NAKONEC VÝRAZNÉ VÍTĚZSTVÍ

NAKONEC VÝRAZNÉ VÍTĚZSTVÍ

V neděli se v Nymburce v utkání s BK Handicap Brno hrálo podle našich not od začátku do konce. Po celý zápas jsme byli ve vedení, slabších úseků jsme se však nevyvarovali, ale i přesto jsme vyhráli 66:50.

Jen 12 sekund byl stav 0:0, pak jsme se ujali vedení a to jsme udrželi až do konce zápasu a to i přesto, že jsme v prvním poločase udělali celkem 20!! ztrát. To je číslo, které není lichotivé ani na konci zápasu, natož po dvaceti minutách. Ale i přesto jsme v poločase vedli o devět bodů. Druhý poločas už byl v této oblasti daleko povedenější. Počet ztracených míčů jsme snížili na třetinu. Na konce zápasu bylo na našem kontě 27 ztrát, domácí měli o osm méně. Podobné to bylo i se získanými míči Nymburk pět, Brno dvanáct.

 

Hosté měli o 10 střel z pole více, stáli častěji na čáře trestných hodů, přesto na konci prohráli o 16 bodů. Na vině byla úspěšnost střelby. Z pole to bylo necelých 25%, tedy podobné číslo, jaké trápilo nás v hale Rosnička. I trestné hody byly pro hosty spíše za trest. V jeden okamžik nedali dokonce 9 šestek v řadě. Za celou druhou čtvrtinu házelo Brno sedm šestek, ale ani jedna neprošla obroučkou.

 

Hosté vyhráli útočný doskok, ale při úspěšnosti střelby, jakou Brno mělo, to nebylo zase takové překvapení. Na obranném doskoku čněly jako magnetický lapač ruce Saši Chomenčuk. A nejen na doskoku. Saša desetkrát!! zblokovala míč při střelbě a to je číslo, které zatím žádná hráčka ještě v ŽBL nedocílila. Když k tomu přidáme 15 doskoků a 12 bodů, má Saša ve třech kolonkách dvojciferné číslo, tedy TRIPLE-DOUBLE. Sám o sobě triple-double je ojedinělý úkaz a většinou to bývá za body, doskoky a asistence, za body, doskoky a bloky to bude pravděpodobně poprvé.

 

Brno hrálo nátlakovou obranu a po celý zápas vytahovalo obranu hluboko pod náš koš. Přestože obrana byla intenzivní, trojice rozhodčích ji shledávala čistější než byla naše obrana. Pětadvacet faulů proti jedenadvaceti plus jedna technická chyba trenérovi Brna, to je účet nedovolených zákroků. Na naší straně se vyfaulovala Elisabeth Pavel, ve čtyřfaulovém ohrožení dohrávala Taisiia Udoděnko a Katka Zavázalová.

 

A nyní stručně, jak utkání Nymburka a Handicapu probíhalo. Začali jsme výborně. Po čtyřech a půl minutách jsme vedli o deset bodů 12:2 a po chvíli ještě o dvanáct 16:4. Jenže pak jsme se dopustili tři ztrát, několikrát jsme nedali koš a Brno se přitáhlo na 16:13. Na šňůře 9:0 se podílela devíti body Kašpárková. Tříbodovým rozdílem skončila i první čtvrtina. Na našem kontě bylo hrozivých 10 ztrát, ale solidní úspěšnost střelby z pole 50%, hosté měli přesně polovinu.

 

Ve druhé čtvrtině se svou druhou trojkou prosadila Alena Huňková a hned z dalšího útoku Ála oslavila zaťatou pěstí trojku číslo tři. Pak v rozmezí minuty a dvaceti sekund přibylo šest ztrát, tři na každé straně a ze „ztraceného“ respektive ztrátového času přišla jako blesk z čistého nebe trojka Moniky Hamplové. Stav zápasu byl 30:20 a trenér Průša si vzal oddechový čas. Po něm nejprve dva body přidala Pavel, ale pak hosté šesti body snížili. V posledních 200 sekundách prvního poločasu jsme dali už jen my tři body.

 

Třetí čtvrtina byla bodově vyrovnaná. Omezili jsme ztráty a to byl první předpoklad k bezstarostnějšímu vedení. Nejprve jsme sedmi body navýšili vedení na 15 bodů 41:26, ale pak se nám zase začalo vytrácet a neúnavně bojující hosté snížili opět na rozdíl šesti bodů. Poslední koš třetí čtvrtiny měl hodnotu tří bodů a trefila ho Katka Křížová. Poslední čtvrtinu bodově odehrála především Taisiia Udoděnko, která nastřílela za čtvrtinu 11 bodů ze šestnácti a sama tak porazila celý tým hostů, kteří dali dvě trojky a dvě šestky. V této části utkání jsme dokázali lépe využít jejího potenciálu pod košem soupeře. Čtyřicet sekund před koncem jsme vedli o 16 bodů a měli jsme dokonce na to, abychom vyrovnali nebo dokonce vylepšili bodový rozdíl ze vzájemných zápasů. Bohužel ani jedna trojka na konci svůj cíl v obroučce nenašla.

 

Body: Udoděnko 13 (9 doskoků), Chomenčuk 12 (15 doskoků, 10 bloků), Křížová 9 (8 doskoků), Huňková 9, Pavel 8, Ursu 6, Hamplová 5, Zavázalová 4 (4 asistence) - Kašpárková 11, Šoukalová 9, Adamcová 7, Stoupalová 6, Sedláková 6 (10 doskoků), Brabencová 5, Hausknechtová 4, Vitulová 2, střelba za 2 body: 60/23:70/17, trojky: 20/5:17/4, TH: 22/15:25/12, doskoky: 54:41, asistence 14:8, ztráty: 27:19, zisky: 5:12, fauly: 25:22, body z vymezeného území: 34:20, body po ztrátě soupeře: 10:20, čtvrtiny: 19:16, 16:10, 16:16, 15:8. 

 
vloženo: 12.12.2016 01:25 / přečteno: 31305x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.