V OSTRAVĚ PŮJDE O ČTVRTÉ MÍSTO

V OSTRAVĚ PŮJDE O ČTVRTÉ MÍSTO

V době, kdy budou čtyři týmy bojovat v Brně o Český pohár, zajíždíme na palubovku Ostravy odehrát předposlední zápas v základní části proti domácí Sportovní basketbalové škole.

Na základě dohody obou klubů se utkání posunulo z minulého týdne na tento, protože ani jeden ze soupeřů se do Final Four Nilfisk českého poháru neprobojoval.  
 

Oba týmy odehrály svůj poslední zápas před čtrnácti dny. My jsme zvítězili v Mladé Boleslavi nad Slovankou, Ostrava prohrála doma s Trutnovem. „Máme takové zkušenosti, že když hrajeme utkání po nějaké delší době bez zápasů, tak není moc dobré. Ovšem na druhou stranu jsme doléčili zranění Lenky Bartákové a Saši Chomenčuk,“ pojmenoval obě strany mince trenér Kurucz.

 

Nebude na dvou hráčkách příliš vidět tréninkový handicap? „Holky snaží dostat co nejrychleji zpátky. Začaly naplno trénovat v tomto týdnu. Možná to bude znát, ale nemyslím, že by to mělo rozhodujícím prvkem souboje s Ostravou,“ doplnil trenér Kurucz, který nebude mít k dispozici kromě Křížové ještě Míšu Mocovou, která bude bojovat s B-týmem, jenž hraje ve stejný čas na druhé straně republiky v Ústí nad Labem.

 

Naše hráčky pojedou do Ostravy vlakem. Je to pohodlnější a rychlejší než auty nebo autobusem. „Jsme zvyklí létat do Ragusy, a tak Ostrava je vlastně kousek,“ směje se Dan Kurucz a na otázku, jak může cesta ovlivnit zápas, odpovídá: „Cestování vlakem do Ostravy nemůže mít vliv na případnou porážku.“

 

Ostrava oproti minulému utkání změnila kádr na pozicích zahraničních hráček. Z Američanek zůstala jen Danielle Butts. Nově přišly Ja Nesha Ebron a Jylisa Williams, které se hned staly jedněmi z nejvytěžovanějších hráček. Především Ebron, která ještě v žádném ze šesti zápasů nehrála méně než 31 minut. „Že Ostrava posílila, svědčí výsledky posledních utkání. Jsou v situaci, kdy mohou ohrozit favority a já na ně sázím hlavně v posledním kole. Oni bojují o play-off, budou motivovaní vyhrát oba zápasy. Podle mě je Ostrava černý kůň - snad ho osedláme my,“ dodal k novému kádru trenér Kurucz.

 

Podívejme se ještě na situaci v tabulce a rozepišme jednotlivé scénáře, ke kterým ještě může dojít.

 

Utkání v Ostravě bude mít velký náboj, protože oběma týmům jde o hodně. Abychom my skončili na čtvrtém místě a měli tak výhodu prvního domácího zápasu ve čtvrtfinále, musíme oba dva poslední zápasy vyhrát. V aktuální tabulce totiž bojujeme na dálku o čtvrté/páté místo se Slávií Praha. Slávie má aktuálně šest proher, stejně jako my a čeká je v posledním kole USK Praha. Dá se tedy předpokládat, že bude mít proher sedm. Naše hráčky mají také šest proher a kromě nedělního utkání v Ostravě budou v posledním kole hostit Karlovy Vary. Bohužel se Slavií Praha máme pasivní bilanci vzájemných utkání (o 3 body) a tedy je třeba mít o jedno vítězství více než pražský tým.

 

Ostrava je aktuálně na devátém místě a v případě své prohry s námi budou míst stejně bodů jako osmé Karlovy Vary. Ovšem vzájemné zápasy hrají o osm bodů ve prospěch západočeského celku. Aby Ostrava předběhla Karlovy Vary, musela by v případě nedělní prohry s námi porazit v posledním kole KP Brno, což sice není nemožné, ale KP je v poslední době v dobré formě a navíc se zápas hraje v Brně. Případné vítězství Ostravy nad KP Brno by však ještě zamíchalo pořadí na třetím a čtvrtém místě a mohlo by nás dokonce na třetí místo posunout.

 
 
vloženo: 25.02.2017 11:54 / přečteno: 31023x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.