Z IGLICE SE STŘÍBREM

Z IGLICE SE STŘÍBREM

Z turnaje "Wrocławska Iglica - Memoriał Teresy Kępki-Swędrowskiej" jsme si přivezli do Nymburka druhé místo. S umístěním jsme byli spokojeni, ale spokojenost s výkonem si nevezeme.

V pátečním zápase jsme nejprve porazili Glucholazy a pak jsme v sobotu nestačili na domácí Wroclaw, který nás tak v průběhu sedmi dnů už podruhé načapala na hruškách. Nehodnoťme výsledky, ale předvedenou hru a potenciál výkonu celého týmu. To je vždy v přípravných zápasech to nejdůležitější.

 

„Turnaj nám hodně ukázal, víme, kde se dále zlepšovat. Největší radost mám z výkonů Karoliny (Šotolové) i Karolíny (Žampové). Skutečně dobře v obou utkáních zahrála Kája Žampová, která nastupovala pro ni netradičně na postu trojky a svým výkonem si o tento post řekla. Kája Šotolová obstála také na výbornou, zvlášť když si uvědomíme, že byla na turnaji v Polsku jedinou klasickou  rozehrávačkou a musela tak vstřebat za dva zápasy 73-minutový pobyt na hřišti. Samozřejmě, že jako 18-letý ligový nováček "vymyslela" nějaké zbytečné ztráty, ale ukázala, že má srdce, je ochotná bojovat a také, že umí skórovat. Proti Šleze Wroclaw dala 11 bodů,“ pochválil hráčky trenér Kurucz.

 

Bohužel se potvrdilo, že nás začátek sezony nenašel v nejlepším zdravotním stavu, dokonce by se dalo říct, že jsme na tom nikdy nebyly tak špatně. Kombinace zranění a nemocí se projevila i na účasti na turnaji v Polsku. Chyběla Eliška Mircová, která už má za sebou týden klidu po zranění kotníku v Trutnově. Viróza zahnala Sašu Tarasovou ve čtvrtek nejprve k doktorovi a pak do postele. Saša Chomenčuk v minulých 14 dnech bojovala s nachlazením, stále ještě není ve své kůži a chybí ji jiskra.

 

Kromě zdravotního stavu nepomohlo lepšímu výkonu týmu jako celku, že trenér Kurucz byl na Světové univerziádě jako trenér ženské reprezentace. Jednak chyběl sám a také na začátek přípravy absentovaly Eliška Mircová, Petra Bakajsová a Míša Mocová. Teprve na konci září přijela Saša Tarasová a v ne úplně výborné kondici po zdravotní stránce. Později se k týmu připojila Monika Hamplová a nově také Žaneta Dušková.

 

Týmu, ve kterém je sedm nových hráček (Tarasova, Linskens, Vaughn, Gallasová, Šotolová, Žampová a Dušková), nepřidal ani menší počet společných tréninků. Bohužel osm hráček trápí více či méně závažné zdravotní neduhy, které je více či méně limitují ve hře.    

 

„Snažím se analyzovat, proč tomu tak je a co se stalo jinak než v minulých sezónách, ale hlavně řeším, jak se co nejrychleji dát do kupy. Takový začátek sezony jsme tu opravdu ještě neměli a já jen můžu doufat, že se bude situace zlepšovat. Samozřejmě budu hráčky sledovat, nasazovat je do nejbližších zápasů opravdu opatrně a šetrně a tréninkové jednotky přizpůsobím jejich zdravotnímu stavu, hledá řešení trenér Kurucz.

 
Fotografie z turnaje najdete zde
 
vloženo: 25.09.2017 02:51 / přečteno: 29520x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.