KURUCZ: DRUHÁ PŮLKA DOBRÁ

KURUCZ: DRUHÁ PŮLKA DOBRÁ

Pozápasové názory trenérů a několika hráček si můžete přečíst v tomto článku. 

Natálie Hejková - trenérka USK
Natálie Hejková

V prvním poločase to byl z naší strany dobrý basketbal, ve druhém to bylo už horší. Ale v průběhu zápasu jsme si vyzkoušeli různé akce a zjistili jsme, že nám zase tak dobře nefungují.


Byl Nymburk v začátku až příliš zakřiknutý?

My jsme hráli velmi dobře. Kromě toho, že jsme dobře bránili, jsme měli velkou úspěšnost střelby a to je těžké pro každého soupeře.

 

Mluvila ve váš prospěch výšková převaha?

Pod košem jsme vyšší nebyli, ale na ostatních pozicích jsme převahu měli a dokázali jsme toho patřičně využít.

 

Jak je těžké přeprogramovat myšlení hráček při přechodech mezi EL a ŽBL?

To by mělo být úplně automatické. Česká liga by nás měla připravovat na to, co nás čeká v Evropě. Myslím si, že své hráčky nemusím nijak přesvědčovat. Jsou to profesionálky a vědí, jak se musí připravovat v každém zápase.

 

Proč nenastoupily některé vaše hráčky?

Danielle Robinson má lehké problémy s Achilovkou a Janu Veselou trápí angína.

 

Alena Hanušová – nejlepší střelec zápasu

V zápase jsme si zkoušeli nějaké nové věci, které si připravujeme na Final Four Euroligy, proto jsme hráli v útoku trochu složitě. Byly to nové akce a ještě v nich nejsme. V obraně jsme hráli dobře a z obrany vycházely rychlé protiútoky.

 

Je vůbec možné zkoušet něco proti týmu v ŽBL, co by mělo fungovat při Final Four Euroligy?

Určitě. Každý tým na naše akce reaguje jinak. Ale my, jak hrajeme mezi sebou pět na pět, tak my ty akce známe a proti někomu jinému je to lepší.

 

Nezdál se Nymburk troch více nervózní?

Nedokážu to vyhodnotit, nevím, jak hrají s ostatními soupeři. Já si myslím, že ne, akorát nám vycházely rychlé protiútoky a na začátku měli hodně ztrát. My jsme si udělali náskok a pak už hráli v klidu. O to to měl Nymburk složitější.

 

Druhý poločas byl až nečekaně vyrovnaný…

Jednak Nymburk začal lépe bránit a za druhé my, jak jsme zkoušeli nové akce, byly z toho chyby. Navíc Nymburk trefil i pár střel z dálky, které jim pomohli se bodově držet.

 
Daniel Kurucz - trenér Nymburka
Daniel Kurucz

Výsledek byl relativně příznivý, vzhledem k výsledku po prvním poločase. Dělali jsme zásadní chybu, možná kvůli respektu, že jsme nedodržovali některé taktické pokyny. Systém hry měl být takový, že jedna hráčka na míči brání těsně, ostatní jsou ustoupené v bedně a znemožňují únik. V prvním poločase se nám to tak úplně nedařilo. USK mělo volné střelce a ti proměňovali s úspěšností 61%, což vedlo k tomu, že náskok výrazně narostl. Naopak my jsme v prvním poločase stříleli z nepřipravených pozic. Našim cílem byla snaha o rychlý protiútok a zakončení z něj nebo sehrát dlouhý útok a snažit se najít volnou hráčku a volnou střelu. V první půli jsme v podstatě dělali pravý opak – nedohráli rychlý protiútok a stříleli z dálky. V postupném útoku jsme stříleli při první příležitosti, i když pod košem nebyl nikdo na doskoku. Z toho mělo USK snadné rychlé protiútoky. Ve druhém poločase jsme začali konečně hrát, jak jsme měli hrát už od začátku.

 

Druhý poločas vás asi musel uspokojit…

V této části zápasu jsme měli několik zisků a rychlých protiútoků a třetí čtvrtinu jsme dokonce vyhráli. Už jsme se nadechovali k obratu, a tím nemyslím, že bychom obraceli skóre utkání. Ve čtvrté čtvrtině byly vyfaulovány dvě pivotky a kombinovaná sestava nedokázala dobře čelit tlaku USK. Musím říct, že s výkonem ve druhé půli jsem spokojený.

 
Iva Peklová
Iva Peklová a Kia Vaughn

Věděli jsme, že to bude těžký zápas, když je to tým plný kvalitních hráček. Zpočátku jsme měli trochu respekt a navíc soupeřky byly v obrovské střelecké pohodě. Ve druhé půlce polevily tempo, my začali bojovat. Nakonec byly hráčky USK párkrát překvapené z našich akcí, a to nás docela těšilo. Dokonce si vzali si time out, což beru jako úspěch. Konečný výsledek byl po dost špatném prvním poločase „skousnutelný“.

 

Nám všem se zdál pátý faul poněkud přísný. Co se stalo?

Osobně si myslím, že se rozhodčí lekl, že se Laia Palau chytla za nohu. Jako se chrání ve fotbale hvězdy, teď udělal rozhodčí to samé. Myslím, v tom souboji to faul nebyl. Moje vyfaulování nebyl rozhodující faktor naší prohry.

 
Waltiea Rolle

V prvním poločase se ti tolik nedařila střelba ve druhém to bylo lepší. Nebylo to delší zápasovou pauzou?

V prvním poločase jsem neměla hody správně v ruce, ve druhém se to zlepšilo, lépe jsem se soustředila. Delší období bez zápasu na to nemá vliv, naopak, myslím, že nám delší pauze pomohla. Myslím, že jsme nakonec neodehráli tak špatný zápas. Bodový rozdíl na konci zápasu jsme udrželi na podobném průměru jako jiné týmy. Ve druhé půlce jsme bojovali a dokázali jsme si, že i proti tak silnému soupeři můžeme být, alespoň v části zápasu konkurenceschopní.

 

Jak se ti hrálo proti Kia Vaughn?

Bylo to stejné, jako v české lize bránit jiného pivota.  

Waltiea Rolle v zápase proti USK

 
vloženo: 20.03.2015 23:42 / přečteno: 31701x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.