MENŠÍ NASAZENÍ PŘINESLO PROHRU

MENŠÍ NASAZENÍ PŘINESLO PROHRU

KP Brnu se v této sezoně hraje v Nymburce dobře a zatím na tuto palubovku může vzpomínat v dobrém. Po výhře v Českém poháru v naší hale se jim povedlo přehrát v lize i náš tým v poměru 78:64 a uštědřit nám teprve tří porážku v ŽBL.

Brňanky, který šlo o třetí místo, a tedy o vyhnutí se v semifinále USK Praha, hrály po celý zápas odvážněji. Byly tvrdší v osobních soubojích a nepouštěly naše podkošové hráčky do zakončení z bezprostřední blízkosti koše. Stačí se podívat na poměr bodů dosažený z vymezeného území. Náš tým si připsal 22 bodů, hosté 34. Další nevídaný jev v zápasech s naším týmem je převaha KP Brno na doskoku a to jen v obranném tak útočném. Královnou doskoku byla Soňa Ursu, která po loňské sezoně v našem týmu a prvních dvou třetinách této sezony v Polsku, posílila KP Brno. Ne vždy bývá hráč, který v minulé sezoně hájil barvy soupeře, při návratu na palubovku tak úspěšný. Soňa byla se svými 15 body v podstatě rozdílovým hráčem. Jako jediná v zápase si připsala double-double.

 

Dalším klíčovým prvkem byly ztráty. Sice na konci zápasu jsme měli o 1 ztrátu méně, ale na úvod utkání jsme se dopustili hned pěti a tím jsme posadili hosty na koně. Když se k tomuto úvod přidá i pozitivní zkušenost z Nilfisk Final Four Českého poháru, je jasné, že psychika byla na straně domácích. Po prvních pěti ztrátách jsme v polovině první čtvrtiny prohrávali 7:16. Především zásluhou Saši a Krystal jsme se dokázali ještě před koncem první čtvrtiny dotáhnout, a když proměnila Eliška trojkový pokus, vyhráli jsme prvních deset minut 22:21. Nebyla to jen útočná aktivita, která slavila úspěch, ale také lepší přistupování k hráčkám Brna a s tím související pokles úspěšnosti střelby hostů.

 

Po trojce Andělové, vyrovnala Krystal z dobré pozice. Vůbec začátek druhé čtvrtiny se nesl v přesné střelbě na obou stranách a stav se posunul na 30:31 poměrně brzy. Přísně odpískaný nesportovní faul Brno využilo jen k získání jediného bodu. Ale horší bylo, že nás pak opustilo střelecké štěstí a naopak jsme nechali KP několikrát snadno uvolnit pro střelu. Po trojce Soni Ursu se náskok Brňanek navýšil na sedm bodů (30:37). Po jednom koši na obou stranách si pustil ústa na špacír trenér hostů David Zdeněk, ale technickou chybu jsme nedokázali potrestat ani z čáry trestných hodů ani z následného útoku. Minutu před koncem špatně došlápla Kiki a během jejího ošetřování si vzal trenér hostujícího týmu oddechový čas. Za pozdní příchod na palubovku našeho týmu, kterému část času sebralo ošetřování Kiki, dostala lavička technickou chybu. Do konce druhé čtvrtiny se skóre posunulo na 38:49 a skoro 50 bodů svědčilo o kvalitě naší obrany.

 

Úvod třetí čtvrtiny jsme zvládali dobře. Šikovné prosmýknutí Krystal, koš s faulem Chloe znamenaly snížení na 43:51. Bohužel nás pak po vylepšené obraně opustila střelba. Několik dobrých střel skončilo jen na obroučce a dokonce jsme nevyužili ani možnosti minimálně tří bodů po technické chybě lavičky, která se ve stoje dožadovala odpískání faulu. Nedali jsme ani jednu šestku a neproměnili jsme ani trojku a po útočném doskoku ani dvoubodový pokus. I když Chloe bojovala, dokázala získat míč, ale koš byl zakletý. Ani Brno nebylo příliš úspěšné a skóre se za deset minut o mnoho neposunulo. Do tohoto období spadá také nejkrásnější akce utkání. Po zisku Elišky Mircové přišla rychlá přihrávka na Karolinu Šotolovou a ta po průniku pod koš vybídla zpětnou přihrávkou k zakončení přibíhající Kiki (48:56). Na konci třetí čtvrtiny po protestech ohledně kroků Krystal obdržel náš trenér technickou chybu.

 

Po celou poslední čtvrtinu se rozdíl držel kolem deseti bodů. Když jsme se v úvodu dostali na osm a mohli jsme se nadechnout k nějakému zdramatizování zápasu, přišla třetí trojka Šujanové. Po dobré spolupráci podkošových hráček Saši a Kiki a následném koši, přišla další trojka, tentokrát z rukou Remenárové a všechna snaha o dotažení soupeře se odrážela jako voda od impregnovaného povrchu. Zahazovali jsme i dobré trojkové pokusy i nájezdy. Pět minut před koncem byl rozdíl 14 bodů. Pak přišla technická chyba trenéra Kurucze, tentokrát za přešlápnutí vymezeného prostoru, a protože to byla druhá, musel náš kouč opustit halu. I když jsme se snažili ještě utkání zachránit, především Chloe najížděla a střílela z dálky, přišla trojka Beránkové a náskok se dostal na 16 bodů. Utkání jsme prohráli o 14 bodů. Na druhém místě jsme zůstali a KP jsme pomohli pravděpodobně ke třetímu místu. 

 
vloženo: 17.03.2018 08:51 / přečteno: 27511x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.