ZKUŠENOST V NEJLEPŠÍCH LETECH

ZKUŠENOST V NEJLEPŠÍCH LETECH

V neděli od 15 hodin odehrajeme zápas 14.kola proti týmu Handicap Brno, proti týmu, kterému máme z prvního zápasu co vracet.

S týmem kolem trenéra, nyní asistenta, Jana Bobrovského, máme sice pozitivní bilanci, ale v tomto ročníku ŽBL jsme v prvním vzájemném zápase prohráli. Byl to zápas, ve kterém se nám nedařilo střelecky, protože jsme soupeři dokázali nasázet pouze 48 bodů, přitom náš aktuální bodový průměr na zápas je 79 bodů. Pravdou je, že do utkání jsme nastoupili ještě bez dvou hráček v podkošovém prostoru Taisii Udoděnko a Elisabeth Pavel a také to byl začátek sezony, kdy si tým ještě tolik nerozuměl.    
 

Aktuálně je Handicap Brno na šestém místě v tabulce a má o jedno vítězství méně než my. Žabiny mají z prvních šesti týmů výrazně nejhorší počet nastřílených bodů. Oproti našemu týmu o 11,5 bodů na jeden zápas. Nicméně vítězství v zápase by měla přinést obrana. V ní dosahuje nás tým průměru 60,3 bodů na zápas, Brno 65,6. Doufejme, že oba týmy zůstanou na svých průměrech, a pokud k tomu přidáme jednu trojku navíc, budeme i skóre ze vzájemných zápasů na tom lépe.   

 

Na pár postřehu před zápasem jsme se zeptali také našeho trenéra Daniela Kurucze.

 

Vzpomínáte na první zápas, který jste prohráli?

Ano vzpomínám. Byl to zápas, na který jsme jeli skoro čtyři hodiny po dálnici, přijeli jsme těsně před zápasem a mysleli jsme si, že ho stejně zvládneme. Odehráli jsme dobře ale jen dvě minuty, ale pak se projevila naše nerozehranost, přestali jsme proměňovat i jasné příležitosti. Domácí vycítili příležitost a dokázali nás přehrát. Soupeř dobře bránil a zaslouženě vyhrál.

 

Není pro vás Eurocup komplikací, která ztěžuje situaci v české lize?

Děvčata mohou být ze zápasů v Evropě unavené, ale horší je to, že máme na přípravu méně času. Až do utkání v Belgii jsme se soustředili na utkání proti Namuru, které pro nás a náš další postup v Eurocupu bylo důležité. Brno tak mělo podstatně delší čas se na nás takticky připravit. Také jsme celý týden netrénovali v naší hale, ať kvůli tomu, že byla obsazená nebo proto, že jsme byli na cestách. Věřím, že obě nepříjemnosti překonáme.

 

Hodila by se výhra o dvacet, podřídíte tomu přípravu a zápas?

Ano matematika říká, že by to bylo tak lepší, ale my žijeme v reálném světě a ten je trochu jiný. Prvotně se musíme soustředit na jakékoliv vítězství, teprve potom se můžeme zabývat velikostí bodového odstupu.

 

V minulém kole Brno prohrálo s městským rivalem. Může to něco pro nedělní zápas znamenat?

Je to, že v tabulce bude mít Handical o bod méně než by mohl mít. Po reprezentační pauze se jim dařilo méně a to tak může být. Já osobně tento výsledek ani nepřeceňuji, ani nepodceňuji. Věřím, že domácí prostředí využijeme a budeme hrát koncentrovaně.

 

Čím je charakteristický tým Handicap Brno?

Je to relativně mladý tým, ale základní pětka je velmi zkušená - Sedláková, Palušná, Kašpárková, Švrdlíková, Adamcová. V tomto případě zkušený nerovná se starší věkem. Dobře poskládaný tým propojuje mládí a zkušenosti v nejlepších letech.

 
 
vloženo: 10.12.2016 21:31 / přečteno: 31521x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.