VÝHRA POTVRDILA 4.MÍSTO

VÝHRA POTVRDILA 4.MÍSTO

Vítězství v utkání proti Karlovým Varům nám mělo zajistit čtvrté místo po základní části a tím i lepší postavení do čtvrtfinálových bojů play-off. Nakonec jsme Západočešky porazili 73:59 a cíl splnili.

O našem vítězství se zasloužila už první čtvrtina, ve které jsme si vytvořili desetibodový náskok a ten jsme pak až na krátkodobé úseky drželi až do konce zápasu. Mohli jsme se opřít o trochu lepší střelbu z pole za dva body, kterou trenér hostů Drahokoupil po utkání označil jako rozhodující pro konečný výsledek: „Pokud máme produktivitu 30% a soupeř 48%, nemáme nárok vyhrát.“

 

Zpočátku, právě při tvorbě náskoku, byly důležité i naše zisky, kterými jsme dokázali zamezit soupeři ohrožení našeho koše a sami jít do protiútoku. Na druhé straně se oba soupeři utápěli ve ztrátách. „Obě družstva vyrobila dohromady 43 ztrát, z toho my dvaadvacet a některé ztráty byly těžko pochopitelné a plynuly spíše z exhibice, kdy si hráčky myslely, že projde úplně všechno,“ posteskl si po utkání náš trenér a přidal další rozměr. „Ztrátami jsme právě vytvořili zápletku utkání, protože jsme stále soupeře udržovali na dostřel. V dalších zápasech by se nám takové chyby mohly vymstít,“ varuje trenér Kurucz.

 

V zápase jsme nepustili hosty ani jednou do vedení. „Rozdíl ve skóre se od první čtvrtiny držel kolem deseti bodů a více. Nymburk nám trochu utekl na dvanáct nebo patnáct, my jsme se přiblížili zase na těch deset, ale udělali jsme dvě tři chyby a soupeř to okamžitě potrestal.“ Mrzelo hostujícího trenéra Drahokoupila.

 

Jedním z prvků vyrovnaného zápasu byla zónová obrana Karlových Varů, se kterou poprvé na delší časový úsek přešly v průběhu druhé čtvrtiny. Zpočátku se nám nedařilo tento způsob obrany překonat. Trojková střelbě se nám v utkání nedařila (18/3), trápila se i Alena Huňková, která v Ostravě zasypala domácí koš pěknou řádkou úspěšných trojkových pokusů. Ve druhém poločase jsme se snažili překonat zónu jiným způsobem a to vnikem do vymezeného území. „Myslím, že se nám povedlo v prvním poločase vyvést Nymburk z rovnováhy zónovou obranou. Bylo ale jasné, že po přestávce na nás budou domácí lépe připravení a to ukázalo. Prostě Nymburk je zkušenější než my,“ konstatoval po utkání Karel Drahokoupil.  

 

Utkání jsme začali opatrně. Hráčky se bály najíždět do koše i střílet, když byla obrana Varů postavená. Ještě že jsme měli za první čtyři minuty tři zisky, které jsme využili k rychlému přenesení hry a přesilové situace jsme využili. V úvodní čtvrtině jsme využívali dvě vysoké podkošové hráčky, ať už ve dvojici Saša - Elizabeth nebo Saša - Taisiia a právě hra z podkošového prostoru byla proti Varům účinná. Nejen, že jsme dávali koše, donutili jsme i ústřední pivotku hostů Reisingerovou ke dvěma faulům. Bodový odpich v první čtvrtině připravily dvě trojky, jednu dala Zavázalová, druhou Huňková (15:7). Skvělou přihrávkou za zády se blýskla Taisiia, která vyzvala pozornou Petru Bakajsovou k jednoduchému koši (24:10).

 

Ve druhé čtvrtině vymyslela výbornou akci Soňa Ursu, kterou obránkyně presovaly na půlce hřiště. Soňa však neztratila hlavu a poslala výbornou přihrávkou z půlky až pod koš na Petru, která úplně sama skórovala. Dva výborné nájezdy Lenky Bartákové z levé i pravé strany posunuly skóre na 33:18. Jenže v ten okamžik vytáhly Vary zónu, která nám vůbec nevyhovovala a hostující hráčky dokázaly ze ztráty ubrat sedm bodů. Z nebezpečného stavu nás zachránil blok Saši Chomenčuk, kterým doslova uzemnila Julii Reisingerovou při střele. Kroky Julie a rychlé přenesení hry pod koš znamenaly dva body (35:25).

 

Třetí čtvrtinu začaly tři koše našich podkošových hráček Chomenčuk a Udoděnko (43:29). Julie Reisingerová totiž kvůli třem osobním chybám seděla na lavičce a ostatní hráčky si s našimi pivotkami neporadily. Naše snahy přibrzdila Andělová a trojkou Malečková. Další tři naše koše v řadě zastavila opět trojkou Malečková. Jediné, co bylo nepříjemné, byly ve třetí minutě třetí čtvrtiny tři fauly všech tří pivotek. Ovšem necelé čtyři minuty před koncem čtvrtiny si Reisingerová udělala čtvrtý faul. Karlovy Vary opět ve čtvrté čtvrtině přešly do zóny, ale tentokrát jsme ji překonávali hrou pivotů v podkošovém prostoru nebo nájezdem z perimetru. Rozdíl ve skóre jsme kontrolovali a postupně mírně navyšovali.  

 

Body: Chomenčuk 15, Bakajsová 12, Ursu, Šípová, Udoděnko a Bartáková po 8, Zavázalová 7, Huňková 5, Pavel 2 - Kušlitová 12, Pohunková 10, Malečková a Reisingerová 7, Drahokoupilová 6, Šmídková a Rokošová 5, střelba za 2 body: 49/27:44/13, trojky: 13/3:22/5, TH: 14/10:25/18, doskoky: 47:35, asistence: 25:10, ztráty: 22:21, fauly: 22:14, čtvrtiny: 24:13, 13:16, 18:15, 18:15 

 
vloženo: 05.03.2017 12:51 / přečteno: 29966x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.