ŘEKLI PO UTKÁNÍ...

ŘEKLI PO UTKÁNÍ...

Utkání Nymburka s Karou Trutnov hodnotili oba trenéři a hráčky obou týmu. Přečte si, jak utkání viděli. 

Jozef Rešetár (trenér Trutnova)

V utkání rozhodla vyšší úspěšnost hry celého domácího kolektivu. My jsme někdy sklouzávali do individuálních akcí, které nebyly úspěšné. Na úvod druhého poločasu jsme za sebou ztratili několik míčů při rozehrávce a to byly lehké body domácích. Nymburk se výrazně posílil pod košem a bylo to vidět i na hřišti jednak úspěšností hry pod košem tak i doskokem.


Ztráty jsou výsledkem nějakých vlivů. Bylo to podle vás z přemíry snahy rychle vrátit vedení nebo z nervozity?

V poločase jsme ztráceli pět bodů a to není rozdíl, který by měl na naše hráčky přenášet nervozitu. Naše ztráty byly spíše výsledkem špatným načasováním přihrávek od vnějších hráček. Bohužel se chyba nedá napravit chybou a to se nám stalo.


Daniel Kurucz (trenér Nymburka)

Jsem rád, že jsme zápas vyhráli a to hned ze dvou důvodů. Jednak pochopitelně, že chceme dva body do tabulky a pak také jsme početné divácké kulise chtěli ukázat, že neudělali chybu a přišli se na nás podívat.

 

Výhra se rodila docela těžko, protože v první čtvrtině jsme byli málo důrazní v osobních soubojích a neměli jsme žádný útočný doskok. Soupeř hrál rychlý protiútok a my jsme je nechali útočit do nepřipravené obrany. Jsem rád, že jsme nepodlehli žádné panice a že jsme se postupně dostali do zápasu. V úvodu druhé čtvrtiny jsme se dvěma pěknými koši dostali do závěsu 18:20. Na lavičce jsem hráčky stále motivoval, že jen zlepšíme doskakování a uvolnění hráčky bez míče a soupeře přehrajeme. To se nakonec stalo. Druhou čtvrtinu jsme vyhráli o 11 bodů. Na rozdíl od soupeře jsme v tu chvíli měli protočené téměř všechny hráčky kromě jedné. Soupeř odpovídal šesti, sedmi hráčkami proti naší dvanáctce. Zápas ve druhé půli jsme mohli kontrolovat. Chvíli jsme sice měli střelecký výpadek v momentě, kdy soupeř postavil zónu. I když jsme si střelecké pozice vypracovali dobře, koš jsme nedali. Ještě, že jsme si dokázali odražené střely doskočit, tady bych chtěl pochválit především Ivu Peklovou, a znovu útočit. Byl tam i úsek, kdy jsme snad dvě minuty byli stále v útoku. A jednoduché pravidlo říká, že když máte míč pod kontrolou, soupeř nemůže dát koš.


Andrea Ovsíková (hráčka Trutnova)

V prvním poločase jsme vydrželi hrát kolektivně a hráli jsme vyrovnaný zápas. Ve druhém poločase jsme chtěla každá rozhodnout a tím se nevyhrává. Hlavně v obraně jsme dělali ohromné chyby, nepomáhali jsme si a to pak naroste rozdíl skóre až do šílené výšky sedmnácti bodů jako nic. Dost nás srážely také neproměněné šestky, bylo jich snad patnáct (dobrý odhad – bylo jich 14) a to také zápasy rozhoduje.


Byl nejkrizovějším bodem úvod druhého poločasu?

Určitě. Po přestávce jsme přišly jak zamrzlé jak v obraně tak v útoku. Domácí si udělali náskok čtrnácti bodů a to bylo rozhodující. Takový rozdíl se špatně dotahuje, zvláště když neproměňujete jasné koše.  


Před zápasem jste měli určité předpoklady o výsledku a náročnosti utkání. Čekali jste až tak krutý výsledek?

Já osobně jsem čekala, že to bude těžký zápas, protože Nymburk s Valosunem zahrál skvěle. Oproti loňské sezoně ohromně posílil, na perimetru má silné hráčky, výškovou převahu pod košem. Věřím ale, že doma jim to vrátíme.


Veronika Bortelová

Jsme rádi, že jsme vyhráli. První čtvrtina byla vlažnější v obraně a dopouštěli jsme se řady přesností. Ve druhé čtvrtině jsme se dokázali zlepšit a vytáhnout se z mínusu do vedení. Prvních 15 minut druhého poločasu bylo perfektních, protože nám Trutnov dal jenom dvacet bodů a to si myslím, že rozhodlo. Obrana – to je ten rozhodující prvek každého zápasu. Když je dobrá obrana, útok z toho vyjde sám. Myslím, že v obou zápasech jsme dokázaly, že hrajeme kolektivně, dokážeme si dobře půjčit míč a zápas není jen o dvou, třech hráčkách.


Co bylo rozhodující pro konečné výrazné vítězství?

V úvodu druhého poločasu jsme je přejely a to rozhodlo.


Co se stalo v začátku, kdy se průběžný stav z 7:5 dostal na 7:14?

Nevím. Mohla v tom být nějaká nervozita, byl to první domácí zápas a přišli fanoušci. Srazily nás vlastní chyby. Dobře bylo, že jsme v průběhu druhé čtvrtiny nepustili Trutnov do většího vedení a nakonec ho stlačili pod sebe.


Čím jsme otočili průběh druhé čtvrtiny?

Bezprostředně po zápase to neumím přesně specifikovat, ale určitě jsme zvýšili agresivitu, bylo více útočných doskoků a to by měla být naše největší zbraň s našimi dlouhými.


Jak vás nabíjí povedený start do sezony?

Mě osobně hodně. Češky, co jsme tady z minulé sezony, jsme byly zvyklé spíše prohrávat a takový zatímní průběh nás opravdu těší. Doufám, že nám to dlouho vydrží.


Ještě nějaké pozitivum na dnešním zápase vidíte?

Ano, téměř všechny hráčky, kromě jedné si zapsaly nějaké body. Pro soupeře je to hodně nepříjemné, protože každá hráčka, která se objeví na hřišti, je nebezpečná. Když jsou všechny platné na hřišti, je to příznivé pro celý tým.


Darina Mišurová

Byl to náročný zápas, protože Trutnov hrál všechno rychlými protiútoky, museli jsme je zastavovat, aby se nedostali do jednoduchých střel. Utkání se lámalo ve druhé čtvrtině, kdy jsme měli pod košem velkou převahu a z mínus devíti jsme se dostali do poločasového vedení o pět bodů. Po poločase už bylo utkání klidnější. Drželi jsme si většinou dvouciferné vedení. Dostávali jsme míče na naše podkošové hráčky a ty proměňovaly své pokusy.


Kdy jste začala věřit, že naše vítězství přijde už „snadno“?

Když jsme se ve druhé čtvrtině dostali do vedení. Už bylo vidět, že jsou hodně nalomené a že my jsme se dostali do herní pohody.
 
vloženo: 26.10.2014 12:00 / přečteno: 34089x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.