HISTORICKY NEJLEPŠÍ ZÁPAS PROTI USK

HISTORICKY NEJLEPŠÍ ZÁPAS PROTI USK

Utkání proti USK Praha se na domácí palubovce neslo v úplně jiném duchu než minulý zápas na Královce. Sice ho hostující hráčky kontrolovaly, ale nebyly schopné ho utrhnout na větší bodový rozdíl. Konečný výsledek DSK:USK 67:83

Do první čtvrtiny jsme vstoupili dobře a hostům se povedlo získat určitý náskok až v samotném závěru. Na první koš USK od americké reprezentantky Dupree odpověděla trojkou na konci nejlepší naše hráčka Soňa Ursu. Hosté se sice ujali vedení, ale jejich obrana v kombinaci s naším dobrým pohybem míče vytvářela volné střelecké pozice. V polovině první čtvrtiny bylo srovnáno 11:11, když zisk Bartákové proměnila ve dva body Petra Bakajsová. Hosté se zásluhou střídající Vaughn a Karoliny Elhotové ujali vedení 17:11, ale na to jsme ještě dokázali zareagovat a snížit na 16:19.

 

Pak přišel náš nejhorší úsek v zápase, ve kterém hosté odskočili o 13 bodů po šňůře 15:2. „To vyplynulo trochu ze zbrklosti a menší zkušenosti našich hráček. Dařilo se nám, začali jsme vymýšlet mimořádnosti a to proti týmu jako je USK, nejde. Vzal jsem si time out a vysvětloval, že musíme hrát stále dobře organizovaně,“ poznamenal k jediné větší krizi zápasu trenér Kurucz. Od stavu 18:34 se zase oba týmy začaly střídat v proměňování střeleckých pozic. Do toho promluvila trojkou Soňa a po chvíli a trestném hodu jsme snížili na rozdíl deseti bodů. Ztrátu maximálně 14 bodů jsme udrželi až do poločasu.

 

Třetí čtvrtinu vyhráli o čtyři body hosté, ale stále jsme dokázali být dostatečně silní v obraně, proto náskok nepřibýval nijak rychle. Navíc v útoku jsme se nebáli střílet a některé dobře připravené trojkové akce končily košem. Škoda jen několika košů s faulem, kdy jsme přeci jen měli útočící hráčku zasáhnout účinněji. Jinak se ale naší hře nedalo vytknout téměř nic. Na USK bylo vidět, že se nemohou chytit ve svém obvyklém rytmu. V poslední čtvrtině se USK dostalo po trojce Elhotové na 56:81. Do konce zápasu zbývalo ještě více než šest minut. Po time outu našeho trenéra se ještě za dva body trefila Dupree a pak se hostujícím hráčkám vypařila střelecká úspěšnost. Za pět minut nedaly ani bod, zatímco my jsme přidali bodů jedenáct. Výhrou v poslední čtvrtině jsme dovršili dobrý dojem ze zápasu druhého semifinále ŽBL. Šestnáctibodový rozdíl je doposud nejlepší výsledek proti USK v historii. 

 
vloženo: 02.04.2017 10:02 / přečteno: 29257x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.