NĚCO MEZI PRVNÍM A DRUHÝM ZÁPASEM

NĚCO MEZI PRVNÍM A DRUHÝM ZÁPASEM

V posledním semifinálovém utkání jsme tak trochu zkombinovali dva předchozí zápasy a USK Praha jsme podlehli 39:84.

V prvním poločase jsme, jako pozůstatek druhého utkání, výborně bránili, ale v útoku jsme zopakovali výkon z prvního zápasu a za dvacet minut jsme nastříleli 11 bodů. „Dostat od USK za poločase 34 bodů je výborné číslo. V útoku jsme ale nedokázali dát body, které jsme doma dávali,“ mrzelo trenéra Kurucze. Pohledem na poločasové statistiky bylo jasné, kde byl zakopaný pes. Ze třiceti střel vyslaných na koš USK propadly obroučkou jen tři. S úspěšností 10% se ani více bodů čekat nemůže. „Měli jsme úplně volné střely, které jsme nedávali,“ divil se ještě dlouho po utkání trenér Kurucz. Kromě vyššího zaměření na obranu, mohla být příčinou i absence dvou střelkyň Huňkové a Udoděnko, které ze zdravotních důvodů nenastoupily.

 

Za první čtvrtinu jsme dali jeden dvoubodový koš (Elizabeth Pavel) a jeden trestný hod (Petra Bakajsová). Všechny ostatní střely nenašly svůj cíl. O moc lépe nestřílely ani domácí hráčky, dostali jsme jen 15 bodů, když šest bodů dala Steinberga. Tedy s obranou mohl být trenér Kurucz spokojený: „Na silovou Dupree a Vaughn jsme nasadili také silové hráčky Pavel a Šípovou a to fungovalo dobře. Škoda, že jsme nenašli střelce,“ litoval Dan Kurucz.

 

Ve druhé čtvrtině jsme dali bodů osm, o pět více než ve čtvrtině před tím a USK ve své útočné aktivitě dalo o čtyři body více než první čtvrtině. Domácí si však dobře pohlídali podkošové území a při 27 minutých střelách nás pustili jen k pěti útočným doskokům, a proto i celkově první půli vyhráli na doskoku 30:20.

 

Ve druhém poločase se střílelo na obou stranách se stejnou četností, ale přesněji. Domácí hráčky nám nasázely dvakrát po dvaceti pěti bodech, ale i my jsme se střelecky dostali do dvouciferných hodnot. Za třetí čtvrtinu jme dali stejně jako za první poločas. „Museli jsme trochu otevřít hru, být aktivnější v útoku a trochu více riskovat,“ objasnil změnu naší hry ve druhé půli trenér Kurucz. Na jedné straně se změna projevila, dali jsme více košů, ale kromě této akce, přišla i reakce. Domácí hráli více do otevřené obrany, a proto i jim se dařilo lépe zakončovat.

 

Nakonec ve druhém poločase stoupla úspěšnost střelby z pole oběma týmům. My jsme oproti 10% z první půlky stříleli s přesností 36%, což nás při podobném počtu vystřelených bodů vyneslo na 22% celkem. USK se zlepšilo až na 71% a to k poločasovým 41% dalo dohromady 57%. Přesto se dají naše hráčky pochválit za návrat do obrany, domácí dali jen  9 bodů z rychlého protiútoku. Ale ani my jsme nebyli žádný rychlík, dali jsme jen jeden koš z rychlého protiútoku. Jako vyloženě pozitivní statistiku je třeba vnímat počet ztracených míčů 14:14, i když USK dalo po našich ztrátách 14 bodů, my jen šest.

 

Poslední zápas semifinále bychom mohli zařadit mezi první dvě utkání. Nebyl to žádný propadák jako první vzájemné utkání, ale oproti domácímu utkání pořadové číslo dva, jsme hodně ztratili ve střelbě.

 

Body: Steinberga 17, Hanušová 14, Xargay 10, Vyoralová a Kar.Elhotová 9, Dupree a Kat.Elhotová 6, Vaughn 5, Burgrová 4, Krejzová a Voráčková 2 – Pavel a Ursu 11, Mircová 5, Chomenčuk 4, Šípová 3, Hamplová a Bartáková 2, Bakajsová 1, střelba za 2 body: 60/34:58/13, trojky: 7/3:13/2, TH: 20/13:15/11, doskoky: 48:31, asistence: 24:12, ztráty: 14:14, čtvrtiny: 15:3, 19:8, 25:11, 25:17

 
V souboji o třetí místo a bronzovou medaili se utkáme s KP Brno. Brňanky nedokázaly druhému Hradci nakonec vzít ani jeden zápas, i když ve třetím v Hradci vedli až o 17 bodů a vedli ještě v předposlední minutě o čtyři body. Nakonec prohráli o pět. „Očekávám s KP vyrovnaný souboj. Kdyby se hrálo na neutrální půdě, řeknu, že šance jsou 50/50. Z hlediska případného pátého zápasu v Brně přesunu 10% na stranu Brna. Nicméně bronzovou medaili ještě nemám, a proto pro výhru uděláme maximum. Faktem je, že pokud chceme medaili, musíme alespoň jednou vyhrát v Brně. Může nás těšit, že v Brně vyhrávat umíme,“ nechal trenér Kurucz šance otevřené. „Po semifinále si dáme dva dny volna. Jsme přesvědčený, že to holkám pomůže, aby se vrátily s plnou koncentrací. Připravit se za pět dní na poslední sérii je čas dostačující,“ dodat Daniel Kurucz.
 
vloženo: 05.04.2017 16:24 / přečteno: 30651x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  1 2345
6789101112
131415161718 19
2021 222324 2526
272829 30   
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.