CHYBĚLY TŘI BODY

CHYBĚLY TŘI BODY

Bez Dariny Mišurové, se zraněnou Jacintou a třemi fauly po deseti minutách Waltie Rolle jsme se s IMOSem Brno drželi statečně. V závěru nám chyběla jedna střela k vyrovnání. Konečný výsledek IMOS - Nymburk 63:60.  

Do zápasu jsme vstoupili velice dobře. V nejsilnější sestavě jsme nenechali domácí hráčky v klidu rozehrát a byli jsme po celou dobu bodově mírně vpředu. Dvě skutečnosti však byly velice nepříjemné. Jednak se po minutě a půl srazila Jacinta Monroe s Mainclovou a musela na chvíli odstoupit. Nakonec „J“ odehrála se sebezapřením 28 minut. Určitá nejistota v koleni se pak odrazila nejen na rychlosti přeběhů, ale také v obraně, kdy nebylo možné nohu plně zatížit a při střelbě. Druhým limitujícím faktorem byly tři fauly Waltie Rolle už během prvních deseti minut. Wal se navíc velice dařilo na doskoku a delší přestávka se na ní podepsala. Po návratu na palubovku ve druhém poločase se do hry už tolik nedostala.

 

Ta nejhorší rána osudu zasáhla na úvod druhé desetiminutovky. Darina Mišurová si poranila kotník a musela odstoupit. „Bohužel Darina se na nohu nemůže postavit. Uvidíme, co ukáže vyšetření u lékaře, ke kterému odjela hned po návratu do Prahy. Velkým optimistou však nejsem,“ řekl smutně trenér Daniel Kurucz. Darinu nahradila Anežka Skokanová a svého nelehkého úkolu zhostila se ctí. Dalším negativem Darinina zranění bylo to, že Veronika Bortelová musela pak na rozehrávce odtáhnout téměř celou zbývající dobu. „Museli jsme hrát jinak, než jsme se celý týden připravovali. Podle plánu měla hrát Darina a Wal kolem třiceti minut. Musel jsem pak kombinovat sestavu a to přinášelo určité komplikace,“ dodal trenér Kurucz. Přesto, že jsme hráli v kombinované sestavě, bylo utkání nesmírně vyrovnané.

 

Brno se sice dostalo hned na úvod druhé čtvrtiny do tříbodového vedení. Pak Smith utekla Jacintě, kterou přeci jen zranění kolene limitovalo, ale svůj jednoduchý nájezd neproměnila ve dva body. My jsme pak dali dva koše v řadě a opět jsme byli ve vedení. Domácí si vypomohli první trojkou zápasu, upravili na 26:24, Veronika Bortelová kontrovala košem s faulem a Veronika Rybová ze střední vzdálenosti přidala další dva body. Brňanky vyrovnaly po několika nepřesnostech na obou stranách. Plichta pak, díky naší bojovnosti na útočném doskoku, zůstala až do konce poločasu.

 

Úvod třetí čtvrtiny nám vyšel parádně. Pět a tři čtvrtě minuty jsme nepustili domácí ke skórování. Z naší strany to sice také nebyl žádný střelecký koncert, ale na osm bodů v řadě to stačilo. Po time outu trenéra Bobrovského se nakonec domácí poprvé trefili. Předcházel tomu náš nájezd a přečíslení tří na jednu. Bohužel Taylor šoupák neproměnila, ale protože jsme do útoku šli ve třech, po doskoku domácích naše hráčky chyběly v obraně a Mainclová se prosadila. Kromě snížení náskoku, vrátila svému týmu víru v úspěch. „Kdyby proměnila Theairra Taylor svůj nájezd, bylo by to o deset a hra by vypadala úplně jinak,“ mrzelo trenéra Kurucze. Tím však smolný úsek neskončil. Taylor chtěla příliš rychle svou chybu napravit a v dalším útoku střelu uspěchala. Místo kýžených bodů jsme z protiútoku inkasovali další dva body a po dalším koši si bral náš trenér oddechový čas. Po něm se nebojácně prosadila Áža Skokanová trojkou (40:45). Domácí stihli těsně před koncem vyrovnat, ale úplně poslední slovo patřilo Veronice Rybové, která trojkou upravila na 47:50.

 

Ve čtvrté čtvrtině byl zápas opět vyrovnaný. Klíčový moment nastal v polovině posledního hracího období. Byli jsme v jednobodové ztrátě a výbornou obranou jsme drželi postupný útok Brna až do 20. vteřiny útoku. V časové tísni, daleko za obloukem, trefila Stejskalová šťastnou trojku (57:53). Po jednom útoku bez efektu na obou stranách, pronikala Waltia do koše, při dvojtaktu byla faulovaná, dala koš, ale rozhodčí Kec nepochopitelně koš neuznal. To hnulo žlučí trenéru Kuruczovi a schytal technickou chybu. Místo možné tříbodové akce (koš s faulem Rolle) dostalo Brno dárek v jedné šestce a vyhazování ze strany. Trestný hod Stejskalová proměnila, ale následný útok zastavil útočný faul Brňanky Smith. Bohužel dost pozdě, takových faulů ve cloně, bylo v utkání podstatně více, ale to píšťalka rozhodčích mlčela. Čtyři minuty před koncem Taylor po hře jedna na jedna snížila a dvě minuty před koncem zápasu dala Taylor další dva body. Prohrávali jsme o bod 58:57. Koš s faulem a následný dvoubodový koš Mainclové nám už vrátka obratu zcela přibouchl. Třicet vteřin před koncem ještě Anežka Skokanová z pravého rohu vykouzlila trojku (63:60). V útoku zblokovala Bortelová Stejskalovou a po střeleckém pokusu za tři body Veroniky Bortelové, který nebyl vůbec špatný, se už nic dalšího nestalo.

 

„Podali jsme dobrý, bojovný výkon. Snažili jsme se o rychlé protiútoky, ale postupem času jsme byli limitovaní tím, že Veronika Bortelová musela odehrát zbytek zápasu a zároveň se ukázalo, že nejsme schopni ubránit Stejskalovou, která dala 26 bodů. Bohužel se chytla se po našich chybách, když některé hráčky vyloženě neplnily způsob obrany, který jsme měli na tuto hráčku připravený po pick and rollu. Pochválit bych chtěl Jacintu Monroe, která i s bolavým kolenem odehrála pořádnou porci minut. Uznání zaslouží Veronika Bortelová za neúnavnou snahu. Výborný zápas odehrála Anežka Skokanová a Veronika Rybová. S drobnými chybami, ale celkově dobře, zahrála Theairra Taylor. Všechny vyjmenované hráčky poctivě bránily, hrály bojovně a to ostatním chybělo. Ukázalo se, že holky ještě nejsou schopné hrát konzistentně těžký zápas, ale věřím, že s přibývajícím časem to bude stále lepší,“ shrnul sobotní večer v Rosničce trenér Daniel Kurucz. 


Graf - žabiny

 
vloženo: 23.11.2014 09:41 / přečteno: 32991x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.