (trénují trenérky Šárka Vaněčková a Petra Hájková, hráčky B-týmu žen) a především v klubu ŠBK Sadská, ve věkových kategoriích U9 (přípravka) - U19, pod vedení p. ředitelky ZŠ Sadská Mgr. Blanky Žánové a Jana Hojky. Propojení obou center dokumentuje i trenérský post Jiřího Havrana u U19 a žen SBŠ Sadská, kdy Jiří je zároveň asistentem trenéra žen A DSK Basketball Nymburk v ŽBL. Novým paprskem BCM je klub Slavoj Český Brod, jehož hlavní trenérem je p. Nekolný, starosta Č. Brodu.

 

Pro další popularizaci basketbalu jsme se rozhodli pro sehrání mistrovského zápasu vrcholového ženského basketbalu - Ženské basketbalové ligy,  DSK Basketball Nymburk - Technic Brno v Sadské a to v sobotu 10.3. od 16:00.

 

Naše basketbalistky mají za sebou dva odlišné víkendy. Nejprve v nedělním semifinále Českého poháru nestačily na posléze stříbrné Lvice z Hradce Králové, když jim očekávaný zápas nevyšel. O týden později se v ligovém kole oba týmy utkaly znovu. Domácímu Hradci by vítězství zajistilo o jedna až dvě vyšší umístění v tabulce po základní části, což do nadcházejících soubojů v play-off není rozhodně k zahození a dává daleko více domácích zápasů než páté a horší místo. Nehledě na to, že týmy, které se umístí na čtvrtém a horším místě se zpravidla v semifinále musí poměřit s USK Praha, což je soupeř, nad kterým se při součastné síle nedá zvítězit ani v jednom zápase, natož v sérii na tři utkání. Do Hradce jsme odjeli pouze s osmi zdravými hráčkami, a přesto jsme dokázali o deset zvítězit. Kromě již zmiňovaných konsekvencí pro Hradec, to pro naše družstvo dává už téměř jistotu druhého místa v tabulce.

 

Pokud zvítězíme v zápase proti Techniku v Sadské, už nás nic z druhého místa nesesadí. Tým Techniku je sice poslední, ale byl plné koncentrace především na začátek zápasu to nepůjde. V každém týmu jsou hráčky, které bodově táhnou tým. V případě brněnského družstva to je Tereza Zídková. S víc než 14 body na utkání ji patří 14.místo v ŽBL. Necelých 10 bodů na utkání přidávají Gašicová a Stehlíková.

 

Pokud jde o náš tým, postupně se uzdravujeme ze zdravotních lapálií posledních týdnů. Připraveny by už po nemoci mohly být jak kapitánka Huňková, tak pivotka Bakajsová. Postupně trénovat začala i Míša Mocová, která laborovala s kotníkem skoro 7 týdnů. Její start, stejně jako start Elišky Mircové po otřesu mozku je však stále nepravděpodobný.

 
„Věřím, že pro mladé basketbalistky SBŠ Sadská to bude velký zážitek a motivace do další práce, aby se jednou třeba dostaly až do ŽBL nebo do FIBA Eurocupu, který náš tým hraje. Letos si tyto vrcholné soutěže již odzkoušela jedna odchovankyně sadského basketbalu, Kája Žampová,“ dodal trenér Kurucz. 
 
vloženo: 08.03.2018 11:22 / přečteno: 29331x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.