DO OSTRAVY PO KOLEJÍCH

DO OSTRAVY PO KOLEJÍCH

O víkendu pokračuje Ženská basketbalová liga už třetím kolem a naše hráčky čeká nejdelší cesta do Ostravy. Letos ji opět absolvují po kolejích.

Oba dva týmy vstoupí do zápasu možná malinko rozčarované z úvodu ligy. Naše hráčky sice oba úvodní zápasy vyhrály, ale ideální výkony to nebyly. „Naše hra zatím není líbivá, mnohdy to trochu skřípe především v obraně,“ postěžoval si trenér Kurucz. Ostrava zase oba dva úvodní zápasy prohrála. Domácí neúspěch s Hradcem se tak nějak čekal, ale prohra v Brně na Techniku o 19 bodů překvapila. „Myslím, že prohru na Techniku berou jako neplánovanou ztrátu,“ domnívá se nás trenér. „Velkým zklamáním byl výkon všech tří amerických hráček. Jejích působení v našem klubu v dalších utkáních, zejména Maleny Washnigton je velmi nepravděpodobný. Po takovém výkonu si nezaslouží další působení v našem klubu a snažíme se s jejím agentem dohodnout na okamžitém ukončení smlouvy. Raději budeme hrát celou sezónu pouze s našimi hráčkami. Za tři týdny jsme vyzkoušeli pět hráček a všechny byly špatné,“ citoval web slova předsedy klubu Kamila Havrlanta. Jen těsně před začátkem ligy Ostrava vyměnila Taylor Ross a Emily Spector, které se neosvědčily.

 

Ostrava oproti minulé sezoně změnila hráčky, ale způsob hry bude díky stejnému trenérovi pravděpodobně stejný. „Víme, jak hrála Ostrava vloni a vzhledem k tomu, že trenér pokračuje, koncept se asi nebude měnit ani v dalším roce. Osu měly tvořit tři Američanky, ale zda nastoupí i proti nám, není zcela jisté,“ glosuje zprávy ze severu Moravy Eliška Mircová, která však bude trenéru Kuruczovi chybět. „Určitě nebude hrát Eliška Mircová, která doléčuje podvrtnutý kotník a Žaneta Dušková, která má naštípnutý prst. Zatím nevím, jak to bude vypadat s Particií Gallasovou. Bereme ji s sebou, ale zda nastoupí nebo ne, uvidíme až v neděli,“ sčítá ztráty náš kouč. Potěšující je, že mezi marody nezařadil Krystal Vaughn.

 

Jak by mělo vypadat utkání v hale Tatranu, jež začíná v 16:00? „Měli bychom vyhrát o patnáct až dvacet bodů. Věřím, že budeme ve vedení po celý zápas, protože máme zkušenější hráčky a postupně se uzdravujeme,“ soudí o zápas trenér Kurucz. „Chtěly bychom nějaké jednodušší vítězství,“ dodala Eliška Mircová a dodala: „Celý týden trénujeme základní věci, abychom to měly co nejvíce zažité.“

 

Co o hráčkách Ostravy soudí trenér Kurucz? „Bude-li hrát Vojtíková, výkon Ostravy půjde nahoru. Je to hráčka, která hraje pod košem, ale umí vystřelit i za tři body. V minulém roce se mi líbila na rozehrávce Rašková.“

 
 
vloženo: 30.09.2017 10:45 / přečteno: 27231x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.