PORAZILI JSME VŠ PRAHA

PORAZILI JSME VŠ PRAHA

V Praze na Folimance jsme se trápili jen na začátku třetího hracího období. Pustili jsme domácí do plichty, ale ještě do konce třetí čtvrtiny jsme byli ve vedení a to jsme přenesli až do závěrečného hvizdu.

Domácí Vysokoškolačky jsme jednoznačně přeskákali. Celkově v poměru 25:43, když se tentokrát nejvíce činila Jacinta Monroe se 14 doskoky, devět doskoků měla Taylor. Nedařilo se Waltii Rolle, která posbírala pouze čtyři v obraně. „Na Waltii se dnes obrana soupeřek soustředila a navíc Wal měla brzo čtyři fauly, a tak odehrála jen 19 minut,“ řekl trenér Kurucz.

 

Do základní sestavy zařadil trenér Kurucz nečekaně Moniku Verlíkovou. „Domácí trenér Treml poslal do základní sestavy na křídla vyšší Satoranskou a Elhotovou a tím nám znemožnil nasadit současně do sestavy nižší Bortelovou a Mišurovou. Jsem rád, že si Monika zachovala chladnou hlavu a musím říct, že dokázala Satoranskou velice dobře ubránit,“ pochválil trenér Kurucz.  

 

V utkání dala první koš Jacinta Monroe, ale po trojce Záplatové se na tři minuty do vedení dostali domácí. Ještě na začátku páté minuty vedlo VŠ, ale pak se košem prosadila Verlíková, za chvíli Rolle a od té doby jsme už domácí do vedení nepustili. Šňůru 15:4 ve druhé části první desetiminutovky jsme na začátku druhé ještě o čtyři body navýšili a po trojce Bortelové jsme vedli 28:14. Až do poločasu se v zápase udržoval bodový rozdíl mezi 11 a 15 body v náš prospěch.

 

„Na úvod jsme docela dobře bránili. V útoku nám vycházela druhá fáze útoku, kdy jsme dokázali dostat míč na volné hráčky na perimetru,“ zhodnotil krátce první čtvrtinu Daniel Kurucz.

 

Domácí za první poločas proměnili jen šest dvoubodových košů z 25 pokusů, přičemž z vymezeného území ani jeden. Výborně stříleli trojky 4/4, ale ztráceli na doskoku 13:22. Naše hráčky naopak disponovali solidní střelbou za dva body 24/13 – 54% a průměrnou úspěšnost trojek (7/3) jsme doplnili devíti body z trestných hodů. Srážely nás však ztráty, za prvních dvacet minut jsme jich nasbírali devět oproti pěti domácích.    

 

Druhý poločas jsme začali hodně nesoustředěně. „Uspokojili jsme se vedením, byli jsme až příliš v klidu. V útoku jsme hráli staticky, přihráli jsme na podkošovou hráčku a čekali, co se bude dít. Domácí je však zdvojili a ony se pak těžko prosazovaly. Ani jsme nechodili na útočný doskok a rázem se domácí nebezpečně přibližovali,“ nastínil problémy třetí čtvrtiny trenér Kurucz.

 

Domácí začali druhý poločas dvěma povedenými akcemi, které jim dodaly sebevědomí. Našim chyběla výpomoc ze slabé strany a domácí tak měli průchod ke koši jako po dálnici. Po šňůře 16:2 Karolína Elhotová čtyři minuty před koncem čtvrtiny vyrovnala na 46:46. Trenér Kurucz si do té doby vzal oddechový čas, několikrát vystřídal, ale řádění domácích se podařilo zarazit až po vyrovnání průběžného stavu. V ten okamžik si možná naše hráčky uvědomily, že by mohly prohrát a najednou se jejich hra rapidně zlepšila. Najednou byly aktivní na útočném doskoku, tlačily na hráčky s míčem a ze dvou zisků se se urodilo pět bodů v řadě. Zlepšil se pohyb hráče na útočné polovině a do konce čtvrtiny se náskok dostal až do šestibodové úrovně. Po dvou a půl minutách se naše vedení dostalo opět nad deset bodů (čas 32:59 – stav 57:70) a domácí už nenašli síly na obrat v zápase.

 

„Zlepšený doskok, výpomoc ze slabé strany, pohyb v útoku a uvolnění hráčky bez míče, čímž jsme znemožnili výpomoc na hráčku s míčem, to byly prvky, které nám na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny dokázaly vrátit vedení v zápase,“ shrnul rozhodující momenty našeho vítězství trenér Daniel Kurucz. 


Konečné tabulky

 
vloženo: 08.11.2014 20:23 / přečteno: 34448x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.