PŮJDE O ČTVRTÝ FLEK

PŮJDE O ČTVRTÝ FLEK

Až páteční a sobotní zápasy ŽBL přinesou odpovědi na otázky, kdo na kterém místě po základní části skončí. Jisté je pouze první a desáté místo. Jaký lepší náboj si od posledního kola přát, možná jen společný začátek všech zápasů.

Naše hráčky čeká Basketbalová akademie Karlovy Vary a pokud vyhrajeme a Slavie prohraje s ZVVZ USK Praha, což se asi při vší úctě ke Slávii dá předpokládat, skončíme nejhůře na čtvrtém místě.

 

BA Karlovy Vary je aktuálně na osmém místě, poslední příčce zajišťující postup do play-off. Stejně bodů jako Vary má i Ostrava, ale vzájemné zápasy hrají pro Karlovy Vary o 8 bodů. Pokud ale bude chtít Ostrava o play-off zabojovat, musí v utkání v sobotu od 15:30 přemoci na jižní Moravě KP Brno. To sice není nemožné, ale i s ohledem na první vzájemný zápas, který Ostrava prohrála 67:106, se to zdá jako nepravděpodobné. Nás by to pochopitelně hodně potěšilo, protože v případě výhry Ostravy, bychom si s KP Brno vyměnili pozice a skončili bychom třetí.

 

Trenér Dan Kurucz před zápasem:

Zápas proti BA Karlovy Vary potřebujeme vyhrát, pokud chceme být čtvrtí. Tomu musíme plně podřídit taktiku. I Vary mají o co hrát. Nemohou vědět, jak dopadne zápas Ostravy s KP Brno. Kdyby totiž Ostrava vyhrála v Brně, což by nás potěšilo, Vary by zůstaly před branami play-off.

 

Na co se musíme v utkání nejvíce soustředit? 

Musíme být hlavně plně koncentrovaní a jako vždy se soustředit na obranu a maximální omezení ztrát. V zápase se musíme dát především pozor na vytaženou obranu Varů a přihrávku na jejich podkošové hráčky. To jsou velké zbraně našeho soupeře. Myslím, že máme na všech postech lepší hráčky a máme i širší kádr. Do podkošového prostoru můžeme nasadit pět pivotů, Vary polovinu.

 

Jak nebezpečná je celoplošná obrana, kterou Vary dost často aplikují?

Tak jako vždy má tento způsob obrany své výhody a svá úskalí. Jednak může presink zvyšovat počet našich ztrát, ze který se pak chodí do snadného zakončení. Na druhou stranu po vhodném překonání vytažené obrany vnikají pod košem bránícího týmu lehko přesilové situace, které se snadno zakončí jednoduchými koši.

 

Budete muset hráčky do zápasu nějak motivovat?

To nebude potřeba. Hrajeme po dlouhé době doma a věřím, že i diváci pomohou vytvořit hráčkám domácí prostředí. Jak jsou teď všechny hráčky zdravé, zaznamenal jsem v týmu daleko větší pohodu, kterou jsou schopné přenést i na palubovku. 

 
vloženo: 03.03.2017 12:23 / přečteno: 31271x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.