NIC JINÉHO NEŽ VÝHRU

NIC JINÉHO NEŽ VÝHRU

Dnes čeká na naše hráčky asi nejdůležitější zápas sezony. Pokud si chceme zachovat naději na zisk medaile, musíme ve druhém zápase série KP Brno porazit.

Není to žádná „mission: impossible“ a ukázal to zápas v Brně, který jsme sice prohráli, ale především proto, že se nám nedařilo střelecky. Při úspěšnosti zpoza trojkového oblouku 19/1 prostě body z dlouhé vzdálenosti chybí. V základní části jsme hráli s KP Brno dva vyrovnané zápasy, které v celkovém součtu skončily jen o jediný bod v náš neprospěch. Ovšem o jediný bod ve skóre, který nás odsoudil k umístění na čtvrtém místě se všemi negativními prvky tohoto umístění.

 

Čtvrté místo je jednak semifinálový souboj s ZVVZ USK Praha, které v těchto dnech bude bojovat o úspěch na Final Four Euroligy a za druhé nevýhoda menšího počtu zápasů na domácí palubovce při souboji o bronzové medaile. Před dvěma roky byla naše situace podobná. Umístili jsme se také po základní části na čtvrtém místě, ale tehdy do osudu zasáhla Kara Trutnov. Ze šestého místa Trutnov vypálil rybník našemu dnešnímu soupeři Valosun KP Brno a ve čtvrtfinále ho vyřadil ze třetího místa. Tím nás Trutnov zachránil v semifinále od USK a utkal se s námi o třetí místo. I když jsme však měli výhodu domácího prostředí, nedokázali jsme ji využít a boj o bronz jsme prohráli v pátém rozhodujícím zápase v prodloužení.

 

Nicméně to je historie, nyní máme před sebou v pořadí druhý zápas série. Brňanky přijedou posíleny vítězstvím v prvním zápase, ale my víme, že na domácí palubovce dokážeme nastřílet hodně bodů. Vzpomeňme namátkou z poslední doby utkání proti Sokolu Hradec Králové, finalistovi letošního ročníku ŽBL nebo velice podařené utkání s USK Praha před nedávnou dobou. Kromě dobré střelby je potřeba přidat ještě dobrou obranu a najít nějakou zbroj na naši achillovku patu - ztráty. Pokud minimalizujeme ztracené míče, je náš kádr dostatečně kvalitní a to i přes nepříjemná zranění, která vyřadila zcela Katku Zavázalovou a značně omezuje Taisiiu Udoděnko a Alenu Huňkovou. Chybí nám pochopitelně i zkušenosti nastávající maminky Kateřiny Křížové. 

 

Věříme, že nás nenecháte na holičkách a přijdete nás v tomto klíčovém utkání podpořit. Připomínáme, že zápas začíná v 18:30 ve Sportovním centru.   

      
 
vloženo: 13.04.2017 07:44 / přečteno: 31544x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.