VÝHRA DÁVÁ NADĚJI

VÝHRA DÁVÁ NADĚJI

V utkání číslo dvě vystoupily ze stínu prvního zápasu další hráčky a donesly nás na křídlech výborné hry k vítěznému závěru. Zápas, který jsme po zásluze vyhráli 82:74, zajistil ještě jedno utkání doma.

Před zápasem bylo jasné, že prohra by znamenala nepříjemnou situaci do třetího zápasu v Brně. Trenér Kurucz opět zamíchal základní sestavou a dvě nové hráčky ve starting five se hned na úvod prosadily bodově. Hned z prvního útoku a po útočném doskoku skórovala Monika Hamplová. Hosté z protiútoku neskórovali díky skvělému bloku Saši Chomenčuk pod košem na Terezu Peckovou. Naopak na druhé straně odstavila Taisiia Udoděnko dvě hráčky KP a toho využila Petra Bakajsová, když bez rozpaků zvedla dlouhou dvojku. V dalším průběhu první čtvrtiny však hosté utáhli obranu. Napoprvé se ještě prosadila košem s faulem Taisiia, upravila na 7:3, ale pak mělo chvíli navrch Brno. Po čtyřbodovém útoku (druhou neproměněnou šestku KP doskočilo a Kopecká trojkou upravila na 7:9) jsme ztratili míč a hosté z rychlého protiútoku svoje vedení ještě zvýraznili. Po třech a půl minutách přišel první náš time out. Jenže další ztráta a úspěšný protiútok Brna na klidu nepřidaly. Zlatou rukou Petry Bakajsové jsme příděl hostů zastavili a velká škoda byla, že jsme po ztrátě Brna nedotáhli rychlý protiútok ve dva body. Hosté trestali tím nejhorším způsobem - trojkou (9:16). V postupném útoku jsme se těžko prosazovali. Těsná obrana Brna přinášela naše ztráty v chybných přihrávkách pod tlakem. Po dalším rychlém přenesení hry se Brňanky opět prosadily a necelé tři minuty před koncem první čtvrtiny překročilo jejich vedení desítku (11:22). Do konce první čtvrtiny už oba týmy daly jen po jednom dvoubodovém koši.

 

Náskok Brna se ještě na začátku druhé čtvrtiny chvíli držel nad deseti body. Krize dostoupila vrcholu těsně před polovinou druhé čtvrtiny. Po trestných hodech Brna jsme prohrávali o 14 bodů 20:34 a před naším druhým time outem 22:35. Do konce poločasu zbývalo 5 minut a 43 sekund a zápas se nevyvíjel směrem, kterým bychom chtěli. Trenér Kurucz naordinoval klíčovou zónu. Hosté se nemohli trefit z dálky a pod koš je naše obrana nepustila. Pod deset bodů jsme stáhli vedení Brna trestnými hody (26:35). Na 29:35 upravila trojkou Monika Hamplová, když svou první volnou pozici nekompromisně využila ke střelbě. Naše zóna další atak hostí zastavila a na druhé straně si pro trestné hody došla Soňa Ursu. Pak se sice prosadili i hosté, ale druhá trojka Moniky znamenala přiblížení na 33:36. Třetí trojka Moniky z levé strany znamenala úpravu skóre na 38:40 a protože se Brno stále proti zóně nedokázalo úspěšně prosadit, skončil první poločas remízou 41:41. V prvním poločase nás trápily ztráty (9:5), ale ovládli jsme doskok (22:15), ostatní statistiky byly vyrovnané.

 

Třetí čtvrtina byla obrovskou bitvou o každou volnou pozici. Oba týmy si byly vědomy situace, že nadešla klíčová část zápasu a celé série. Nám se podařilo po ukázkové přihrávce přes tři čtvrtiny hřiště od Elišky Mirsové na nabíhající Lenku Bartákovou urvat čtyřbodové vedení. Brno se i zásluhou trojky Beránkové dostalo do vedení 51:50, ale čtyři body v řadě zase překlopily skóre na naši stranu. Do poslední čtvrtiny jsme si nakonec po „obranné“ čtvrtině, ve které ani jeden tým nenastřílel více než dvacet bodů, přenesli čtyřbodové vedení.

 

Přišla rozhodující fáze zápasu - čtvrtá čtvrtina. První útok Brna zastavila přihrávka do zámezí, ale i nás zastavila ztráta. Pěkný průnik Soni a skvělá přihrávka stejné hráčky na Sašu znamenaly vedení 63:57. Taisia střelou ze střední vzdálenosti dostala skóre na 65:57. Pak měly převahu obrany, nepřesná střelba a obranné doskoky, ze kterých našla cestu Soňa Ursu ziskem a úspěšné sólo znamenalo desetibodové vedení 67:57, poprvé v zápase. Jenže tato výhoda měla jepičí život. Ztráta a dva koše Brna během třicet sekund naši snahu anulovaly. Nedařilo se nám efektivně dostat míč na Sašu, kterou hostující hráčky často zdvojovaly a náskok se i zásluhou obnovené trojkopalby Brna začal rozplývat. Kritická situace nastala po trojce Kopecké. Náskok se ztenčil na jediný bod 72:71. Naopak radost udělala výborná přihrávka Elišky Mirsové na Petru Bakajsovou, které proměnila možná klíčovou střelu závěru. Do konce utkání zbývalo 2,5 minuty. Nervy nám pocuchala Soňa pouze jednou proměněnou šestkou. Za stavu 77:73 se pod naším košem válelo hned šest hráček a neposedný míč jsme nakonec získali my. Z útoku jsme ale body nevytěžili. Třicet šest sekund před koncem za stavu 77:73 si Brno vzalo oddechový čas, poslední v zápase. Na čáře trestných hodů stála Kopecká a proměnila jen první. Jeden dala na druhé straně i Soňa. Pakl přišel skvělý blok Elišky Mircové na Kopeckou a přesná ruka stejné hráčky na čáře trestných hodů. Za skandovaného potlesku dala Eliška bezpečně oba trestné hody. Hosté ztratili míč a poslední trestné hody proměnila Saša na konečný stav 82:74.

 

Výhra pro nás znamená, že se po Velikonocích 19.dubna potkáme s Brnem ještě jednou doma v zápase číslo čtyři. Ještě před tím, však svedeme bitvu na Králově poli a to v sobotu od půl čtvrté. 

 
vloženo: 14.04.2017 22:10 / přečteno: 29817x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.