TRUTNOV ODJEL S NEPOŘÍZENOU

TRUTNOV ODJEL S NEPOŘÍZENOU

Naše hráčky o svém vítězství rozhodly ve druhé čtvrtině, když dokázaly zlikvidovat šestibodové manko a téměř dvacetibodové výhře pak daly základ na úvod druhého poločasu (fotky ze zápasu najdete ve fotogalerii).

Utkání bylo v prvních minutách vyrovnané, pak ale hostující hráčky využily naší slabší obrany a otočily ze stavu 7:5 na 7:14. V tomto úseku jsme nedokázali dostat míč na naše podkošové hráčky a ve střelbě ze střední a delší vzdálenosti se nám nedařilo. Získané manko jsme za sebou táhli až do první přestávky. Při podobné úspěšnosti střelby rozhodovala o naší bodové ztrátě především absence doskoků (7:13) a dvojnásobný počet ztrát míče (6:3). Hosté také v první čtvrtině stáli podstatně častěji na čáře trestných hodů (3:10). Celkem dostali možnost střílet deset šestek, což při pěti spáchaných faulech neznamená nic jiného, než že jsme faulovali výhradně při střelbě.

 

Ve druhé čtvrtině jsme se zlepšili ve dvou problematických aspektech. Jednak jsme omezili ztráty na dvě (hosté 5) a vyrovnali jsme počet doskoků (13:12 za druhou čtvrtinu). Zvýšili jsme aktivitu v útoku, což se odrazilo i v počtu trestných hodů. Celkem jsme měli po dvou čtvrtinách 12 šestek a proměnili jsme úplně všechny. V obraně jsme dokázali pokrýt Ovsíkovou, která nám za první čtvrtinu nasázela deset bodů a za druhou jen dva. Její poslední padly po střele za clonou a bylo to naposledy, co Kara vedla o více než pět bodů (18:24).

 

Na vyrovnání jsme čekali do 14.minuty. V čase 14:44 po koši Monroe bylo srovnáno 28:28. Za další tři minuty padly jen dva koše, po jednom na každé straně a na začátku 18.minuty bylo naposledy vyrovnané skóre. Pak nejprve Taylor po získaném faulu ve cloně z trestných hodů upravila na 32:30 a pak košem s faulem posunula skóre na 35:30. To už si vzal trenér Rešetár oddechový čas. Po něm hostující rozehrávačka Deja Mann ukvapila svůj střelecký pokus a po snadném doskoku se na druhé straně trefila Anežka Skokanová 37:30. Z dalšího útoku Pazderová zchladila radost domácích trojkou, zato rozžhavila trenéra Kurucze. „Na střelbu této hráčky jsem speciálně před zápasem upozorňoval, a přesto jsme k ní nepřistoupili,“ láteřil (ale už mírně) po utkání kouč. První poločas jsme ukončili za stavu 41:36, když poslední koš padl jen kratičkou dobu před závěrečným klaksonem. Škoda, mohl být náskok vyšší.

 

Druhý poločas otevřel koš Waltie Rolle po skvělé přihrávce Bortelové. Naše pivotka zůstala naše zcela volná pod košem. Pak s lehkostí víly skórovala Taylor (45:36). Útok Trutnova zastavily kroky Pazderkové a na druhé straně nás dostala Monroe po útočném doskoku poprvé do dvouciferného rozdílu. Na tabuli svítilo 7:20, tedy odehráno bylo 22 minut a 40 sekund. Trutnovu najednou začala ujíždět půda pod nohama, kupil ztrátu za ztrátou a náš náskok se zase o pět bodů zvětšil. Teprve po téměř šesti minutách třetí čtvrtiny hosté pohnuli se svým počtem nastřílených bodů, z brejku upravili na 52:38. Ze zhruba dvouminutového úseku plného nepřesností na obou stranách vynikl blok Nadi Salačové na 201 cm vysokou Amber Dvorak. Pak vynikající vyhodnocení situace předvedla Huňková, když viděla přebrání Waltie o mnoho centimetrů nižší Mann a vybídla přihrávkou „s očima“ naši podkošovou hráčku ke snadným dvěma bodům. Do konce třetí části zápasu se nic důležitého nepřihodilo, snad jen kromě výměny zlých pohledů Ovsíkové s Huňkovou.

 

V poslední čtvrtině hostující hráčky zmatkovaly a naše po jejich chybách vyrážely do rychlých protiútoků. Trutnovačky se pak snažily zónou rozhodit naše útočné aktivity, ale šest a půl minuty před koncem zápasu se po trojce Huňkové dostal rozdíl na 20 bodů (66:46). Hostující hráčky se sice nevzdaly, ale na dramatické snížení ztráty dnes prostě neměly. Vytáhly sice obranu až k našemu koši a dvě výhody z toho získaly, ale to vedlo pouze ke snížení našeho náskoku na 17 bodů.

 
Ve výborné kulise, o kterou se starali i fanoušci Trutnova, jsme vyhráli 77:60 a zhruba dvěma stovkám diváků jsme ukázali, že sobotní odpoledne je možné strávit na kvalitním basketbalovém zápase žen. Po utkání poděkoval trenér Kurucz fanouškům za návštěvu a pozval je na sobotu 1.listopadu od 14:00 hodin na utkání proti Karlovým Varům. 
 
vloženo: 25.10.2014 23:40 / aktualizováno: 26.10.2014 09:01 / přečteno: 43873x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.