O CO PŮJDE VE TŘECH POSLEDNÍCH KOLECH

O CO PŮJDE VE TŘECH POSLEDNÍCH KOLECH

V Ženské Basketbalové Lize se přiostřil souboj o třetí až šesté místo. Čtyři týmy jsou ve dvou bodech a v posledních třech kolech může dojít ještě k velkým kotrmelcům.

Začněme od druhého místa. Na druhém místě jsme aktuálně my a díky výhře v Hradci Králové bychom na tomto pěkném místečku mohli zůstat až do konce základní části. Stačí k tomu jediné, ze zbývajících utkání vyhrát alespoň jedno utkání jakýmkoliv rozdílem. Hned první volba je vzhledem k postavení v tabulce ta nejjednodušší. Budeme hostit poslední tým tabulky Technic Brno. Zápas odehrajeme v sobotu 10.3. od 16:00 v hale ZŠ Sadská.
 

Další možnost je o dost těžší, ale stále je zvládnutelná. Soupeřem nám bude na domácí palubovce, teď už Sportovního centra, 15.března od 19:00 hodin KP Brno, čerstvý držitel Českého poháru. A poslední možnost je při aktuálním rozložení sil a prostředků asi nereálná, znamenala by totiž porazit USK Praha na Královce.

 

Na třetím až šestém místě jsou tyto týmy (v pořadí 3-6): KP Brno (33 b.), Sokol Hradec Králové (32 b.), Slavia Praha (32 b.), Žabiny Brno (31 b.).

 

Objektivně nejlepší los má Slavia Praha, která hraje se třemi ze čtyř posledních týmů - Strakonice, Ostrava a Trutnov. Je tedy pravděpodobné, že vytěží z posledních kol 6 bodů. Šest bodů by mohlo získat i KP Brno, ale los má o dost těžší. Nejprve Trutnov, pak souboj s námi a nakonec derby se Žabinami. Pokud všechny tři zápasy vyhraje, obsadí třetí místo a využije toho, že má o bod více než její pronásledovatelé. Ale jakmile jednou klopýtne, a může to být hned s námi, bude nejlépe čtvrté, protože při rovnosti bodů se Slavií má KP horší bilanci vzájemných zápasů.

 

Hradec Králové hraje s USK Praha, Karlovými Vary a Strakonicemi. Při reálné šanci zisk pěti bodů, bude mít 37 a propadne se 5.místo. Mohlo by pro Hradec být ještě hůř, protože šesté Žabiny mají jen o bod méně, hrají s Ostravou a Trutnovem a v posledním kole s KP Brno. Pokud by Žabiny třikrát vyhráli, budou mít s Hradcem stejný počet bodů, ale o dva body ve skóre lepší vzájemné zápasy.    

 
Jak je vidět, bude se bojovat až do posledního ligového kola a stále o něco půjde. Je dobře, že jsme si svými výkony v průběhu sezony vybudovali takový náskok a na souboj o pořadí budeme moci shlížet z klidného místa ligové tabulky. 
 
vloženo: 07.03.2018 01:57 / přečteno: 28497x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.